De her skønne hvidløgssnegle var en vinder til madklub og de smager meget bedre end hvidløgsflutes - i følge mig :)
Inspiration til dem fandt jeg hos den dygtige Birthe fra New Yorker by Heart. Jeg lavede dog lidt om i opskriften, da jeg ikke lige havde fuldkornsdurummel og persille :)
I får opskriften som jeg lavede dem.
I får opskriften som jeg lavede dem.
Hvidløgssnegle ca 12 stk
- 1½ dl håndvarmt vand
- 3/4 dl skummetmælk
- 38 g gær eller 3/4 pakke gær
- 1 tsk. flydende honning
- 1½ tsk. groft salt
- 1½ spsk. olivenolie
- 140 g durummel
- ca. 250 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt resten af ingredienserne og rør godt. Hold lidt tilbage af hvedmelet, man kan jo altid tilføje mel, men det er svært og fjerne det ;) Ælt dejen godt og lad det derefter hævet lunt og tildækket til dobbelt størrelse eller omkring 30-40 min.
Lav nu en hvidløgssmør af ca 4 spsk smør og 2-4 fed hvidløg - det kommer jo helt an på hvor stærkt brødet skal være.
Rul dejen ud til en firkant og smør smørret ud over brødet - hvis du har lidt friske krydderurter vil det smage dejligt med det på også.
Rul herefter dejen sammen efter samme princip som kanelsnegle :)
Skær rullen ud i lige stykker, jeg fik 12 stk. Kom dem i en bradepande eller springform og sæt det lidt tæt sammen. Jeg brugte en "slip-let" bradepande, så jeg brugte ikke bagepapir i bunden.
Lad sneglene efterhæve i ca 20-30 min.
Herefter bages de i ca 15 min ved 200 grader eller til de er gyldne og gennembagte - det er jo meget forskelligt fra ovn til ovn :)
Lav nu en hvidløgssmør af ca 4 spsk smør og 2-4 fed hvidløg - det kommer jo helt an på hvor stærkt brødet skal være.
Rul dejen ud til en firkant og smør smørret ud over brødet - hvis du har lidt friske krydderurter vil det smage dejligt med det på også.
Rul herefter dejen sammen efter samme princip som kanelsnegle :)
Skær rullen ud i lige stykker, jeg fik 12 stk. Kom dem i en bradepande eller springform og sæt det lidt tæt sammen. Jeg brugte en "slip-let" bradepande, så jeg brugte ikke bagepapir i bunden.
Lad sneglene efterhæve i ca 20-30 min.
Herefter bages de i ca 15 min ved 200 grader eller til de er gyldne og gennembagte - det er jo meget forskelligt fra ovn til ovn :)
Lad dem afkøle i ca 5 min inden servering..
De her snegle smager virkelig skønt og jeg lavede dem også sidste år, hvor de også blev en fryd for ganen :)
4 kommentarer:
De er jo også bare så gode! Har selv bagt dem en del gange til gæster, og de er altid lige i skabet :)
Mmmmh de skal vist snart bages igen, nu hvor du lige frister :)
Det lyder som en rigtig god ide, Malene :) Jeg har i hvert fald allerede lyst til og lave dem igen, for de sidder virkelig lige i skabet hver gang :)
århh, de lyder lige som noget for mig - elsker hvidløg :)
Så er de helt klart noget for dig, Senette :) Jeg kan heller ikke få nok af hvidløg, yum yum yum :)
Send en kommentar