En af pigerne fik lov til og bestemme en kage vi skulle have i weekenden og svaret blev " Noget med banan og chokolade". Så jeg kastede mig over Hummingbird Bakery kogebog, hvor der er opskrift på en ret simpel bananmuffins. Og så fik de en god, syndig klat nutellafrosting på toppen sammen med et jordbær - need to say more? Yum!
De blev ikke helt som jeg ville have, da de havde en tendens til og falde lidt sammen. Men de smagte dog pragtfuld og man kunne ikke smage, at de var faldet lidt sammen. Og så dækkede frostingen det (ja ja, man kan ikke ramme en perfekt muffin hver gang, satans!)
Opskriften kommer her:
16-18 cupcakes.
- 125 g mel
- 150 g sukker
- 1 spsk bagepulver (prøv med kun 2 tsk, regner med at det var derfor de faldt sammen)
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- Et nip salt
- 75 g smør – stuetemp.
- 1 ¼ dl mælk
- 2 æg
- 2-3 overmodne banener – most
- Evt 1-2 små håndfulde chokoladeknapper. (jeg brugte Callebaut)
Forvarm ovnen til 170 grader.
Bland de tørre ingredienser samt smør sammen og pisk ved lav hastighed indtil det er blandet godt sammen. Langsomt skal mælken i melblandingen og der piskes godt. Æggene tilføjes lidt af gangen og der piskes godt igen.
De moste bananer tilføjes (evt. chokoladen også) og der røres med håndkraft.
De moste bananer tilføjes (evt. chokoladen også) og der røres med håndkraft.
Kom dejen i muffinsforme og bages i 20-30 min – jeg gav mine 30 min, men de kunne godt ha fået 35 min uden og blive skadet af det, så det er meget forskelligt fra ovn til ovn.
Køles af og pyntes evt med frosting eller en chokoladeglasur..
Frostingen jeg brugte har jeg fundet hos den søde Kristine for lang tid siden. Men det er nutella blandet med flødeost - himmelsk! Også oven på knækbrød hvis man har en rest ;)
2 kommentarer:
De ser da helt vildt gode ud. Fin detalje med jordbær på toppen :)
Jeg kender godt frostingen fra Kristines blog. Det smager himmelsk, og så er det nemt at arbejde med.
Chokolade og jordbær er bare en vinder! :)
Frostingen er absolut fantastisk :)
Send en kommentar