torsdag den 7. juni 2012

Feldsalat med dybtstegte rejer og hyldeblomsteddike dressig



Er du også fan af den lækre Feldsalat, så skal du kigge med her :)
Denne salat smager lækkert og sommeragtig med sin blide undertone af hyldeblomst, som kommer fra en eddike fra Meyer, som er rigtig lækker til salat og som syrlig smag til desserter :)


Feldsalat med dybtstegte rejer. 2 pers forret eller 1 pers hovedret

  • 2 håndfulde feldsalat
  • 1 tomat
  • 10-15 cm agurk
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk hyldeblomsteddike
  • 1/2 tsk sukker, hvis du synes det bliver for surt
Bland olivenolie og eddike sammen (evt. sukker) og kom den skyllede feldsalat ved. Tag klør fem og drej salaten rundt i dressingen. Kom salaten op på en tallerken og læg tomat og agurk på, som er skåret ud som du lyster.


Dybtstegte rejer:

  • 10 tigerrejer
  • 1 æg
  • mel
  • rasp
  •  1/2 L rapsolie
  • salt
  • citronsaft
Pil rejerne for skal og tør dem af.
Slå et æg ud i en skål og pisk det let. Kom mel og rasp på hver sin tallerken hvor der gerne må være drysset lidt salt i.
Dyp først rejen i melet, så i ægget og til sidst i raspen.
Varm rapsolien op i en tykbundet gryde. Olien er klar til stegning når du putter fx en træpind i olien, som så skal syde. 
Kom rejerne i en af gangen og steg dem i et par minutter - til de er gyldne og lækre sprøde.
Tag dem op af olien og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Drys med groftsalt mens de er varme.
Kom dem på salaten og pres lidt citronsaft på dem.
Nyd salaten mens rejerne er lune :)













De næste par dage trækker jeg stikket ud.
Vi holder fri i gruppearbejdet i morgen (vi trænger til forlænget weekend) og så har jeg friweekend - sidst jeg havde det, stod halvdelen af weekenden på tømmermænd, men ikke denne gang :)
Jeg skal bare slappe helt igennem af og få bagt en kage, tror jeg :) Er nemlig "hus-forskrækker" i denne uge, så der er rig mulighed for og eksperimentere i min mors store køkken :)

Og så nyder jeg, at være hjemme i haven og på terassen - det savner jeg altså! 

2 kommentarer:

Pille sagde ...

MUMS.. Hvor ser det dog bare lækkert ud.. Tror da klart jg vil bruge det som inspiration. Har nemlig en pose tigerrejer i fryseren, så de skal da vist dybsteges og bruges på en salat.. Rigtig lækker blog du har dig :-)

Anne sagde ...

Tak Pille :)
Jeg synes helt klart du skal snuppe dine tigerrejer og lave en lækker salat med dem - det smager skønt! Og så mætter det dejlig let trods de er dybtstegt :)
Og tusind tak for din søde kommentar :)