onsdag den 11. april 2012

Blåbær muffins med cremefraiche..


Puh i dag står den på eksamen i sociologi, sundhedsjura, velfærdsstaten og vores projekt - noget af en mundfuld, men er sikker på det nok skal gå :)
Det er en mundtlig eksamen, så skal bare have styr på mundtøjet :)


For godt og vel en uge siden lavede jeg de lækreste blåbær muffins. De blev lavet på cremefraiche, som gjorde dem dejlige svampede :)
Jeg fik desværre ikke taget nogle billeder, da det var i den periode, hvor mit kamera var gået død og opladeren lå hjemme ved mine forældre.
Men derfor skal I ikke snydes med en opskrift, for de vil vække glæde ved brunch bordet, eftermiddagskaffen, picnic eller en lækker aftens snack :)


Blåbær muffins med cremefraiche 12-16 stk.


  • 200 g mel
  • 60 g havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • Et nip salt
  • 2 æg
  • 180 g rørsukker
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 150 g blødt smør (næste gang vil jeg kun tage 120 g, de var noget fedtet i formen)
  • 3 dl cremefraishe (jeg brugte 6 %)
  • 200 g frosne blåbær


Forvarm ovnen til 180 grader og beklæd muffinformen, så den er klar..
Bland mel, havregryn, bagepuler, natron og salt.
Pisk æggene sammen med sukkeret og tilføj det bløde smør bagefter lidt af gangen. Tilsæt vanijlesukkeren og cremefraishe, pisk godt.
Tilsæt melblandingen og rør det hele godt sammen. Tilsæt de frosne blåbær og vend dem forsigtigt i dejen.
Fyld muffinsformen næsten helt til randen.
Bag kagerne i ca 25 min, til de er let gyldne og faste på toppen. Lad kagerne afkøle i 5 min inden de tages ud af metal formen.
Server dem lune hvor der er drysset lidt flormelis på dem.

Bon appetit :)


6 kommentarer:

Kristine L. Hansen (CookieCrumble) sagde ...

Held og lykke med eksamen idag Anne :) Jeg krydser fingre for dig kan du tro....

Anne sagde ...

Tusind tak Kristine! :)
Jeg ved det nok skal gå, det kommer bare an på hvordan karakteren bliver :) Det er nogle tunge "drenge" i den her eksamen..

Og kryds ekstra meget fingre kl. 12.40! :) hehe

Trine sagde ...

HELD OG LYKKE! Jeg krydser også for dig :)

Anne sagde ...

Tusind tak Trine! :)

Jeres krydser hjalp! :)
Jeg fløj så fint igennem eksamen :)

Tina sagde ...

Jeg har nu lavet blåbær muffins. De var vellykkede, men desværre ikke søde nok. Der skulle 180 gram rørsukker i. Jeg brugte 120 g rørsukker (havde ikke mere) og supplerede med almindeligt sukker. Er rørsukker mere sødt end almindeligt sukker?

Anne sagde ...

Hej Tina :)

Jeg tror det er en smagssag om man synes de mangler sukker - jeg synes nemlig, at det er dejligt med en muffin, som ikke er alt for sød. De er mere syrlige, hvor jeg synes at creme fraichen passer perfekt ind :)

Der er ikke smagsforskel i sødme på rørsukker og alm. hvid sukker :)