Selvom det skulle have været en citron risotto, så blev det virkelig lækkert med speltkerner :)
Opskriften fandt jeg i Nigella Lawson's kogebog - Mad med Nigella og er utrolig nem og gå til, og så smager den fantastisk, hvis man altså er til citron og rosmarin :)
Opskriften fandt jeg i Nigella Lawson's kogebog - Mad med Nigella og er utrolig nem og gå til, og så smager den fantastisk, hvis man altså er til citron og rosmarin :)
Jeg har redigeret lidt i mængderne og halveret opskriften også, så I får opskriften som jeg har lavet den :)
Citron speltotto - 2 pers
- 1 skalotteløg
- 1 stilk bladselleri
- 2 tsk smør
- Lidt olivenolie
- 150 g speltkerner
- ½ l grønsagsbouillon
- Skal + saft fra ½ lille citron
- Rosmarin, ca. ½ tsk
- 1 æggeblomme
- 2 spsk revet parmesan
- 2 spsk fløde/madlavningsfløde
- Salt + peber
Pil skalotteløgene og hak dem sammen med bladselleri til fin
mos i en minihakker. Varm 1 tsk af smørret og olivenolien i en bred gryde og
kom mosen ved. Lad dette simre i ca 5 min til det er blødt, det er vigtigt at
det ikke brænder på!
Kom speltkernerne ved og vend dem godt ind i
fedtstoffet. Hav i en anden gryde, bouillonen varm, hvor det simre. Øs en stor
skefuld bouillon ned til kernerne og rør rundt til de har opsuget
væsken. Kom en ny skefuld bouillon i og forsæt til de har opsuget væske ect.
Forsæt til kernerne er al dente. Det kan godt være du skal bruge mere
eller mindre væske end den ½ l, så hav noget vand kogt i en elkedel klar som
back-up.
Rør citronskal og rosmarin i kernerne. Pisk
æggeblomme, fløde, parmesan og citrussaft sammen i en lille skål.
Når risene/kernerne er møre, så tager du gryden væk fra blusset og pisker æggeblandingen i sammen med resten af smørret. Smag til med salt og peber og server risottoen med revet parmesan over sig. Fungerer rigtig godt til kylling.
Når risene/kernerne er møre, så tager du gryden væk fra blusset og pisker æggeblandingen i sammen med resten af smørret. Smag til med salt og peber og server risottoen med revet parmesan over sig. Fungerer rigtig godt til kylling.
Let stuvet spinat 1 pers:
- 2 håndfulde frosne spinatblade
- 3-4 spsk madlavningsfløde 4 %
- salt
Kom de frosne spinatblade i en gryde og sæt fuld skrue på varmen og rør godt i spinaten, så de tør op. Når spinaten er tøet, så krydre dem med salt og kom madlavningsfløden ved og lad det koge ca. 1 min. Og så er de lækre, grønne blade klar til spisning :)
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar