Godt nok hedder de muffins, men de er altså ikke en kage-muffin tværtimod, så er de faktisk ret sunde af og være en muffin :)
Og kan I se at jeg har leget lidt med mit nye objektiv?
Men tilbage til de her lækre fættere :)
De her muffins kan bruges som morgensmadmuffin, brunchmuffin, mellemmåltid eller når den søde tand titter frem :)
Opskriften har jeg fundet i Gyldendals bagebog dog har jeg tilføjet lidt, så I får opskriften som jeg lavede den :)
Opskriften har jeg fundet i Gyldendals bagebog dog har jeg tilføjet lidt, så I får opskriften som jeg lavede den :)
Havremuffins 12 stk
- 150 g smør
- 2 spsk sukker
- 150 g havregryn
- 2 håndefulde groft hakkede mandler
- 2 æg
- 2 dl mælk
- 200 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
Pisk æg og mælk sammen, gem lidt til pensling, og hæld resten i. Tilsæt de hakkede mandler.
Kom mel, bagepulver + salt sammen og rør det i dejen.
Fyld dejen i muffinsforme og pensle dem med mælke/ægge blandingen.
De skal bages på en af de nederste riller i en forvarmet ovn på 200 grader (varmluft) i ca 15 min.
Fyld dejen i muffinsforme og pensle dem med mælke/ægge blandingen.
De skal bages på en af de nederste riller i en forvarmet ovn på 200 grader (varmluft) i ca 15 min.
Spis dem lune med lidt smør. Men de vil også smage fantastisk med lemoncurd eller marmelade :)
NOTE: De krummer lidt, men bortset fra det, så er de virkelig lækre..
Mmmh jeg kunne godt spise sådan en nu :)
4 kommentarer:
Mums de ser gode ud! Og så er opskriften jo nem - me like :)
Hvor meget dej fylder du i formen?
Tak Malene :)
Det gode ved dem er nemlig at de er så nemme og bikse sammen :)
Jeg har sådan en isske, som jeg fylder med dej. Så det vil være 2 spsk ca, vil jeg tro :)
Jeg vil gerne anbefale disse lækre havremuffins. Fik bagt dem i weekenden, og de er alle blevet spist med jordbærmarmelade på. Min søn troede først, at det var "kagemuffins" og blev skuffet, da de jo ikke er søde, men det hjalp,da jeg kom marmelade på :-)
Og ja, Anne, de smuldrer ....
Prøvede at skifte sukker ud med farin, og brugte kærnemælk i stedet for mælk. De blev supergode, og ungerne elskede dem med lidt smør på. De krummede ikke så voldsomt meget - måske pga kærnemælken?
Tak for en lækker opskrift :-)
Send en kommentar