søndag den 1. april 2012

Chokolade whoopie pies..


Lækre og svampet med en dyb chokoladesmag og en mild center af  vanille :)




- Billederne er taget med min mobil, da mit kamera er død for strøm og min lader ligger hos mine forældre.. 


I torsdags arbejdede min gruppe og jeg for sidste gang på vores projekt og det skulle altså fejres med en himmelrig mundfuld af chokolade..
Jeg har længe haft Whoppie pies i mine tanker om et nyt bageprojekt og nu fik jeg chancen, og så er det jo med og slå til! :)



Whoopie Pies ca. 12 sammenlagte kager.


Kage del:

  • 230 g mel
  • 75 g kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron
  • 170 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 1 stort æg
  • 60 ml kærnemælk (hvis du ikke har kærnemælk så bland 1 tsk citron saft med 60ml mælk og lade det stå i 10 min ved stuetemp og så har du kærnemælk)
  • 1 tsk vanijle ekstrakt
  • 120 ml kaffe
Tænd ovnen på 190 grader og sæt 2 plader med bagepapir i ovnen med det samme. 
Pisk smør og sukker luftigt i 4-5 min hvor efter ægget og vanilje tilføjes.
Bland kærnemælk og kaffe sammen i en lille skål.
Bland mel, kakao, bagepulver og natron i en skål.
Skiftevis blandes mælk/kaffe og melblandingen ned til sukkermassen, der skal afsluttes med melblandingen.
Fordel dejen på pladerne i ens kugler, brug fx en is-ske, så får du ligestore "klatter". Dejen flyder lidt ud, så skab lidt plads på ca 5 cm.
Inden de kommer i ovnen, så dup dem med en ske eller dine fingre, der er dyppet i vand, for at jævne overfladen.
Whoopierne bages i 9-10 min til de er faste på toppen, men de skal "hoppe" tilbage, når man har trykket på dem.
Ved ikke helt hvordan man lige skal forklare det, de skal ved "Bounce" tilbage :)
Afkøles inden de lægges sammen med noget lækkert fyld efter eget valg. Jeg har valgt en lækker, mild og cremet vanilje fyld.

Vanilje fyld til Whoopies..
  • 110 g smør
  • 115 g flormelis
  • 1 1/2 tsk vanilje essens
  • 120 ml majssirup/glukose sirup.
Smør, flormelis og vanijle piskes godt sammen til en ens masse. Glukosen tilføjes lidt af gangen, gerne i en tynd stråle hele tiden. Pisk derefter i en 4-5 min til cremen er dejlig cremet og luftig.


Edit: Kagerne kan holde sig i op til 1 uge i køleskab! :) Hvis de altså holder så længe ;)

6 kommentarer:

Mette sagde ...

Ej hvor er de fine. De ser virkelig lækre ud. Jeg bager ikke så tit kager, men bliver helt fristet nu :)

Trine sagde ...

Mulms hvor ser de lækre ud :-)

Kristine L. Hansen (CookieCrumble) sagde ...

GUF MANNER! Selvom billederne er taget med mobilen, så ser de jo død lækre ud alligevel :) Dem nupper jeg ad vist lige opskriften på :) HAPS! Og tak ;)

Anne sagde ...

Tak Mette :)
Jeg synes helt klart de kan anbefales, især når det er sjældent du bager, for de kan holde sig i op til 1 uge i køleskabet :)

Anne sagde ...

Tak Trine :)
Du kan tro, at projekt gruppen var meget glade, da jeg dukkede op med de her Whoopies :)

Anne sagde ...

Tak Kristine! :)
Jeg synes du skal nuppe opskriften og lave dem når du har "plads" i dit bageskema :) Og det bedste ved dem er, at man kan fylde dem med alle mulige lækkerier :)
Jeg er sikker på, at man også kan bruge nogle af Haribos skumfiduser, som du har et samarbejde med ;) :D