onsdag den 5. september 2012

Nu til Dronningen af rester - Mascarpone-Orange rice pudding



I mødte jo kongen af rester igår, så nu er det vist på tide, at I møder dronningen af rester i form af dessert :)

Risengrød er i sig selv en hurtig ret at trylle frem hvis man har fået købt for meget mælk..
Men hvor mange af os kender det at have risengrød tilbage? Og i bedste stop spild af mad holdning, så skal det ikke smides ud. Man kan selvfølgelig lave de klassiske klatkager ud af risengrøden eller risalamande, men synes der skulle lidt nyt til :)

Så her er dronningen:

Rise pudding :)






Rise pudding minder meget om risalamande, bortset fra at det bliver varieret i uendelige mange smagsvariationer.
Jeg har lavet denne med appelsin + mascarpone - yum!

Jeg havde både en klat risengrød og mascarpone rest i køleskabet, så der blev tømt ud i resterne - dejligt..

I får opskriften som jeg fandt på, den er ud fra de mængder rester jeg havde tilbage. I kan selv bikse jeres egen rice pudding sammen af det I har i køleskabet, som egner sig til det søde køkken..


Mascarpone - Orange rice pudding 2 pers


  • 200 g risengrød
  • 50 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Appelsin skal af 1/2 appelsin
  • Saft fra 1/2 appelsin
  • 1 spsk sukker
Bland alle ingredienserne sammen, det må gerne blive rørt godt sammen. Stilles på køl i min 1 time og nyd derefter den friske dessert med lidt appelsin både på toppen..
Skøn ret ud af risengrød, som er lidt anderledes end de sædvanlige risklatter :)



2 kommentarer:

Maj sagde ...

Øj - det kunne jeg godt spise lige nu! Haps haps...

Nu får jeg lyst til at lave risengrød, bare for at lave Rice pudding ;)

- Maj :D

Anne sagde ...

Do it, Maj! :D
Det smager bare så lækkert, det minder jo lidt om risalamande, som jo heller ikke er helt tosset ;)