En af mine absolut ynglings godter i julen er altså havregrynskugler. De smager bare af ren barndom og jeg bliver aldrig træt af dem. Da min mor lavede den her luksusversion, så er jeg ikke længere i tvivl om, hvilken slags havregrynskugle jeg vil lave fremover. Jeg er solgt til stanglakrids til den her opskrift! :)
- 6 dl havregryn
- 4 dl sukker
- 150 g smør
- 1 dl kaffefløde
- 2 spsk kakao pulver
- 100 g marcipan, fint revet
- Kokosmel
Kom kaffefløde og smør i en gryde, varm op til smørret er
smeltet. Tag gryden fra blusset og kom kakao og sukker i fløden (sørg for at
det bliver rørt helt ud). Kom de øvrige ingredienser(% kokos) i og ælt godt sammen. Tril
massen til kugler og rul dem i kokos. Opbevares i køl i en lufttæt dåse.
Nyd dem til en kop kaffe eller en kop af den gode julete :)
Jeg tror, at jeg snart skal ud i køkkenet og bikse sådan en portion sammen :)
Mon ikke også jeg kender nogle spl. studerende som godt vil smage sådan en basse her?
9 kommentarer:
Dine opskrifter er alså bare så inspirerende!
Disse havregrynskugler ser lækre ud - og spændende med marcipan i. De skal bestemt prøves.
Ih, de ser bare lære ud :) De skal helt sikkert på jule-bage-lisen ;)
Hej Tina :)
Tusind tak! De er også bare så lækre dem her - så synes de fortjener et prøveforsøg :)
Tak Anne :)
De er også bare super gode og skal bestemt på mine jule-godte-liste :)
Jeg har nu fulgt din opskrift Anne og resultatet blev godt. Min søn har nok allerede spist 1/3 af portionen :-)
Jeg ønsker dog lige at spørge, om det er meningen, at sukkeret skal være knasende i den færdige og kolde havregrynskage?. Jeg fulgte opskriften og kom først sukkeret i, da gryden var taget af varmen, og dermed bliver sukkeret jo ikke opløst.
Hej Tina
Dejligt at de smager godt - jeg er personlig hel vild med dem! :)
Jeg tror, at du kan gøre som du mest har lyst til. Jeg tror ikke at det vil gøre dem dårligere, ved at lave sukkeret blive opløst, men jeg har ikke prøvet den version af dem. Måske der så skal lidt flere havregryn i så? men du kan prøve dig frem, hvis du har lyst, og så endelig give en melding tilbage :)
Så har jeg lavet opskriften igen, og denne gang rørte jeg længe i sukkeret, så det blev delvist opløst. Resultatet blev noget nær perfekt.
Ej hvor godt Tina :) Det er et tip, som jeg hermed vil tage videre :)
Kan man bruge flormelis i samme forhold som sukker i denne opskrift
Send en kommentar