Amo bagebøger kom endnu engang i brug her til aften. Jeg har virkelig savnet og være i køkkenet, da min skoletid lige pt er ret tidskræven, ja så er det altså ikke lige i køkkenet jeg er mest. Så i dag skulle det være, da jeg har holdt studiefri idag, da skemaet stod på fælles foredrag ang. kreativitet og genetik - genetik havde jeg også i gymnasiet, så følte jeg godt kunne undvære timerne idag.
Valget på aftensmaden blev en "påskepie" fra Amo 3 - året rundt.
Selvom vi ikke har påske, så fristede den ret så meget :)
Jeg lavede lidt om i opskiften og mængden, så skriver mængden som den står i Amo, for jeg vejede ikke mine ingredienser undervejs.
Jeg lavede lidt om i opskiften og mængden, så skriver mængden som den står i Amo, for jeg vejede ikke mine ingredienser undervejs.
Påskepie m. kylling og champignon: 3-4 pers.
Tærtedej:
- 100 g fuldkorns mel
- 120 g hvedemel
- 200 g margarine/smør
- 3-4 spsk koldt vand
Fyld:
- 400 g kogt kylling, skåret i tern
- 75 g bacon i skiver eller tern
- 1 skalotteløg
- 250 g champignon
- 2 dl madlavningsfløde
- salt & peber
- Persille - tilføjede jeg.
Smuldr margarinen i melet og saml dejen sammen med lidt vand. Lad dejen stå i køleskabet i min 30 min. Rul derefter 2/3 af dejen ud til en tærteform på ca 22 cm i diameter. Resten af dejen skal rulles ud og bruges som låg.
Bacon, skalotteløg, champignon og persille svitses i en gryde. Tilsæt madlavningsfløden og kog rimelig kraftig under omrøring til saucen er tyk (jeg tilføjede 1 1/2 dl mere madlavningsfløde, men jeg ved heller ikke hvor meget fyld jeg har haft i forhold til opskriften - mærk dig frem, der må gerne være lidt væde). Tilsæt derefter kyllingekødet og smag til med salt & peber.
Kom fyldet i tærteformen og læg dejlåget over, og pres kanterne lidt sammen. Pynt evt. tærten med resten af dejen. Pensl med et sammenpisket æg..
Kom fyldet i tærteformen og læg dejlåget over, og pres kanterne lidt sammen. Pynt evt. tærten med resten af dejen. Pensl med et sammenpisket æg..
Bages i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 25-30 min.
Jeg valgte at servere tærten sammen med en blandet salat m. pesto dressing. Pesto dressing er bare grøn peste blandet op med olivenolie og den smager skønt! Og det gjorde tærten virkelig også, det er ikke sidste gang, at jeg vil bikse den på bordet. Og så var det dejlig nemt.
Så endnu engang gør Amo det rigtig godt.
Så endnu engang gør Amo det rigtig godt.
2 kommentarer:
Uhmm, madtærter er altid godt, tror da lige jeg skal have bladret igennem den bog igen :-)
KH
Birthe
Jeg elsker tærter.. Det er bare al for sjældent jeg laver dem, hvilket jo er en skam, for de er både nemme og lave og smager skønt :)
Send en kommentar