tirsdag den 27. november 2012

Hvidvins dampet lakseside med kammuslinger og tigerrejer

Så kommer den den første opskrift fra min mors fødselsdag, så må I få æble desserten i morgen :) 
Opskriften på laksen er dejlig nem, da den mest passer sig selv, indtil du skal stege kammuslinger og tigerrejerne :) Der er blevet brugt de store kammuslinger, men hvis du synes, at det er for pebret, så kan du sagtens bruge de mindre kammuslinger, bare husk at de skal steges ganske kort. Jeg har valgt de sorte storetiger, hvor de er blevet marineret i olivenolie og hvidløg, for at give lidt kant til den fede laks. 
Hvidvins dampet lakseside med kammuslinger og tigerrejer


 • 1 hel lakseside uden skin
 • Tør hvidvin
 • 50 g smør
 • 1 citron
 • 1 bundt dild
 • Salt
 • Peber

 • Kammuslinger min. 2 per mand
 • 1/2 pose tigerrejer
 • Olivenolie
 • 2 fed hvidløg
 • Salt 
 • Peber
Find et stort ildfast fad og varm din ovn op på 200 grader. 
Smør fadet ganske let og kom den store lakseside i fadet. Fordel små klatter smør på laksen og kom herefter skiver af citronen på. Kværn godt med salt og peber på og top tilsidst laksen med den friske dild. Hæld nu hvidvin i fadet til at det lige dækker 1 cm af fiskens bund. nok omkring 4 dl vil jeg tro. (du kan bruge det hvidvin som fisken er blevet dampet i til din sovs)
Kom sølvpapir over laksen og kom den i ovnen i 15 min. 
Efter 15 min fjerner du sølvpapiret og giver laksen 7-10 min indtil den er gennemstegt. 

Pil dine tigerrejer helt og fjern tarmen. Kom dem i en lille skål med olivenolie og hvidløg og lad dem trække lidt. 
Fordel kammuslingerne på køkkenrulle, så de kan stå og tørre lidt. 
Når laksen skal ind i ovnen UDEN sølvpapir, kan du komme tigerrejerne over i et lille ildfast fad og stille dem ind i ovnen, så er de nemlig færdige, når laksen er. 
Men laksen og rejerne hygger sig i ovnen, så er det tid til at stege kammuslingerne. De skal steges på en brand varm pande, hvor der tilsættes en lille klat smør. Steg dem herefter ca 30-60 sek på begge sider hvis det er de helt store. Hvis det er de små, så skal de nok kun have 30 sek på hver side. Giv dem dog lidt ekstra, hvis du ikke kan li, at de lidt rå i midten. Dog er kammuslinger bedst på den måde (i følge en masse kloge hoveder :) )

Når laksen og rejerne er færdige, så kan du hælde hvidvinen fra laksen og bruge den til sovs. Kom herefter tigerrejer og kammuslinger oven på laksen og den er nu klar til servering sammen med kogte kartofler, hollandaise sovs og smørdampet spinat samt et iskoldt glas hvidvin til :) 8 kommentarer:

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

jesus det ser lækkert ud. Du må meget gerne lave det til min fødselsdag næste år også :D haha. Din mor er en heldig dame :)

Anne sagde ...

Tak Kristine :)
Jamen jeg kommer da bare flyvens næste år og bikser sådan en gang laks sammen til dig ;)
Jeg tror, at min mor nød en dag, hvor hun bare kunne slappe helt af :)

Camilla sagde ...

Er du vimmer det ser lækkert ud! Jeg synes godt, at laks kan blive lidt trist og kedelig en gang imellem, men dette ligner den perfekte måde at lave laks på! Det må prøves snarest muligt :o)

Pia J. sagde ...

Årh, DET ser lækkert ud - mums :)

Jeg bli'r hængende her på din blog :)

Anne sagde ...

Hej Pia :)

Det smagte simpelthen også bare så lækkert! :)
Jeg er glad for, at du vil blive hængene her på bloggen :)

Anne sagde ...

Hej Camilla :)

Laks kan nemlig godt gå hen og blive lidt tørt og kedeligt, men synes tit, hvis den bliver lavet i en ovn på ca 200 grader og så kun i ca 7-8 min (hvis det kun er rent laks i fadet), så bliver det noget så lækkert :)

Tina sagde ...

Rigtig godt nytår Anne!!!!

Jeg valgte denne ret som vores nytårsmenu. Laksen blev lækker mør og tilbehøret (tigerrejer og kammuslinger) var lige i øjet. Det eneste, der kunne blive bedre, var sovsen. Jeg forsøgte mig med en hollandaise sovs, men den blev alt for fed. Jeg vil hellere have lavet en sovs af skyen fra fisken. Vil det have været godt at blande skyen fra sovsen med fløde eller har du et andet forslag?

Anne sagde ...

Tak Tina og i lige måde..

Da jeg lavede Hollandaise sovsen der tilføjede jeg skyen/hvidvinen fra fisken og jeg brugte ikke fløde eller noget ligende, da jeg synes det vil blive for fedt til fisken.
Når jeg laver hollandaise sovs bruger jeg godt nok pulver formen og laver det på minimælk, så for mig bliver den ikke for fed. Men det var træls, at jeres sovs blev for fed..