torsdag den 6. september 2012

Amerikanske havre-pandekager

Som I nok har fundet ud af, så kan jeg ikke stå for en lækker morgenpandekage, og de her blev meget bedre end jeg havde regnet med! De blev lette og luftige med en dejlig mild smag - not to shappy! ;)



Opskriften er ikke så meget anderledes end den jeg plejer og lave, jeg har såmænd bare skiftet lidt af melet ud med havregryn. Mængden af mel og havregryn varierer efter hvor store dine æg er og hvor tyk du vil have din dej.
I får opskriften som jeg lavede den, men mærk efter på din dej, om den skal have mere af det ene eller det andet.. 

Amerikanske havrepandekager 3-4 pers


  • 2 æg
  • 2 dl kærnemælk
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl mel
  • 2 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk natron
  • Lidt becel til stegning


Bland alle ingredienser godt sammen til den er ensartet og dejlig luftig. Dejen kan sagtens tåle og hvile i køleskabet, hvis du vil være i god tid :)
Kom 1/2 dl dej pr pandekage på en varm pande, steg dem ved lav/middel varme i ca 2 min på hver side.
Spis den sammen med en lækker sirup, frugtkompot, friske bær, alm sukker ect :) 




Yum yum yum - godt med ahorn sirup på og så er den lige i skabet ;) 

onsdag den 5. september 2012

Nu til Dronningen af rester - Mascarpone-Orange rice pudding



I mødte jo kongen af rester igår, så nu er det vist på tide, at I møder dronningen af rester i form af dessert :)

Risengrød er i sig selv en hurtig ret at trylle frem hvis man har fået købt for meget mælk..
Men hvor mange af os kender det at have risengrød tilbage? Og i bedste stop spild af mad holdning, så skal det ikke smides ud. Man kan selvfølgelig lave de klassiske klatkager ud af risengrøden eller risalamande, men synes der skulle lidt nyt til :)

Så her er dronningen:

Rise pudding :)






Rise pudding minder meget om risalamande, bortset fra at det bliver varieret i uendelige mange smagsvariationer.
Jeg har lavet denne med appelsin + mascarpone - yum!

Jeg havde både en klat risengrød og mascarpone rest i køleskabet, så der blev tømt ud i resterne - dejligt..

I får opskriften som jeg fandt på, den er ud fra de mængder rester jeg havde tilbage. I kan selv bikse jeres egen rice pudding sammen af det I har i køleskabet, som egner sig til det søde køkken..


Mascarpone - Orange rice pudding 2 pers


  • 200 g risengrød
  • 50 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Appelsin skal af 1/2 appelsin
  • Saft fra 1/2 appelsin
  • 1 spsk sukker
Bland alle ingredienserne sammen, det må gerne blive rørt godt sammen. Stilles på køl i min 1 time og nyd derefter den friske dessert med lidt appelsin både på toppen..
Skøn ret ud af risengrød, som er lidt anderledes end de sædvanlige risklatter :)



tirsdag den 4. september 2012

Madplan uge 36

Så er den "rigtige" hverdag kommet igen og det betyder, at der skal mere planlægning til og få det hele til og fungere.
Både økonomisk, men også tidsmæssigt. I den kommende tid har jeg ikke tid til at arbejde så meget, som jeg plejer, så mit forbrug skal sættes ned - også på råvarer fronten.
Så nu må madplaner til, selvom jeg ikke tror, at de kan holdes helt 100 %.. 

Madplan uge 36

Mandag: Hjemmelavet sushi - der bliver til madpakke også
Tirsdag: Kalve occo buco m. hyldeblomst
Onsdag: Kyllinge filet m. salat
Torsdag: Suppe?
Fredag: Suppe?
Lørdag: Galla-fest m. kollegaer fra Dronninglund Sygehus
Søndag: Rugbrød eller pita 


Jeg er gået i gang med og skal have tømt min fryser godt og grundigt. Derfor står den på noget lækkert kalve occo buco med en veninde og formentlig en omgang klar suppe m. boller + urter, hvis vejret passer til det.
Sådan en portion suppe + boller fylder godt til i fryseren! :) 

Kongen af rester er;

Hr. Æggekage!

