fredag den 20. april 2012

Laks med middelhavs smag..


Denne her middelshavs inspireret ret var hovedretten, da jeg havde min skønne familie til middag.. Opskriften er fra Gordon Ramsay Fastfood med god samvittighed, og retten er ultra nem og hurtig og lave, hvilket jo også er det koncept som Gordon Ramsay går efter i denne kogebog. 
Jeg lavede ingen ændringer i opskriften, så jeg skriver den, som den står i bogen :)

Laks med middelshavssmag. 4 pers.

  • 4 laksefiletter a ca. 200 g uden skind (jeg brugte dog med skind og det fungerede fint)
  • 50 g soltørrede tomater i olie, halveret hvis de er store
  • En håndfuld basilikumblade
  • 50 g udstenede sorte oliven
  • 3 store fed hvidløg, pillede og skåret i tynde skiver
  • havsalt og sort peber
  • olivenolie til og stænke fisken og fadet med.
Opvarm ovnen til 200 grader.
Læg laksefiletterne på et bræt med skindsiden nedaf. Brug en æbleudhuler til og lave 3-6 små huller i hver filet.
Bred de soltørrede tomater ud og læg et basilikumblad, en oliven og en skive hvidløgn på hver. Rul dem sammen og stik dem ned i hullerne i laksen. Krydr med salt og peber.
Læg laksefiletterne i en letsmurt bradepande. Stænk med olivenolie over laksen og bag filetterne i 5-8 min, til de er næsten gennemstegte - den tykkeste del af kødet føles eftergivende, når man trykker på det. 
Server dem gerne med en lækker tomatsalat til og noget lækkert brød.
Jeg serverede dem også med smør dampet spinat, hvilket stod rigtig godt til retten.. 



Det var lidt svært og udhule laksen da jeg havde med skind. Hvis du har en filet uden skind, så vil det være nemt :)




Virkelig en skøn lakse ret som smager af noget! :)
Bestemt ikke sidste gang jeg laver denne ret, og da vi jo også skal have fisk 2 gange om ugen eller mere, så er den her en oplagt mulighed for og lave en lidt anderledes fiskeret :) 

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Mums hvor ser det godt ud.. Den kommer lige på næste uges madplan.. :)

Maj sagde ...

Nam en laber ret - både delikat og smuk!

Jeg har været væk fra blogosfæren i alt for lang tid, jeg havde glemt hvor meget jeg elsker at se på alle dine lækre kreationer :)

- Maj :D

Anne sagde ...

Ih det er jeg glad for I synes :)

Maj: Jeg er så glad for, at du er tilbage til din mad-blog, for nøj du lokker jo allerede med dit lækre sushi! En eller anden dag så dukker jeg altså uanmeldt op til sushi hos dig :P

Maj sagde ...

Anne, du skal være mere end velkommen, så skulle du komme forbi Odense eller omegn, så laver jeg gerne en gang sushi til dig :D

- Maj :D

Anne sagde ...

Ej hvor dejligt Maj :)
Når jeg en dag kommer forbi Odense, så vil jeg heller en gerne sende dig en mail og invitere mig selv på sushi :P