lørdag den 10. marts 2012

Knækbrød til den lille sult.



Knækbrød med kerner - 2 små plader..
Har lavet få ændringer end den originale opskrifter.

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø/hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1,5 dl hvedemel
  • 1,5 dl rugmel
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl olie
  • 2 1/2 dl vand
Bland alle ingredienserne sammen, konsistensen skal være som fast grød. Hæld dejen ud på 2 bageplader og rul det ud med et stykke bagepapir ovenpå, så går det nemmest.. Drys evt. med lidt frø eller parmesanost hvis det lyster.
Dejen skal rulles ud så den MAX er 1 cm tyk. Jeg rullede mine ud til ca 5 mm tykkelse.
Bages i en forvarmet ovn på ca 200 grader i 25 min minutter eller til de er lysebrune.
Afkøles og brækkes i stykker..


Disse knækbrød er rigtig lækre og sidst jeg lavede knækbrød, synes jeg de blev for kikse-agtig, men ikke dem her.. De her knækbrød er MUMS! :)
Og så er de gode til og tage den lille sult, uden at det er alt for syndigt :)

Og så kan jeg varmt anbefale Gyldendals bagebog, den bugner af inspirerene opskrifter.. :)

5 kommentarer:

Bettina sagde ...

Ejjj søde Anne hvergang jeg læser med her, bliver jeg altså SÅ sulten :P nu har jeg læst mig til du er flyttet til nørresundby, kan du ikk blive min private kok :D Haha

Anne sagde ...

Åh jeg ved det godt Bettina :)
jeg må til og poste nogle outfit's mellem al den lækre mad.. :P
Jeg må få "Annes mad service" op og køre nu ;) hehe

Ditte Estrup sagde ...

Hvor ser de bare lækre ud. Tak for tippet. Kig evt. forbi mig også.

http://ditteshoppingestrup.blogspot.com/

Tina sagde ...

Mums, hvor er din opskrift god. Mine knækbrød blev sprøde og velsmagende. Faktisk synes jeg de blev bedre dagen efter. I nybagt tilstand var de lidt "fedtede" pga. den megen olie i dejen. Kunne jeg evt. halvere mængden uden at det går ud over sprødheden?

Anne sagde ...

Det må komme an på en prøve, Tina. For jeg har kun lavet opskriften den her ene gang - så prøv dig frem :)