Der er vist ingen tvivl om, at når det kommer til og få brugt de sidste grønsager, pålæg eller kødrester, så kan man altid lave en æggekage.
Æggekage er en fantastisk måde og få brugt sine rester på, hvis man altså bare har æg i køleskabet også. Det smager dejligt og har en god mæthed, og med de rigtige ingredienser, så er det også en sund ret..
Når jeg lige skal have tømt køleskabet for de sidste madvarer, ja så bikser jeg altså en æggekage sammen. Og det var hvad jeg gjorde for et stykke tid siden.
Jeg bruger altid den samme "grund opskrift", som består af 4 æg, 1 dl mælk, salt, peber og lidt ost, hvis jeg har.
Så tilsætter jeg ellers hvad køleskabet har at byde på :)




Denne gang blev æggekagen lavet med følgende rester:
  • Stegt kyllingeinderfilet
  • Chorizo
  • Radiser
  • Gule tomater
  • Forårsløg




Jeg skærer resterne ud i mundrette bidder. Derefter stegte jeg først chorizoen, så de lækre olier/smag kom ud, derefter tilsatte jeg resten, for lige og varme det igenne. 

Så blev 4 æg pisket sammen med ca 1 dl mælk, lidt salt, peber og frisk timian + rosmarin. Dette blev hældt over retten og jeg toppede med lidt ost, som jeg også havde i køleskabet.
Så fik æggekagen lov til at hygge sig på lav/middel varme i godt 15-20 min. Jeg har et stort låg til en af mine gryder, som passer til pandens størrelse, så det kom på.
Hvis du har en pande, som kan tåle ovn, så vil det også være en smart måde og komme den i ovnen ved 150 grader i ca 15 min :) 






Den færdige æggekage, som er klar til og blive nydt med et stykke lækkert rugbrød. Og så er dine rester blevet til en lækker, nem og SU-venlig ret :) 







Er der en ret, som du altid laver med dine rester? 

mandag den 3. september 2012

Stille mandag morgen



Så blev det igen mandag og det føles som at dagene flyver forbi mig, og det er bare med og hænge fast. Det er nu også skønt, for der er fart over feltet og der sker noget..

Weekenden stod i lørdags på afslapning, træning og en gedign bytur, hvor jeg ført var hjemme kl 6.15, puh jeg var træt søndag! Søndag stod nemlig på en omgang Fitness med min svigerinde, vi var til en omgang "Stram op" og det var ret godt :) Men min motorik med tømmermænd var nu ikke det bedste ;) 
Og igår aftes var jeg til fødselsdag hos selvsamme svigerinde, det var så hyggelig en aften og hende + min bror havde lavet så lækker en 3 retters menu. 


I dag står den på skole fra 9-14, træning enten ude eller i fitness og så skal lejligheden altså rengøres. Plejer og gøre rent hver eneste søndag, men det var en smutter igår..

Håber I får en dejlig start på ugen, selvom mandag godt kan være noget hård.. 

lørdag den 1. september 2012

3 billeder fra denne skønne lørdag


Jeg var sent oppe igår, da der kørte en pokkers god film på tv2, så fik sovet længe og vågnede til weekend tv og en kop kaffe.. Jeg har ikke den helt store appetit om morgenen, så jeg fik sen morgenmad omkring kl 12, så det er vel frokost. Men nu til dagens stjerne; Eggs Florentine bare lidt sundere end normalt :)
Jeg har lavet det på rugbrød, dampet frisk spinat m. lidt salt, et pocheret æg på toppen og så hollandaise sovs. Selvom der er sovs på, så laver jeg det altid kun på pulver + skummetmælk. Så i den portion sovs jeg fik hertil er der kun omkring 50 kcal i og det er ikke meget! :)



Efter det lækre Eggs Florentine så stod det på dagens motion. Jeg skal nemlig ud med de skønne sygeplejersker i aften, så der skulle gøres plads til lidt god mad, slik/chips og drinks. Jeg har sat fuld sprint ind på kost/motion, så der bliver ikke mange indlæg om kager/brød, kun dem jeg mangler og uploade til jer :)
Og så er det nok også først gang I ser mig helt au naturel.. Jeg viser mig som regel aldrig uden mascara, men hvad pokker - alle ved nok at rødhårede har lyse øjenvipper + bryn, hvis det ikke er farvet. Kuløren er efter 20 min løb + løb op af trapper - YIR!




