Den anden dag fik jeg lavet denne lækre tærte i mit lille køkken.. Det skulle gå stærkt så jeg brugte en købt tærtebund, selvom jeg helst vil bruge en hjemmelavet en, men vi er jo alle mennesker :)
Fyldet blev lidt på gefühl, men I får opskiften her..
Porre-skinketærte med et pift: 4 pers.
- 2 porrer - snittet
- 1 pakke/200 g skinkestrimler
- 1 stort løg
- 3 tynde skiver bacon (rest i køleskabet)
- 1/2-1 rød chili % kerner - finthakket
- 1 dl madlavningsfløde (en rest i køleskabet, du kan sagtens bruge mælk)
- 2 dl mælk
- 3-4 æg, kommer an på størrelse
- salt, peber
- lidt mager ost til og drysse på toppen
Svits bacon og tages af panden. Svits derefter løg, porrer og chili og tilsæt skinke + bacon samt 1 dl madlavningsfløde. krydres efter behov.
Dæk en tærteform med tærtedejen og hæld fyldet i. "Pak" dej kanten ind mod tærten, så bliver der ikke spild af dejen.
Æggene og mælken piskes kort sammen og hældes over fyldet hvorefter der drysses med lidt ost..
Bages ved en forvarmet ovn på 175 grader i ca 20-25 min..
Æggene og mælken piskes kort sammen og hældes over fyldet hvorefter der drysses med lidt ost..
Bages ved en forvarmet ovn på 175 grader i ca 20-25 min..
Serveres gerne med en grøn salat eller en tomat salat dertil :)
2 kommentarer:
Uhmmm den ser godt nok lækker ud :D
Tak Bettina :)
Og så er den tilmed SU-venlig og nogenlunde sund (hvis man nu bruger en grov tærtedej, så er den sund, hehe) :)
Send en kommentar