Denne her kage blev afskedskagen da jeg stoppede i praktik i hjemmesygeplejen. Det er en meget simpel kage, men simpel er godt og den smagte dejligt. Og nogle gange behøves alt ting ikke være så kompliceret :)
Chokoladebundene har jeg lavet før - nemlig her - dog tilføjede jeg denne gang 2 appelsiner + skallen fra dem og så reducerede jeg med 1/2 dl kærnemælk i stedet for. Ellers er det samme fremgangsmåde :)
Chokoladebundene har jeg lavet før - nemlig her - dog tilføjede jeg denne gang 2 appelsiner + skallen fra dem og så reducerede jeg med 1/2 dl kærnemælk i stedet for. Ellers er det samme fremgangsmåde :)
Til hindbærcremen brugte jeg:
- 1/2 L fløde
- 2 poser frosne hindbær
- Lidt citronsaft
- 150 g flormelis
- 5 stk husblas
Giv hindbærene et opkog på ca 1 min for at dræbe evt. baktusser :)
Når hindbærene er afkølet, tilsættes citronsaft og flormelisen.
Udblød husblasen i koldt vand.
Pisk fløden til den lige er blevet godt fast, uden at den begynder at skille.
Vend hindbærene i fløden. Vrid husblasen for vand og kom dem i en lille skål, hvor der hældes lidt kogene vand ned, så husblasen smelter. Kom den smeltet husblas i hindbærcremen, hvor der piskes godt, så der ikke kommer klumper af husblas i det færdige resultat :)
Kom cremen på køl i min 4 timer - gerne mere.
Når cremen er klar til brug, piskes den let op til den bliver lidt luftig igen.
Når hindbærene er afkølet, tilsættes citronsaft og flormelisen.
Udblød husblasen i koldt vand.
Pisk fløden til den lige er blevet godt fast, uden at den begynder at skille.
Vend hindbærene i fløden. Vrid husblasen for vand og kom dem i en lille skål, hvor der hældes lidt kogene vand ned, så husblasen smelter. Kom den smeltet husblas i hindbærcremen, hvor der piskes godt, så der ikke kommer klumper af husblas i det færdige resultat :)
Kom cremen på køl i min 4 timer - gerne mere.
Når cremen er klar til brug, piskes den let op til den bliver lidt luftig igen.
Til at smøre kagen op med brugte jeg nutellafrosting. Her brugte jeg halv-halv. Så ca 3-400 g flødeost og 3-400 g nutella piskes godt sammen og så er den klar til brug :)
Når kagen skal opbygges i lag, så er det lettes at bruge den form, som du har bagt kagen i til at støtte lagene.
Kom 1 bund i, så et lag creme og så en bund ect. Kom kagen på køl i ca 1-2 timer, så den når at sætte sig, inden den skal smøres op.
Kom 1 bund i, så et lag creme og så en bund ect. Kom kagen på køl i ca 1-2 timer, så den når at sætte sig, inden den skal smøres op.
Når den er blevet smurt med nutellafrosting, kan du drysse dit yndlingskrymmel på toppen og afslut evt. med et par marcipan roser :)
En lækker og ikke kompliceret kage, som let kan laves dagen forinden den skal spises.
Mine marcipanroser kan godt være flottere, men det var første gang jeg har lavet dem, så synes det var et okay første gangs forsøg :) hehe..
Mine marcipanroser kan godt være flottere, men det var første gang jeg har lavet dem, så synes det var et okay første gangs forsøg :) hehe..
5 kommentarer:
Smukt og enkelt :)
Netop - smukt og enkelt, og med garanti enormt lækkert ;)
Tak piger :)
Det var lige det jeg gik efter, hihi :)
Hej:)
Hvor meget er 2 poser hindbær?
500 g gram i alt, eller sådan noget lignende?
Hej
skar du selv kagen op? eller bagte du flere omgange?
håber på svar bruger den til et skoleprojekt! :)
Send en kommentar