Disse syrlige barer blev det "friske" imput da jeg havde piger til kaf' & kage..
Opskriften er fra den fantastiske Humminbird bakery cookbook og den bugner af lækre opskrifter..
Jeg fik desværre ikke taget flere billede af den, men barerne bliver pyntet med flormelis, når de er blevet skåret ud :)
Jeg fik desværre ikke taget flere billede af den, men barerne bliver pyntet med flormelis, når de er blevet skåret ud :)
Citronbarer - ca 12 store stykker..
Citron-masse:
- 200 g sukker
- 3 æg
- 1 dl friskpresset citronsaft
- 3 tsk revet citronskal
Bund:
- 300 g hvedemel
- 75 g flormelis
- et nip salt
- 225 g smør
- 2 tsk revet citronskal
Forvarm ovnen til ca 170 grader og beklæd en bageform på ca 30x25 cm.
Til bunden:
Kom mel, sukker, salt, smør og citronskal sammen og pisk med håndmixer eller røremaskine til blandingen ligner brødkrummer. Pres dejen sammen med hænderne og pres dejen derefter ned i bunden af den bageformen. Bag bunden i den forvarmede ovn i ca 20 min eller til bunden er let gylden. Lad ovnen være tændt når bunden er kommet ud af ovnen og lad bunden hvile lidt.
Citron masse:
Pisk med håndkraft sukker, æg og citron saft+skal til det er godt blandet.Hæld massen over den bagte bund og sæt den tilbage i ovnen og bag det hele i 20 min eller til kanterne er blevet gyldne og fyldet er stivnet.
Lad kagen afkøle helt og dæk det derefter til og sættes i køleskabet i ca 4 timer, men gerne natten over.
Lad kagen afkøle helt og dæk det derefter til og sættes i køleskabet i ca 4 timer, men gerne natten over.
Pyntes med flormelis lige inden servering..
Bon appetit
Man kan lige ane barerne på kagefadet sammen med chokolade muffins m. pebermynte frosting :) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar