lørdag den 9. juni 2012

Vanilje macarons


Så lille, så delikat og så yndig - de franske macarons kan være nogle svære lille banditter og have med og gøre, men når de lykkes - så er de det hele værd! :)


Jeg har før lavet macarons, men de blev ikke når så vellykket den gang. Men det var nu også første gang :)
Men anden gang blev de perfekte, er selv ret stolt, men det giver lidt præsentationsangst til næste gang de skal bages ;) 

Disse er en helt almindelig macaron med vanille og så har jeg fyldt dem med en lækker chokolade ganache. 


Opskriften er fra min nye kogebog; Franske Macarons - 30 lækre og spændende opskrifter.. 


vaniljemacarons ca 16 stk


75 g stødte mandler
115 g flormelis
2 store æggehvider - stuetemperatur! Dette er vigtigt!
50 g sukker
1/2 tsk vanilje ekstrat


Kom stødte mandler og flormelis i en blender og blend i ca 15 sekunder. Sigt blandingen ned i en skål.
Læg bagepapir på 2 bageplader. Gør derefter din sprøjtepose klar med en 1 cm tyller. 

Kom æggehvider i en stor skål og pist, til du kan danne bløde toppe. Pisk sukkeret i lidt af gangen (ca 2 tsk). Du får til sidst en fast, blank marengsmasse. Pisk vanilje ekstakt i til sidst. 
Fold 1/3 mandelblanding i af gangen med en spatel. Når al mandelblandingen er grundigt foldet i, så fortsætter du med og folde stille og roligt, til du får en blank dej med en tyk "lang" konsistens. 
Hæld dejen i din sprøjtepose og tryk 32 små cirkler ud (jeg plejer og trykke let og tælle til 3, så bliver de lige store).
Bank bagepladerne ned i bordkanten eller bank med hånden under pladen - dette hjælper med og fjerne luftbobler og danne pied (den "frynsede" kant i bunden). Lad macaronsene hvile i 30 min. I mens opvarmes ovnen til ca 160 grader (prøv dig frem, der står 160 i bogen, men i min ovn passer det med 145-150 grader).

Bag macaronsene i 10-15 min - men kun 1 plade af gangen, så bliver resultatet bedst. 
Lad dem hvile i 10 min inden du flytter dem over på en riste, hvor de kan afkøle helt.


Fyld dem med dit yndlingsfyld og læg dem sammen to og to :)
De kan holde sig uden fyld i godt og vel 7-10 dage i en lufttæt dåse.
Med fyld kan de holde sig i køleskabet - hvor lang tid kommer helt an på fyldet.. Jeg kan kun anbefale Jer i og kaste Jer ud i macarons eventyret - de smager så fantastisk! Hver bid er en bid af himlen :) 6 kommentarer:

lofoloco sagde ...

De ser flotte ud ... hvad har du brugt til at skrive på dem? ... det er en vildt fed idé :-)

Anne sagde ...

Tak :)

Jeg har købt sådan en spiselig tusch på nettet, men tror også at Kop og Kande har dem :)

loquaciouslily sagde ...

De ser vildt flotte ud, well done! :-) Da jeg var i Frankrig oplevede jeg, at flere caféer havde deres macarons på frost, og bad kunderne om at vente 10 min. før man spiste dem, da de lige skulle have lov til at tø op. (De længste 10 min. i mit liv!) De smagte fantastisk på trods af deres tid i fryseren, så det var evt. en mulighed, hvis man gerne vil have dem til at holde lidt længere. :-)

Camilla sagde ...

Ih, hvor er de bare fine! Den opskrift må jeg hellere prøve, for jeg har ikke været helt tilfreds med de gange jeg har prøvet indtil videre :o)

Anne sagde ...

Hej Loquaciouslily :)
Tusind tak! Jeg er også selv helt vildt overrasket over resultatet og håber bare, at jeg kan gøre kunsten efter :)
God ide med at fryse dem - det har jeg godt nok læst at man kunne, men har bare ikke hørt om nogen, som har prøvet det - så det var et dejligt tip! :)

Anne sagde ...

Hej Camilla :)

Tak skal du have - jeg er også selv meget tilfreds med dem, for det er altså ikke altid at de små macarons vil som vi vil ;)
Jeg synes i hvert fald, at den her opskrift er rigtig god - når jeg er blevet godt betrolig med denne, så vil jeg prøve med en kogt marengs masse - men venter lige lidt med det eksperiment :)