torsdag den 10. maj 2012

Dulce de Leche Cheesecake


En lækker, cremet New York style cheesecake med dulce de leche på toppen sammen med søde + let syrlige bær - what's not to love?? 

Denne cheesecake er uden tvivl en fryd for ganen! Den er cremet, fyldig og har en skøn smag af karamel fra Dulce de Lechen, yum yum yum :)

Pigerne fra Madklubben var i hvert fald meget begejstret for denne kage og jeg kan godt forstå dem - men nu er cheesecake også lige min kage-svaghed :)
Men den er altså godt bastand, så store stykker kan man ikke spise, så heller et lille stykker til dessert og et lille stykke til eftermiddagskaffen dagen efter :)

Jeg har lavet den grundbase for en cheesecake som jeg altid bager og så toppet med den lækre karamel creme, men for en god ordens skyld, så får I selvfølgelig opskiften her :) Og det er en NEM cheesecake og lave! :) 

Dulce de leche cheesecake 8-10 pers

Start med og opvarme ovnen til 190 grader.

Bund:
  • 200 g kiks - jeg bruger gerne digestivekiks
  • 80 g smør
  • 75 g hakket hvid chokolade
Smelt smørret i en tykbundet gryde. Blend eller hak kiksene - det kommer an på hvor grove stykker du ønsker kiksen skal have. Jeg valgte og blende mine kiks. Den hvide chokolade blev hakket medium fint.
Bland smør, kiks og chokolade sammen og kom det i en springform på ca 20-24 cm, som er blevet smurt med smør eller en sprayfedt. 

Fyld 1: (der kommer en fyld 2 også)
  • 2 store æg
  • 400 g flødeost (ikke light! Kagen kan ikke sætte sig ordenligt så)
  • Korn fra en 1/2 vanille stang
  • 100 g sukker
Kom alle ingredienserne i en blender og blend til massen er ens artet. Pas på ikke og blend alt for meget, da flødeosten kan begynde og skabe sig :) Det har jeg aldrig prøvet, men jeg blender ca 20-30 sek af gangen ca. 2-3 gange. 
Hæld denne masse over kiksebunden og sørg for at det ligger jævnt over bunden. 
Bag kagen i ca 20 min eller til fyldet er stivnet i kanten. Midten vil stadig blævre, men dette skal du ikke være bange for. 

Efter 20 min tager du kagen ud og køler den af i ca. 20 min. Lad ovnen være tændt i mens. 

Fyld 2:
  • 4 1/2 dl cremefraiche 38 % - igen en light vil ikke give det rette resultat.
  • Korn fra en halv 1/2 vanille stang
  • 50 g sukker
Bland cremefraiche, vanillekorn og sukker godt sammen og fordel over den let afkølet kage. Sørg for at det ligger jævnt på kagen.
Bag yderligere kagen i 10 min eller til fyldet er mediumfast/fast. Mit fyld var kun medium fast og den blev perfekt. Du skal nemlig passe på at du ikke bager kagen for længe. 

Lad kagen køle af på en rist, hvorefter kagen stilles i køleskab i min 6 timer inden servering. Kagen vil have bedst af og stå natten over. 

Inden servering:

Et par timer inden servering hældte jeg Dulce de Leche på toppen af kagen og kom den på køl igen. Dulce de lechen er ikke helt fast i det, så det løb lidt fra kagen af, men det gjorde nu ikke noget :)

Hvis du har lyst, kan du erstatte Dulce de Leche med en frugtkompot. Her kan du komme frugtkompotten på kagen når den har stået et par timer og afkølet. Især jordbær kompot eller en blåbær kompot er utrolig lækkert til denne kage. 
Eller hvad med og hylde foråret med en rabarberkompot - mums! :)


 Fyld 1 er nu bagt og 20 min senere:


 Er fyld 2 kommet på og fået 10 min i ovnen


 Jeg havde "snydt" lidt da jeg fandt en Dulce de Leche i Tyskland for et stykke tid siden. Du laver selv Dulce de Leche ved og koge en dåse med kondenseret mælk i en tykbundet gryde, hvor dåsen er dækket af vand HELE tiden i 3-4 timer. Husk dog og tage papiret af dåsen, så der ikke er andet end metal - ellers ser din gryde tosset ud bagefter :) 


 Smækker lækker chessecake klar til spisning :) 



 
Kom ikke og sig at I ikke er sultne nu?? ;) 

16 kommentarer:

Malou Klidmoster sagde ...

Mums! Lækkert med Dulch de Leche på toppen. Jeg legede en overgang med tanken om at komme det i selve cheesecaken men var bange for at det ville blive for sødt. Men nu skal det helt sikkert prøves ;-)

Rebelsig sagde ...

Hold da kæft jeg er solgt!!! Den bliver vist lavet i weekenden!!

Camilla sagde ...

Kors - hvor ser den dog lækker ud! Den ryger lige direkte i inspirationsmappen :o)

Anne sagde ...

Hej Malou :)
Den smagte bare så skønt! :) Havde også overvejet og komme det i selve ostemassen, men synes det blev rigtig lækkert med den klassiske ostekage og så Dulce de Leche på toppen :)

Anne sagde ...

Hej Rebelsig :)
Jeg kan godt sige dig, at den var lækker! :) Den det er en bastand kage, men med lidt syrlige bær til, så er den lige i skabet :)

Anne sagde ...

Hej Camilla :)
Pigerne i madklubben synes virkelig også den er lækker :)
Kom hellere end gerne opskriften i gemmeren :)

Rebelsig sagde ...

Hej igen :)

Vil bare fortælle at jeg har lavet den - næsten efter din opskrift - og den blev SUPER!!

Det kommer på min blog i aften og der er selvfølgelig linket til dig :)

Anne sagde ...

Hej Rebelsig :)

Ej hvor skønt og høre! Jeg må straks ind og se din smukke kage - og nu sidder jeg og har vildt meget lyst til sådan et stykke! :)

Anonym sagde ...

Hej :) jeg skal lave kagen Idag , den ser super lækker ud.
Men vil lige høre, om man kan bruge alm. Vanilije sukker istedet for vaniljie stang :)
Håber på hurtigt svar så jeg kan komme igang :)!

Anne sagde ...

Hej Hej :)

Du kan sagtens bruge vanille sukker i stedet for en stang. Hvis du kommer 1 - 1 1/2 tsk vanille sukker i, så skulle det gerne passe :)

The Cakeaholic sagde ...

Det ser bare overdrevet lækkert ud...Mums!!

Anne sagde ...

Tak Cakeaholic :)
Den er altså også bare så god :)

Emilie N sagde ...

Hej Anne :-) Lyder SÅ lækker og jeg må bare bage den. Kan man putte dulche de leche på dagen før?

Anne sagde ...

Hej Emilie :)

Det kan du sagtens :)
bare lad kagen blive i formen og hæld dulce de leche oven på og så i køleskab med kagen :)

Anonym sagde ...

Wow, den ser lækker ud.

Hvis nu man er i tidsnød, hvor kort tid kan man så lade den stå på køl? Tror du det hjælper, at sætte den i friseren?

Thøger Nielsen sagde ...

lige handlet ind til den, vil lave den imorgen så burde den være klar til dessert lørdag aften