fredag den 25. maj 2012

Italienske kødboller m. tomatsovs & frisk pasta

benvenuto
e buon appetito





I forgårs havde jeg lejligheden fuld af nurses to be, da vi skulle med til Beredsskabsstyrrelsens katastrofe øvelsesdag tidligt næste morgen - så vi blev hurtig enige om, at de medbragte sovesager og så tog vi en hyggelig sleep over :)
Og mad i maven, ja det skulle vi jo have ;) 
Valget på mad faldt på Italienske Kødboller, som jeg virkelig elsker og de slår aldrig fejl - både til sommer og til vinter dage :)
Retten har jeg lavet før og skrevet om HER..
Men da retten ikke er så nem og finde, så får I den lige en gang til :)

Italienske kødboller - ca 20 små boller

  • 500 g okse fars
  • 100 g raps, brødkrummer, havregryn ect
  • 1-2 æg
  • 1-2 fed hvidløg - hakket
  • 2-4 spsk hakket persille
  • 2 spsk hakket bacilicum
  • salt + peber
Bland alle ingredienserne godt sammen og tril bollerne. Jeg bruger en spsk til og tage kødet med, på den måde bliver de alle lige store og får samme stege/koge tid :)
Når du har formet bollerne, så skal de steges, så de danner en skorpe på hver side. gerne ved høj varme, da de ikke skal stege færdig her.
Tag dem af panden og kom dem i tomatsovsen, hvor de skal koge færdig i ca 15-20 min. Opskriften på tomatsovsen kommer her:

Tomatsovs med soltørrede tomater - en god portion

  • 2 dåse tomat
  • 200 g løg - ca 2 små løg
  • 100 g soltørret tomater i olie
  • 1 fed hvidløg - hakket
  • frisk basilicum
  • salt + peber
  • chilipulver
  • madlavningsfløde
Svits løg, hvidløg og chilipulver. Tilsæt de let hakkede soltørrede tomater. Herefter kommes dåsetomaterne ved samt basilikum + salt og peber. Lad dette simre under låg i ca 20 min.
Herefter blendes tomatsovsen, hvorefter det kommes tilbage på blusset. Tilsæt madlavningsfløde efter smag - spæd evt op med vand. Smag til og lad det komme op og koge igen.
Nu tilføjes kødbollerne, som skal koge i ca 15-20 min under låg. Rør engang i mellem ved sovsen, så den ikke sætter sig på bunden.

Kog lidt frisk pasta til og hvis der er plads i maven, så vil en grøn salat være og foretrække dertil :)
Vi droppede salaten, da der var rigelig med mad og vi skulle også have plads til Paradis is - sundt, ikke ;) Men engang i mellem er det tilladt og skeje lidt ud :)





Arrivederci

13 kommentarer:

Frk.B sagde ...

Mmm, det ser lækkert ud! Har ellers lige sagt, at jeg slet ikke kan holde tanken om varm mad ud - meeen sådan en portion kunne jeg vist godt klare ;)

Anne sagde ...

Det er godt nok også lige før, at der er for varmt til varm mad.. :)
Men den her ret, den kan nu altid glide ned uanset vejret :P

Carina sagde ...

Hej!
Er ny men allerede trofast læser
af din dejlige blog!

Jeg elsker at lave mad selvom jeg kun er 14 :)

Den her opskrift, (og alle de andre opskrifter) ser utroligt dejlige ud, skal lave den her på torsdag til min mor og far! :)

- Carina

Anne sagde ...

Hej Carina :)

Velkommen til :)

Du må endelig give melding tilbage på torsdag, hvor pasta-retten er blevet :)
Er sikker på at du nok skal lave en lækker pasta ret til dine forældre :)

Carina sagde ...

Hej Anne!

Tusind tak for en fantastisk opskrift! Den gik rent hjem hos mine forældre, og ikke mindst hos mig! :D

Det smager fantastisk!

Og jeg har haft lyst til frisk pasta i flere uger, men havde ikke noget tilbehør i tankerne, og så fandt jeg den her opskrift :D

Kødbollerne har bare den helt rigtige smag, og sovsen har en fantastisk konsistens :)

Tak!

Stort kram Carina

Thøger Nielsen sagde ...

har aldrig smagt det før, men vil prøve din opskrift i aften

Anne sagde ...

Hej Thøger

Jeg håber, at de blev gode hjemme hos dig - de er i den grad en sikker vinder i mit køkken :)

Anonym sagde ...

Tak for en FANTASTISK opskrift!!!!

Det er nok de bedste kødboller jeg har smagt til dato. Puttede dog dobbelt op på hvidløg, tilsatte lidt persille og krydrede ekstra godt med chili i sovsen - og den blev helt fantastisk!

God weekend :-)

Anne sagde ...

Hej Anonym :)

Hvor er jeg glad for, at retten blev vellykket og gik rent ind hjemme hos dig! :)
Det er i den grad en af mine All Times Favorites! :)

Anonym sagde ...

Hej Carina

Jeg benyttede mig af din opskrift på kødboller igår. De blev fantastiske!

Men du har vist lavet en stavefejl. Det er vel rasp man skal bruge og ikke raps?;)

Et godt råd er lige at rive skallen fra en citron og tilføre det tomatsovsen efter man har puttet tomater i.

Glæder mig til at udforske dine andre opskrifter.

Mvh Just

Anne sagde ...

Hej Just

Du har helt ret, det er vist en stavefejl der har sniget sig ind ;)

Jeg er glad for at opskriften blev vellykket hos dig!

Vh Anne

Anonym sagde ...

det smager så godt

Julie sagde ...

Det ser virkelig lækkert ud! :-)
Hvor mange er opskriften beregnet til? Vil nemlig gerne lave den til gæster snart, men er altid nervøs for om der er nok...