onsdag den 28. november 2012

Fyldte lune marcipan æbler


Så er det blevet tid til opskriften på den fine, vinter dessert, som min mor havde bestilt til hendes fødselsdag. Desserten er dejlig nem at lave, passer til 1 person og så er det bare efterår/vinter på en tallerken :)


Opskriften er fra Opskrifter.dk, men I får den lige her også. Jeg gav den dog ekstra gas med fyld og marcipan, så du må gerne være lidt rund håndet ;)

Fyldte lune marcipan æbler

4 pers


  • 4 danske æbler

  • Fyld:
  • 4-5 rå figner
  • 1 dl rosiner
  • 2 dl appelsin juice
  • 50-100 g marcipan

  • Creme:
  • 1/2 dl piskefløde
  • 100 g kvark 5 %
  • 2 tsk kanel
  • 2 spsk flormelis



Hak fignerne groft og bland dem med rosiner og appelsin juicen. Lad det trække et par timer. 
Riv marcipanen. 

Udhul æblerne, gerne sådan at der kan komme godt med fyld i. Fyld æblerne med skiftevis rosiner/figner og marcipan, slut med marcipanen. Stil dem i et ildfast fad og bag en halv times tid ved 200 grader eller til de er møre. 

Pisk fløden let, bland med kvark, kanel og flormelis. 
Server de bagte æbler med cremen og spis æblerne lune - værsgo; Winter on a plate :) 







Igår fik jeg tidlig fri fra sundhedsplejen, så jeg skyndte mig at få trænet og få ordnet de sidste par gaver til min mors adventspakker. Og så kom der lidt fine sager hjem til et lille dekorationsprojekt :) Ih hvor jeg altså går og glæder mig til 1 december! :) Første jul i den lille hule til lejlighed er altså dejligt :) 

Er I ved at være klar til at datoen siger 1 december? :) 

2 kommentarer:

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Endnu en gang - du må også gerne lave desserten til den fødselsdag ;) Muhahah.

Anne sagde ...

Hihi tak søde Kristine :)
Men ved du hvad, du booker mig bare, så skal jeg nok komme og bikse en menu sammen ;) hehe