Efter 50 min rask gang, løb og trappe løb i parken og 10 min hurtig cykling, så skulle frokosten indtages. Jeg er ved og "tvinge" mig selv til og kunne li' tomater og jeg prøver virkelig og kunne li' dem. De glider bedst ned hvis jeg spiser hyggeost eller en slags dressing til, det tager ligesom den værste smag ;) 


Nu står den på en let oprydning, så jeg kan gå i gang med et køkkenprojekt i morgen. Det skal nemlig renoveres det bedste jeg kan, nu når det er en lejet lejlighed og et MEGET gammelt og lidt medtaget køkken. Den forrige udlejer har vist ikke holdt det alt for godt.. Så lågerne skal slibes ned, de skal males lyse og muligvis skal nogle enkelte skabe have en funky farve. Der skal hænges lidt på på væggene og så skulle jeg gerne have gjort mit til det :) 

Men jeg må hellere komme i gang. Der er kun 2 timer til jeg skal afsted mod Stine, som endelig er flyttet til Aalborg. Hun holder nemlig indflytterfest for "os" sygeplejersker :) Det bliver great!

Ugens Brød: Ale & honey bread


Der bliver holdt yndigt af min veninde Anne :)
Synes det ser så fint ud, når brødet bliver holdt sådan, så det er med og benytte sig af det, når chancen byder sig ;) 


Dette Ale & honey brød er helt fantastisk. Det er fyldt af smag, saft og kraft og så rent æstetisk, ser det meget smukt ud når man skærer det i skiver. Man kan i den grad sige, at maskulint møder feminint i dette brød!

Jeg serverede det til en brunch for laaaaaang tid siden, men derfor skal I ikke snydes for bassen her.
Opskriften har jeg fra Rikke Gryberg's bog "Byens bedste brød og kager", som jeg er utrolig glad for, den er spækket med lækre opskrifter og flotte billeder - jeg har faktisk lyst til og lave alle opskrifter deri og det er ikke ofte :) 

Jeg tilsætte lidt maltsirup, da jeg synes det giver en lækker smag i brød og giver en lidt mere gylden farve. Så jeg skriver opskriften, som jeg lavede den. 


Ale & honey bread - 1 stort brød/2 små brød


*Tager 2 dage at lave.

  • 2 dl vand
  • 1,5 dl Ale - jeg brugte New Castle Ale
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk maltsirup
  • 12 g gær
  • 1 spsk groft salt
  • 450 g italiensk hvedemel (tipo 00)
  • 50 g rugmel - opskriften i bogen siger rugsigtemel, men det havde jeg ikke.
  • 100 g groft hakket hasselnøddekerner
  • Mel eller olie til at drysse i skålen


Dag 1: 
Rør vand, ål, honning, maltsirup, gær og salt sammen i en skål. Kom hvedemel og rugmel i, tilsæt hasselnøddekernerne, og ælt dejen godt sammen. Gerne i 12 min på røremaskine.
Lad dejen hvile i køleskabet med et fugtigt klæde over i en skål med mel/olie i bunden til næste dag. I stedet for et fugtigt klæde, så brugte jeg mit låg til min 3 L Margrethe skål. 

Dag 2:
For forsigtigt dejen til et brød uden at slå al luften ud af den. Sæt det på en bageplade med bagepapir, drys lidt rugmel/hvedemel på toppen og lad det efterhæve i ca 2 timer.

Forvarm ovnen til 225 grader med en bageplade i bunden af ovnen. Sæt brødet ind i ovnen. Hæld 1 dl vand i bradepanden og sluk ovnen i 5 min.
Tænd den igen på 200 grader og bag brødet i ca 30 min (25 min for 2 små brød). Når brødet er færdigt, skal det være sprødt og mørkt. Du kan banke brødet i bunden. Det skal lyde hult, hvis det er færdigt. 

* Du kan godt bage brødet den samme dag. Du da i stedet 25 g gær og lad dejen hæve i 2 timer i stedet for natten over. Derefter hælder du forsigtigt brødet ud på bagepapir og laver det hæve igen i 2 timer. 










Brødet er meget lækkert til brunch bordet, hvor der indgår oste og lidt stærke pålæg.
Prøv også at riste brødet, som bliver helt fantastisk med lidt smør på. YUM!