lørdag den 2. juni 2012

Ugens Brød: Havremuffins


Godt nok hedder de muffins, men de er altså ikke en kage-muffin tværtimod, så er de faktisk ret sunde af og være en muffin :)

Og kan I se at jeg har leget lidt med mit nye objektiv?

Men tilbage til de her lækre fættere :)
De her muffins kan bruges som morgensmadmuffin, brunchmuffin, mellemmåltid eller når den søde tand titter frem :)
Opskriften har jeg fundet i Gyldendals bagebog dog har jeg tilføjet lidt, så I får opskriften som jeg lavede den :)

Havremuffins 12 stk

  • 150 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 150 g havregryn
  • 2 håndefulde groft hakkede mandler
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • 200 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
Rør smør og sukker ensartet og rør derefter havregrynene i.
Pisk æg og mælk sammen, gem lidt til pensling, og hæld resten i. Tilsæt de hakkede mandler.

Kom mel, bagepulver + salt sammen og rør det i dejen.
Fyld dejen i muffinsforme og pensle dem med mælke/ægge blandingen.
De skal bages på en af de nederste riller i en forvarmet ovn på 200 grader (varmluft) i ca 15 min. 

Spis dem lune med lidt smør. Men de vil også smage fantastisk med lemoncurd eller marmelade :)

NOTE: De krummer lidt, men bortset fra det, så er de virkelig lækre..










Mmmh jeg kunne godt spise sådan en nu :)



4 kommentarer:

Malene uden R sagde ...

Mums de ser gode ud! Og så er opskriften jo nem - me like :)
Hvor meget dej fylder du i formen?

Anne sagde ...

Tak Malene :)
Det gode ved dem er nemlig at de er så nemme og bikse sammen :)
Jeg har sådan en isske, som jeg fylder med dej. Så det vil være 2 spsk ca, vil jeg tro :)

Tina sagde ...

Jeg vil gerne anbefale disse lækre havremuffins. Fik bagt dem i weekenden, og de er alle blevet spist med jordbærmarmelade på. Min søn troede først, at det var "kagemuffins" og blev skuffet, da de jo ikke er søde, men det hjalp,da jeg kom marmelade på :-)
Og ja, Anne, de smuldrer ....

Mette sagde ...

Prøvede at skifte sukker ud med farin, og brugte kærnemælk i stedet for mælk. De blev supergode, og ungerne elskede dem med lidt smør på. De krummede ikke så voldsomt meget - måske pga kærnemælken?
Tak for en lækker opskrift :-)