tirsdag den 10. april 2012

Lemon Curd - step by step..

Lemon curd er en lækker engelsk citronsmør, som altid er at finde til High tea med en god grund, for det smager bare så lækkert! :)
Du kan bruge lemon curd til og fylde dine kager, cupcakes og tærter med. Du kan smøre din nybagte boller med den syrlige creme eller for og køre det engelske helt ud, så nyd dit lemon curd sammen med en scones og en kop te - så er den hjemme :)

Der var en del som har efterspurgt cremen, så nu kommer der en udførlig beskrivelse og det er super nemt og lave :)


Det du skal bruge er: 

  • 3-5 økologiske citroner - det kommer an på størrelsen og hvor meget saft der er i dem, du skal bruge ca 2 dl saft.
  • 75 g blødt smør skåret i små stykker.
  • 3 store æg
  • 200 g syltesukker - du kan godt bruge almindelig sukker, men det holder sig lidt længere med syltesukker.




 Find en si, et piskeris eller en spatel, citrus presser, rivejern og 2 opbevaringsglas som er blevet skyllet med kogende vand eller med vodka.


Step 1:
Riv skallen af ca 2 citroner.
Pres derefter dine citroner til du har 2 dl saft.
Bland sukker, æg og skallen godt sammen i en gryde/skål og rør godt sammen.
Tilsæt citronsaften.
Nu skal dette over vandbad, men vandet i gryden må ikke koge, det skal ligge på omkring 80-90 grader, sådan lige før det simre.



Step 2:
 Rør i massen i ca 10 min kontant, ellers så kan dine æg begynde og skabe sig = rør æg agtige klumper :)
Efter 5-7 min kan du se at massen begynder og tykne, efter ca 10 min skulle cremen gerne have en konsistens lidt ligesom sovs..



Step 3:
 Si nu din curd, for det er altså ikke lækkert og få små stykker af sukker, skal eller frugtkød i din curd.
Når du sier det, så bliver curden også dejlig fløjsblød.




Step 4:
Tilsæt smøret og rør det ud i curden, den tykner lidt mere når den har kølet af, så du skal ikke blive bekymret, hvis den bliver lidt mere lind efter smøret er kommet i.



Step 5:
Dæk den lune curd til med film, det er vigtigt at filmen lægger på curden, ellers bliver der dannet "skorp/hinde" og der kan komme kondensvand.
Stilles til afkøling i stuetemperatur.




Step 6:
Når curden er afkølet hæles det på glas, som stilles på køl.
Curden kan holde sig i 1 uge ca, hvis det ikke er spist inden! ;)
Nu ved jeg ikke om det kan holde sig i længere tid, nu når der er syltesukker i, men jeg skal nok give en updatering om det :)

STEP 7:
SPIS! :) 


4 kommentarer:

BRUUN by BRUUN sagde ...

FANTASTISK ! Jeg er MEGA fan af Lemon Curd ! :-)
Det må jeg prøve!

/Linda

Anne sagde ...

Tak Linda :)
Lemon Curd smager virkelig også bare så fantastisk!! :)

A + K = ♥ sagde ...

Lækkert! - Tak for opskrift (:

- Kit

Anne sagde ...

Tak Kit :)