fredag den 7. september 2012

Strawberry & cream scones

Denne uges brød er; Strawberry & cream scones - navnet lader jeg blive på engelsk, for det lyder lidt mere lækkert end jordbær & fløde scones :) 
Det er ved og være godt 3 uger siden jeg lavede dem, der var der nemlig stadig lidt danske friske jordbær i butikkerne og jeg havde en fløde i køleskabet, da jeg havde været ved og lave en masse is. Jeg har ikke uploadet opskrifter af isen, da jeg ikke har billeder af dem - men derfor kan det være at der kommer et par opskrifter ind alligevel.
Nå men tilbage til de her pas uartige scones :) 

Inspirationen kommer fra Smitten Kitchen, som er en yderst lækker og lokkende blog :)

De her scones vil være et super alternativ til kaffen i stedet for kage, de er bestemt ikke sunde, da der skal en del fløde i. De har dog også en utrolig mild, blød og cremet smag med dejlige sød/syrlige hint af jordbær..
I får lige opskriften for en god ordens skyld :) Og jeg tror også at man sagtens kan lave dem med frosne jordbær, men der vil jeg nok lige sørge for, at væden er siet fra :)

Strawberry & cream scones 12-14 stk  • 280 g mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 50 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 85 g kold smør
  • 150 g jordbær - skåret i mundrette bidder
  • 250 ml fløde


Vend mel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål. Bland det kolde smør sammen med melblandingen. Dette kan du gøre med din fingre, 2 knive eller din køkkenmaskine. Det skal blive en let grynet blanding. 
Kom de hakkede jordbær ned i mel/smør blandingen og vend dem godt rundt i melet. Hæld derefter fløden ved og vend det hele sammen, jeg brugte en spatel, så blev det hele så nemt blandet sammen. Dejen skal kun lige hænge sammen. 
Kom dejen ud på et meldækket bord. Pres dejen lidt ud med fingrene, jeg havde ca en tykkelse på 0,5 cm. Brug en udstikker eller et glas til at lave fine, runde scones ud af dejen. 


Kom scones'ne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca 15 min ved 200 grader. De skal være let gyldne og jordbærerne vil væde lidt ud. 

 Jordbærerne vendes i den let grynede melblanding.

 Fløden hældes ved og vendes forsigtigt sammen med en spatel - OBS mos ikke jordbærerne
 Udstik dem med en udstikker eller et stort glas Selv inden bagning ser de syndige, lækre ud! ;) YUM.DK :) 


De her scones er virkelig en lækkerbidsken og jeg vil helt klart lave dem til en kop kaffe og gæster. Tror helt bestemt at de vil passe perfekt med hindbær, som er lidt mere syrlige end jordbær er. Men de hører vist mest weekenden til og ikke hverdag med den mængde fløde der skal til ;)


4 kommentarer:

Charlot sagde ...

mm, hvor ser de lækre ud! ;)

Anonym sagde ...

Nu forsøgte jeg at lave de her scones - som desværre blev flade som pandekager :) Smagte dog dejligt - ville dog nok lige tilsætte 10 g sukker ekstra (brugte rørsukker og ved ikke om det har gjort de blev mindre søde end meningen?).

Anne sagde ...

Tak Charlot :)

Anne sagde ...

Hej Anonym :)

Ej hvor irriterende at de blev helt flade, gav vide hvad der gik galt der :/
Jeg tror, at det kan have noget at gøre med rørsukkeren. Men så igen, mine blev heller ikke alt for søde, men det synes jeg ikke gjorde noget :)