Sammen med lakridsmandlerne medbragte jeg også denne lækre brownie, da jeg havde sidste dag i praktikken.. Opskriften tager grund i en brownie jeg har lavet før, se opskriften her.
Jeg lavede 2 ændringer og det var, at jeg kom grovhakkede mandler og appelsinskal i. I får opskriften her for en god ordensskyld :)
Brownie med appelsinskal og mandler - 12-15 pers..
- 250 g usaltet smør
- 200 g mørk chokolade (70%)
- 150 g groft hakket mandler
- 100 g syltet appelsinskal (jeg brugte Dr. Öetkers)
- 80 g sigtet kakaopulver
- 65 g sigtet mel
- 1 tsk bagepulver
- 350 g sukker
- 4 store æg
- Smeltet chokolade til pynt.
Smelt chokolade og smør over vandbad, hvorefter mandler og appelsinskal tilføjes.. Derefter kommer kakaopulver, mel og bagepulver i.. Derefter røres æggene i ét ad gangen. Der bruges ikke elpisker til denne opskrift, blot en røreske og nogle muskler, da det kun er æggene som skal røres godt ind.
Bages ved en forvarmet ovn på 150 i ca 25 min.. Den skal være lidt levende og der skal sidde lidt dej på kødnålen, når man prikker i kagen :)
Kollegaerne var meget vilde med kagen og appelsinskallen gav et dejlig frisk løft til den ellers meget tunge kage :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar