fredag den 26. august 2011

Svampede chokolade cupcakes m. cream cheese frosting..

Jeg kan godt sige jer, at det her er de bedste chokolade cupcakes jeg nogensinde har smagt.. Mmmh de er gode!
Vi har alle opskrifter vi følger trofast, men de her er altså værd at lave.. Der er 4 forskellige venne/familiegrupper som har rost dem til skyerne og hvor er det skønt! I er fantastiske :)



Opskriften kommer her:



  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 230 g sukker
  • 50 g kakaopulver 
  • 1 tsk vanillesukker
De tørre ingredienser blandes sammen og kommer igennem en sigte, så der ingen klumper er.. 

  • 1,25 dl mælk
  • 1 dl flydende margarine
  • 2,5 dl A38
  • 1 æg
Pisk de våde ingredienser kort sammen med et piskeris, kun sådan at massen er ens.. 
Fold derefter de tørre ingredienser i de våde, fold forsigtigt! Ellers går luften ud af massen.. Fold kun lige til de tørre ingredienser er fugtet..


Bages i 13-15 min ved 175 grader i en forvarmet ovn.. 


  • Tilsæt lige det hjertet begærer.. 
  • Eller undlad kakao og lav dem til vanillecupcakes m. diverse bær eller chokolade ect...
Cream cheese frosting:
  • 75 g blødt smør
  • 250 g flormelis
  • 150 g flødeost naturel
    • tilsæt evt. vanilleessens, citron/lime skal/saft, blendet bær ect.. 
De tørre og de våde ingredienser.. 

Mini cupcakes som blev ligeså gode som en drøm! 

Store, svampende, smeltende og duftende.. 

De hvide er chokolade cupcakes.. 

Jeg sprinklede dem med Candy Floss fra Dr. Oetker.. 

De smager som en drøm... Der er ikke andet at sige end: Prøv dem - du vil ikke fortryde det! :)

10 kommentarer:

Bettina sagde ...

hvor ser de bare lækre ud :o) kan godt være man skal prøve og gå i krig med sådan nogle :D

Anne sagde ...

Tak søde Bettina :)
Jeg synes du skal prøve dem, du vil blive uhyggelig populær :)
Og det bedste ved dem er, at man ikke skal gøre en masse ved dem.. De er så nemme :)

catved sagde ...

Hvor mange bliver der til?

Anne sagde ...

Der bliver 12-18 cupcakes, det kommer lige an på hvor stor formen er :)

Anonym sagde ...

Jeg bagte kagerne til min søns fødselsdag. De var fantastiske lækre og er det faktisk også her på 3 dagen. Det var lidt svært at lægge cremen på - resultatet blev bestemt ikke som på billedet. Hvordan gjorde du det?

Anne sagde ...

Hej Anonym..

Dejligt at kagerne blev lækre, opskriften er en af mine absolut favoritter :)

Prøv og komme frostingen i køleskabet i 1 times tid inden du lægger den på. Når den bliver stuetemp/lun fra din hånd når du sprøjter frostingen på, så bliver den mere flydende..

Anonym sagde ...

De ser super lækre ud :D Bruger du varmluft eller almindelig ovn? Synes bagetiden virker kort nemlig :)

Anne sagde ...

Jeg bruger varmluft :)
De skal nok have ca 15 min, men de bliver også utrolig svampet og luftige - det er sådan jeg bedst kan li dem :)
Du kan sagtens bage dem i 17-18 min, det vil de ikke blive tørre af :)

Annette Tingleff sagde ...

Mine var de store amerikanske muffinforme og skulle bage 25 min.

Anonym sagde ...

Kan du fortælle fremgangsmåden for frostingen og hvor meget kakaopulver skal man tilsætte