mandag den 6. august 2012

Svampet chokoladekage uden æg


I får lige et billede af kagen af Instagram, da jeg ikke lige havde mit Nikon ved hånden :) 

Denne her kage er noget så lækker!
Den er uden æg, men alligevel er den så svampet og selv på 3. dagen, var den svampet.. 

Opskriften fandt jeg på nettet et sted, kan ikke lige huske hvor, men tror den har floreret lidt rundt på nettet hist og her.. 

Chokoladekage uden æg - 1 stor bradepande

  • 600 g mel
  • 600 g sukker
  • 6 spsk kakaopulver
  • 3 tsk natron
  • 3-4 tsk vaniljesukker
  • 1 1/2 dl olie eller becel
  • 1 L kærnemælk (jeg brugte 7 dl kærnemælk og 3 dl cremefraiche - det var lige hvad jeg havde)
Bland de våde ingredienser sammen. 
Sigt de tørre ingredienser og bland dem derefter sammen med de våde ingredienser. 
Da portionen er så stor, så brugte jeg min røremaskine til og bikse det sammen. Jeg gav det 5 min, hvor det blev rørt godt igennem. 

Jeg valgte og lave 12 muffins og en mellem bradepande ud af portionen. 

Kagerne blev bagt ved 190 grader og tiden var henholdsvis:
Muffins: 12-15 min
Mellem bradepande: 25-30 min

Pynt den herlige kage med et tykt lag hvid glasur og dit ynglingspynt. 
Men kagen er nu så lækker i sig selv, at man ikke behøver glasur, men synes nu det høre sig til en klassisk chokoladekage :) 

8 kommentarer:

Maria - OpskrifterPåKager sagde ...

Ser altså virkelig lækker ud, må man da prøve en dag at lave :) Godt billede iøvrigt. mums,,, ( bliver helt lækkersulten )

kærlig hilsen

Maria

Anne sagde ...

Hej Maria :)
Tusind tak skal du have :)
Kagen er SÅ god! :)

Anonym sagde ...

Kan natron undlades?

Anne sagde ...

Jeg vil anvende natron, da det fungere bedst med syre fra surmælksprodukter og frugter.
Ved ikke om du kan erstatte det med bagepulver, har ikke prøvet det :)

Winnie sagde ...

Hej Anne ..
Tak for inspiration, min søn har en æggeallergiker i klassen og ville gerne have en fødselsdagskage som alle kunne få... Og mange afvise kager der er uden æg er lidt kedelige. Så jeg lavede en virkelig uartig version, hvor jeg skiftede margarinen ud med smør, og i stedet for 6 spsk kakao smed jeg 150 g lys chokolade i det smeltede smør og nøjedes med 2 spsk kakao....

Mums... Og tak igen.
VH winnie

Winnie sagde ...

Ikke afvise.. Af de selvfølgelig.. Dumme iPad..

Anne sagde ...

Hej Winnie :)

Ej hvor dejligt at du kunne bruge opskriften til inspiration til at lave en party-uartig udgave! :)
For jeg må nok sige, at din version er virkelig en uartig en af slagsen - dog er jeg fan af uartige kager, så det kan være, at jeg en dag vil gøre et forsøg på din version :)

Annette Tingleff sagde ...

Den er en hitter hver gang herhjemme. Og holder sig saftig i flere dage.