mandag den 29. august 2011

Paella ala Anne & Jamie Oliver ..

Igår tilbød jeg at lave aftensmad, da jeg havde min sidste feriedag inden skolestart og så var jeg fyldt med overskud :)
Så jeg bestemte mig for paella fra Jamie "Alle kan lære at lave mad" - hvor der er mange lækre og nemme retter i.. Og det bedste er at de ikke tager ret lang tid at lave.. Win! Især nu når skolen er sat i gang, for lektier - ja dem mangler man ikke nogen af.. 


Jeg skriver opskriften som jeg lavede den:

  • 4 kylling inderfilet
  • 1 god håndfuld pillede tigerrejer
  • 100 g små rejer
  • 5 skiver bacon
  • 1 bundt persille - hakket
  • 1 løg hakket groft
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor tsk hønsebouillon i pulverform
  • 1 liter kogende vand
  • olivenolie
  • 1 nip safran
  • 225 g risotto-ris
  • 2 håndfulde ærter
  • citronsaft
  • salt & peber

"Guld trådene" :)

Rettens ingredienser.. 

Kylling, bacon og persille steges af i lidt olivenolie i en tyk bundet pande.. 

Løg og hvidløg tilføjes og steges med i 5 min.. 

Safran og risene tilsættes.. 

Røres rundt i .. Og så tilsættes bouillionen.. Så skal retten simre 10-12 min under låg.. 

Derefter tilsættes tigerrejer og ærter.. et par min. efter tilsættes de små rejer..

Retten er færdig når tigerrejerne er gennemstegte.. 

Aftenens tallerken.. 

Mmmh den her paella er lækker, lækker, lækker!
Jeg ville gerne have haft lidt chorizo pølse i også, men det er der nogle i huset, der ikke kan lide.. Så det må jeg prøve en anden dag.. 

Men ham Jamie, han kan altså godt svinge nogle lækre sager ud af ærmet :)

10 kommentarer:

Maria Grønning sagde ...

Kære Anne!
Hvor ser det lækkert ud, du giver mig inspiration til at lave masser af nye retter!. Hvidløgssneglene skal også prøves - mums! :D Og er helt enig, ham Jamie er ikke så ringe ;)

Anne sagde ...

Hej søde Maria :)
Ih hvor er du skøn! Tak for de søde, søde ord.. Du bliver jo også flittigt brugt som forsøgskanin :)

Bag dem, de vil ikke fortryde det.. De er så lækre :)
Og ham Jamie, ja han er rar :)

Newyorkerbyheart sagde ...

Manner, hvor ser det godt ud!!! Det må jeg også prøve at lave :-)

KH
Birthe

Frk.B sagde ...

Muuums!! Hvordan kan det lade sig gøre ikke at kunne lidt chorizo... :P Jeg må prøve opskriften, for bogen står jo på hylden ;)

Bettina sagde ...

Ku være jeg sku snuse lidt mere i min jamie kogebog, vis man kan få så lækre retter ud af det:o) Og nemt ser det jo ud :)

Anne sagde ...

Hej Birthe :)

Du må føje den til din liste, for retten er rigtig skøn.. :)
Og så er den let og nem og gå til.. Når først tingene er forberedt, så tager det ingen tid at lave :)

Anne sagde ...

Hej Frk B :)

Jeg forstår det heller ikke, alle kan da li' chorizo? :O Men åbenbart ikke alle, hehe.. Personligt synes jeg at det manglede, for chorizo giver et lækkert pift :)

Anne sagde ...

Hej Bettina :)

Det synes jeg du skal, jeg er stor fan af Jamie Oliver og glæder mig rigtig meget til hans nye kogebog lander butikkerne :)
Den handler om ægte, Britisk mad.. Mums :D

Anonym sagde ...

Kære Anne

Jeg har først opdaget din blok nu og glæder mig enormt til at prøve dine opskrifter af.

Kan man købe tigerrejerne frosne?

Jeg vil også gerne lave din pizza med lufttørret skinke og mozzarella. Hvad kan jeg lægge under skinken? På billedet har du smurt dejen med noget tomatpure eller hvad bruger du?

kh
Tina

Anne sagde ...

Hej Tina :)

Du kan sagtens købe tigerrejer frosne, jeg køber dem kun frosne - tror faktisk ikke at jeg har dem på fersk afdelingen :)

På min pizza laver jeg enten selv en tomatsovs og hvis det går hurtigt, så bruger jeg en dolmino pizzasovs :)