torsdag den 2. august 2012

Klassiske Amerikanske Pandekager






Til brunchen serverede jeg lækre, luftige amerikanske pandekager, som blev lavet på kærnemælk - de blev så gode :) 
Jeg fik ikke et bedre billede af dem en de to her, men mon ikke også vi alle ved, hvordan amerikanske pandekager ser ud :) 


Amerikanske pandekager - ca 12 stk

  • 2 dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk sukker
  • Lidt salt
  • smør/becel til stegning
Bland alle ingredienserne sammen, undtagen smør/becel, til der ikke er nogle klumper.
Varm en pande op til medium varme og kom ca 1/2 dl dej pr. pandekage.
De skal have ca 1-2 min på hver side. Der bliver dannet små bobler på den ubagte side, når de er klar til og blive vendt. 

Spis dem som de er eller med lækkert tilbehør. Fx:
  • Ahornsirup
  • Bær
  • Hakket mandler
  • Jordbær sirup, vanille sirup
  • Chokoladesovs
  • Passionsfrugt, mango
  • Eller den helt traditionelle amerikanske måde; Smør, stegt bacon og ahornsirup.

Ingen kommentarer: