Det er ikke tosset med nybagte durumstykker på en regnvejrs søndag :)
Disse basser er fra den gode Amo - fødselsdagsbog også kaldt Amo bog 1 blandt mange. De er hurtige og ælte sammen aftenen før de skal spises og så skal de bages i ca 15 min næste dag, det er dejlig nemt. Og at have nybagt brød om morgenen er til kaffen og de blødkogte æg, er ikke så ringe endda ;)
Opskriften får I her:
Durumstykker ca 12 stk
15 g gær
3,5-4 dl koldt vand
1 spsk salt
1 spsk sukker
1 dl olivenolie
200 g durum mel
ca 300 g hvedemel
Om aftenen:
Rør gæren ud i det kolde vand, tilsæt olie, salt og sukker.
Tilsæt durummel og hvedemel lidt af gangen. Ælt dejen godt igennem, den skal være blød.
Stil dejen i køleskabet natten over tildækket med film i skålen.
Om morgenen:
Tænd ovnen på 230 grader.
Læg dejen på en bageplade med et par skeer. Dette er nemmest hvis skeerne er dyppet i vand, så glider dejen så fint af :)
Drys evt. lidt durummel på toppen af stykkerne.
Bag stykkerne i ca 15 min til skorpen er sprød og gylden og bunden lyder hul, når du banker let på bunden..
Nydes lune med smør - eller med lidt pålæg eller ost.
Den kan fint fungere som madpakke bolle også :)
4 kommentarer:
Mums de skal klart prøves en dag snart! Har endnu ikke bagt meget med durummel, men det har tit været med i overvejelserne :)
Jeg elsker en god durumbolle, så durummel er fast inventar hos mig :)
Men det er bare med og bikse dem hurtigt sammen, Malene - de er jo heldigvis koldhævet :D
Kære Anne
Dine durumboller er ikke mindre end fantastiske - lette og utroligt velsmagende. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg prøver din opskrift.
Hej Tina :)
Dejligt at de faldt i god jord hos dig - personligt er jeg selv også ret vild med dem, de er nemlig dejlig lette - ligesom en morgenbolle skal være i min smag :)
Send en kommentar