mandag den 7. januar 2013

Ugens madplan og et lille spørgsmål ang. madpakker

Endnu en dag i praktikken er gået og om 1 uge står den allerede på eksamen. Kan slet ikke forstå at tiden er gået så stærkt, men det er jo kun et godt tegn..  Selvom jeg synes vores praktikperioder er skønne, så bliver det nu også dejligt at se alle de søde sygeplejersker i uge 6 - at det så bliver 2 tunge teorimoduler, det kigger vi lige væk fra ;) 

Ved at jeg så vidt prøver at lave madplaner, har egentlig fået sat et par tanker i gang hos mig. Det ene punkt er at man vist godt kan se, at den er ret præget af SU-økonomi og at der er en hang til café hygge i perioder ;) Og så er der ret mange gentagelser i ugen, men jeg er simpelthen en fump til at få "tømt fryseren", for så finder man lige noget på tilbud, fryser det ned og så er der ikke plads til rester. Et punkt jeg virkelig skal blive bedre til!
Og så slog det mig her den anden dag, at selvom jeg kan få okse- og svinekød ved mine forældre, så er det sjældent at det er på madplanen. Fisk og kylling trumfer, og så er jeg ikke så meget til hakket svinekød, medmindre det er mors hjemmelavet frikadeller - gider ikke lave dem selv, for de vil ikke smage ligesom hendes! :) Men det kan være at de altid lækre italienske kødboller snart skal på madplanen igen! :)  

Nå ikke mere snak og nu til madplanen - måske I kan finde lidt inspiration? Og hvis I har en favorit ret på jeres madplan, så send endelig en kommentar - inspiration kan man altid bruge! :)

  • Mandag:  Vegetable chili - inspiration Martha Stewart
  • Tirsdag: Vegetable chili - inspiration Martha Stewart
  • Onsdag: Kylling og broccolisalat med græsk yoghurt dressing
  • Torsdag: Spise ude - venindehygge
  • Fredag: Salat med varmrøget laks
  • Lørdag: Wok med kylling, grønt og nudler samt hoisin sauce
  • Søndag: Evt vegetable chili eller salat

Jeg regner med at jeg skal fryse 1 portion vegetable chili ned, da resten så skal bruges til madpakke. Og ellers er der faktisk kun handle grønsager og mælk, dejligt når alt andet er i fryseren, skabene eller køleskabet :) 

Ang. madpakker - er det så noget, I gerne vil se forslag på? 

4 kommentarer:

Maaaaaria sagde ...

Jo tak - vil gerne se madpakkeforslag, da jeg selv mangler inspiration til det og til tider er fantasiforladt :P

Anne sagde ...

Dejligt Maria :)
Der vil formentlig dukke nogle forslag op om et par uger, skal lige over en eksamen, og så står den på skoleophold igen, så der bliver i hvert fald lavet en del madpakker snart :)

tina sagde ...

Jeg vil elske at få støtte og inspiration til madpakkerne. Jeg har to børn, så det vil være super at få inspiration til noget sundt, mættende, lækkert ....

Anne sagde ...

Dejligt Tina..
Men jeg kan så ikke garantere hvor "børne" venlige madpakkerne bliver, det kommer vel an på om de er kræsne, for jeg laver dem jo lige til min smag :)