tirsdag den 13. november 2012

Luksus havregrynskugler


En af mine absolut ynglings godter i julen er altså havregrynskugler. De smager bare af ren barndom og jeg bliver aldrig træt af dem. Da min mor lavede den her luksusversion, så er jeg ikke længere i tvivl om, hvilken slags havregrynskugle jeg vil lave fremover. Jeg er solgt til stanglakrids til den her opskrift! :)

Du skal bruge til en god portion havregrynskugler:


  • 6 dl havregryn
  • 4 dl sukker
  • 150 g smør
  • 1 dl kaffefløde
  • 2 spsk kakao pulver
  • 100 g marcipan, fint revet
  • Kokosmel



Kom kaffefløde og smør i en gryde, varm op til smørret er smeltet. Tag gryden fra blusset og kom kakao og sukker i fløden (sørg for at det bliver rørt helt ud). Kom de øvrige ingredienser(% kokos) i og ælt godt sammen. Tril massen til kugler og rul dem i kokos. Opbevares i køl i en lufttæt dåse.
Nyd dem til en kop kaffe eller en kop af den gode julete :)







Jeg tror, at jeg snart skal ud i køkkenet og bikse sådan en portion sammen :)
Mon ikke også jeg kender nogle spl. studerende som godt vil smage sådan en basse her? 

9 kommentarer:

Tina sagde ...

Dine opskrifter er alså bare så inspirerende!
Disse havregrynskugler ser lækre ud - og spændende med marcipan i. De skal bestemt prøves.

Anne sagde ...

Ih, de ser bare lære ud :) De skal helt sikkert på jule-bage-lisen ;)

Anne sagde ...

Hej Tina :)
Tusind tak! De er også bare så lækre dem her - så synes de fortjener et prøveforsøg :)

Anne sagde ...

Tak Anne :)
De er også bare super gode og skal bestemt på mine jule-godte-liste :)

tina sagde ...

Jeg har nu fulgt din opskrift Anne og resultatet blev godt. Min søn har nok allerede spist 1/3 af portionen :-)
Jeg ønsker dog lige at spørge, om det er meningen, at sukkeret skal være knasende i den færdige og kolde havregrynskage?. Jeg fulgte opskriften og kom først sukkeret i, da gryden var taget af varmen, og dermed bliver sukkeret jo ikke opløst.

Anne sagde ...

Hej Tina
Dejligt at de smager godt - jeg er personlig hel vild med dem! :)
Jeg tror, at du kan gøre som du mest har lyst til. Jeg tror ikke at det vil gøre dem dårligere, ved at lave sukkeret blive opløst, men jeg har ikke prøvet den version af dem. Måske der så skal lidt flere havregryn i så? men du kan prøve dig frem, hvis du har lyst, og så endelig give en melding tilbage :)

Tina sagde ...

Så har jeg lavet opskriften igen, og denne gang rørte jeg længe i sukkeret, så det blev delvist opløst. Resultatet blev noget nær perfekt.

Anne sagde ...

Ej hvor godt Tina :) Det er et tip, som jeg hermed vil tage videre :)

Anonym sagde ...

Kan man bruge flormelis i samme forhold som sukker i denne opskrift