Er I helt tosset med Wasa knækbrød med kanel?
Hvis I er, så skal I læse med videre, for om lidt kommer der et andet alternativ - et bedre et hvis I spørger mig :)
Wasa kanelknækbrød er en dyr dame, samtidig med at det er baseret på hvedemel, hvor disse her er fyldt med lækkert rug og intet sukker - WIN! :)
Hvis I er, så skal I læse med videre, for om lidt kommer der et andet alternativ - et bedre et hvis I spørger mig :)
Wasa kanelknækbrød er en dyr dame, samtidig med at det er baseret på hvedemel, hvor disse her er fyldt med lækkert rug og intet sukker - WIN! :)
Jeg har søgt lidt forskellige steder, men jeg fandt frem til denne skønne madblog. Jeg har dog ændret ganske lidt i den, men jeg har ikke brugt sukker, men derimod Isis perfect strø, som knaser og smager af sukker.
Dog vil jeg advare mod denne opskrift - Man bliver altså lidt afhængig af de lækre kanelknækbrød! :)
Kanelknækbrød med rug
2 bradeplader
- 170 g hvedemel
- 110 g rugmel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- ½ tsk salt
- 150 g varmt vand
- 60 g olivenolie
- 2 spsk perfect strø
- 3 tsk kanel
Del dejen i 2 dele og rul dejen ud til den er ca 3-5 mm tyk.
Læg dejen over på bradepladerne og skær dejen ud i ønskede stykker.
Bland perfect strø og kanel sammen og strø det ud over dejen - der må gerne komme et pænt lag på.
De skal være hårde og gyldne i kanterne. Heller giv dem et par min. for meget, så de ikke bliver bløde. Lad dem køle HELT af inden de kan komme i en lufttæt dåse..
Og så er det bare om at sætte tænderne i de lækre basser! :)
10 kommentarer:
Elsker kanelknækbrødene fra Wasa - faktisk elsker jeg vist bare kanel!
De ser godt nok lækre ud.
- Anne
Jeg er virkelig også bare så stor fan af kanel! YUM!
Anne - du skal fluks ud i køkkenet og lave de her kanelknækbrød! :)
De smager rigtig godt, og er jo alt for nemme :)
Hej Gitte :)
Det er jeg så glad for at høre! :)
Og du har så ret, de er virkelig alt for nemme at lave! :)
Hvor lang holdbarhed har de?
Hej Jenny :)
Jeg vil tro de kan holde sig 1-2 uger. Det kommer nok egentlig helt an på, hvor sprøde de kan blive ved med at holde sig. Men jeg vil nok tro en god uges tid :)
Har du en idé om, hvor mange kcal hele portionen indeholder? :)
Mvh. Pernille
Hej igen,
Jeg har forsøgt selv at regne ud, hvor mange kcal der er i, hvis der er andre, der skulle være interesseret. Det er ca. 51 kcal pr. stykke, hvis man laver 32 knækbrød i alt ud af denne portion - 16 stk. på hver plade.
Glæder mig til at smage dem, når de er kølet af. Go' dag :)
Mvh. Pernille
Hej Pernille :)
Bare så fint at du selv har regnet kcal indholdet ud :)
Tak fordi du delte det :)
Hvis man ikke har det der sødestof, men gerne bare vil bruge sukker, hvor meget skal man så bruge?
Send en kommentar