lørdag den 5. januar 2013

Bløde lakrids karamellerI starten af december måned skulle jeg besøge min søde veninde Charlotte og hendes kæreste Martin i deres nye hus. Så hurtigt kunne jeg se en anledning til at lave lidt lækkert i køkkenet og da havde jeg lige modtaget lækkert lakrids fra Johan Bülow, så skulle der selvfølgelig leges med lakrids :) 
Valget faldt på karameller med lakrids, men de måtte gerne være bløde. Jeg havde læst et sted at karameller på kondenseret mælk skulle blive lækre og bløde og straks kom jeg i tanke om, at Chocolat har blogget om nogle ret smukke karameller, så jeg fandt inspiration i Chocolat's opskrift :)
I får opskriften som jeg lavede den, der var ikke de vilde ændringer, men der var et par få.. 


Bløde lakrids karameller


  • 200 g kondenseret mælk (1/2 dåse)
  • 50 g smør
  • 120 g rørsukker
  • 1 stor spsk sød lakridssirup fra Johan Bülow
  • 1 tsk rålakridspulver fra Johan Bülow

Kom kondenseret mælk, smør, sukker og lakridssirup i en gryde og smelt det for lav varme. Når det hele er smeltet, så skal der skrues op for temperaturen til ca middelvarme. Massen skal nu koge omkring 10-15 min, massen skal blive godt gylden og begynde at tykne. 
Når massen er begyndt at tykne, så tilsættes rålakridspulver.
Hæld karamelmassen i en rugbrødsform (eller lign) som er foret med bagepapir. Sæt karamellerne på køl i et par timer til de er helt afkølet.
Skær dem herefter ud i mundrette stykker og pak dem ind i bagepapir eller cellofan..
Og så.. Nyd dem! :) 
Ps. De forsvinder ret hurtigt, tror de tiltrækker mus ;) Ahem.. 


Husk I kan finde masser af lakrids-inspiration på Lakridskogebogen på facebook. Jeg synes at der er et hav af opskrifter, som jeg så gerne vil lave. Og jeg kan godt løfte sløret for, at der kommer nu 3(har lige lavet endnu en favorit i køkkenet) lækkerier hen af vejen med lakrids.
Nu skal I sige til, hvis I bliver trætte af alt det lakrids - men det er lige før, at lakrids sniger sig foran chokolade af mine yndlings treats, men også kun lige før! ;) 
Rigtig god weekend og jeg håber, at I nyder årets første weekend! :)
Her har den stået på perfekt lørdagmorgen med Mads og Monopolet, men synes dog ikke at det var så godt, som det plejer i dag? Så lidt oprydning, studielæsning og nu er Pearl Harbor sat på og kaffen er ny lavet :)


11 kommentarer:

Rebelsig sagde ...

ÅRH ÅRH ÅRH! Send lige en pakke til Rebelsig! :)

Hilde Gronsberg sagde ...

Hey!
kan en bruke salt lakris istendenfor sot?

Anne sagde ...

Jeg sender fluks en lille pakke lækre karameller til Rebelsig! ;)

Anne sagde ...

Hej Hilde

Ja du kan sagtens bruge salt karamel, de kommer selvfølgelig til at smage lidt mere saltet, men det gør heller ikke noget, da karamellen er ret sød :)

Tina sagde ...

Glæder mig til at lave de bløde lakrids karameller. Jeg prøvede at lave de lyse karameller, som du lagde på din blog i 2012. De var vildt gode, så jeg er ivrig for at afprøve de lækre lakridskarameller.

Anne sagde ...

Hej Tina :)
Hvis du kunne li de andre karameller, så er jeg sikker på, at du også vil kunne li dem her.
De her lakridser er langt min favorit! :)

Tina sagde ...

Disse lakridskarameller er kanon gode. Næste gang jeg laver dem, vil jeg dog komme mere lakrids i. Mine karameller blev ikke mørke (som på dit billede) selvom jeg fulgte mængden på ingredienserne.

Anne sagde ...

Mht til farven, så kan det måske også have noget at gøre med sollyset, når jeg har taget et billede. Men jeg synes nu nok at mine var sådan "semi-mørke" :)
Dejligt at de faldt i god jord hos dig! :)

Malene sagde ...

Hvad brugte du til at skære dem ud med? En kniv (går jeg ud fra), men gjorde du den fugtig eller noget, så karamellen ikke klistrede sig fast?
De skal helt sikkert snart prøves :)
/Malene

Anne sagde ...

Hej Malene :)

Jeg brugte en almindelig kniv uden vand eller noget :)
Men hvis du synes, at det er for klisteret, så kan du smøre kniven ind i lidt smagsneutralt olie :)

Anonym sagde ...

Hej Anne,

Hvor mange karameller bliver der ca. til i denne opskrift? - for skal lave en del til min fødselsdag i weekenden :)

- Cathrine