fredag den 9. november 2012

Pistacie macarons


Jeg var for et par weekender siden inviteret til min kusines piges 4 års fødselsdag og i den anledning, så skulle min kusine have en lille værtindegave - jeg tror, at den faldt i rigtig god jord :)

Dog var jeg ramt af lidt dårlig macaron-karma ved den her portion, så de blev ikke helt perfekte, som jeg gerne vil have dem. Fandt dog frem til fejlen, der var for koldt i mit køkken.. Så ved jeg bare det til den kolde tid vi går i møde :)

Ud af denne her portion fik jeg ca 22 samlet macarons, men jeg laver dem heller ikke helt så store, som normalt. Jeg kan godt li, at det er en 1-2 bids kage :)
Men nu til opskriften.. 

Pistacie macarons ca 22 samlet


  • 50 g stødte mandler/mandelmel
  • 25 g pistacienødder, finmalede + evt lidt til pynt
  • 115 g flormelis
  • 2 store æggehvider - stuetempereret (vigtigt!)
  • 50 g sukker
  • Grøn pastafarve


Kom stødte mandler/mandelmel, fint malede pistacienødder og flormelis i en blender og blend ca. i 15 sek. Sigt blandingen ned i en skål. Hvis der er rester af pistacie eller mandel i sigten, så kassér dem.
Gør 2 bageplader klar med bagepapir. Gør en sprøjtepose med en 1 cm rund tyller klar.
Kom æggehvider i en stor skål og pisk, til du kan danne bløde toppe. Pisk derefter 1 spsk sukker i ad gangen, så du får en fast, blank marengsmasse. Pisk lidt pastafarve i, så du får en lys, grøn farve. 
Fold mandelblandingen i marengsmassen med en spatel, dog kun en tredjedel mandelblanding ad gangen. Når al mandelblandingen er foldet i, fortsætte du med at folde massen, til du får en blank dej med en tyk "lang" konsistens.
Hæld dejen i din sprøjtepose. Tryk små cirkler ud på bagepladen, lav dem den størrelse du ønsker. Bank bagepladerne ned i bordet for at fjerne evt. luftbobler. Du kan også banke med din håndflade/knoer under bagepladerne, for at få luftboblerne væk. 
Drys med finthakkede pistacienødder hvis du ønsker - jeg valgte at drysse lidt mørk chokolade over dem med denne her.
Lad bagepladerne hvile i min 30 min i et stuetempereret rum.
Forvarm ovnen til omkring 150 grader.

Bag macaron-bundene i den forvarmende ovn i 10-15 min (kommer an på størrelsen). Stil dem til afkøling i 10 min, inden de flyttes fra bagepapiret til en bagerist, hvor de afkøler helt.Pistacie fyld


  • 55 g usaltet smør, blødt
  • 115 g flormelis, sigtet
  • 2 spsk pistacienødder, finthakkede


Pisk smør, så det er godt blødt. Pist flormelis i lidt ad gangen til blandingen er jævn og cremet. Rør de finthakkede pistacienødder i. Kom lidt fyld imellem 2 macarons bunde, så de danner en lille sandwich og spis! :)
De må meget gerne blive opbevaret på køl - tag dem blot ud af køleskabet 5 min før de skal spises.


Er I lige så tosset med macarons som jeg er? :)
Dog nægter jeg at give 20 kr pr. styk hos en konditor, så vil jeg heller selv bikse et par portion sammen :) 


8 kommentarer:

Cathrine sagde ...

Hej Anne
Sikke en fin blog du har!
Jeg eeelsker også macarons! Jeg har lige startet min egen madblog, og havde tænkt mig at prøve kræfter med pistacie macaronen selv. Hvilken type farve bruger du? Den er virkelig fin.
Mvh Cathrine

Camilla sagde ...

De ser vel nok fine ud :o)

Jeg eeeelsker macarons, men har endnu ikke knækket koden med den perfekte opskrift der altid virker... men jeg er sikker på, at den nok skal dukke op på et tidspunkt :o)

Ida sagde ...

Hvor ser de bare gode ud!!
Kán godt forstå at de faldt i god jord :)

Hvis du har lyst, så har jeg pt. en give away kørende om et tørklæde fra Kudibal. http://www.idasblog.dk/2012/11/vind-et-torklaede-fra-kudibal.html

Anne sagde ...

Hej Cathrine :)

Tusind tak for de søde ord :)
Jeg kan helt klart anbefale de her macarons, de smager så dejligt :)
Jeg har brugt Wiltons pasta farve "Leaf green" og kun en ganske lille, lille, klat :) De farver nemlig meget igennem de farver fra Wilton :)

Anne sagde ...

Hej Camilla :)

Ih tak, for jeg var nu ikke selv helt tilfreds, men så er det jo bare ud i køkkenet igen :)
Jeg har fundet opskriften som giver gevinst hos mig hver gang, hvis der bare er ordenlig varme i mit køkken. Så her i vinteren, så skal jeg have ovnen tændt i mens de står til "tørre" :)
Har du prøvet den med italiensk marengs?

Anne sagde ...

Hej Ida :)

Tusind tak! :)
Du kan tro, at min kusine blev vældig glad for gaven! :)
Jeg kan se, at du har været en af de heldige, som var en tur til marrakech, ikke dårligt :) Håber I havde en god tur, det lyder det i hvert fald til på jeres forskellige blogs :)

Camilla sagde ...

Ja, jeg har prøvet en med italiensk marengs, og de blev faktisk rigtig gode! Men var noget omstændige at lave i stedet for dem, hvor det bare er almindelig margens. Jeg tror jeg må prøve chocolat.dk's opskrift - hendes ser i hvert fald altid perfekte ud!

Anne sagde ...

Jeg har nemlig overvejet af lave dem med italiensk marengs, men som du selv siger, så synes jeg at de lyder lidt omstændige at lave.
Jeg giver dig helt ret i, at Chocolat's macarons altid ser ufattelig perfekte ud! Så smukke :)