fredag den 3. august 2012

Ugens Brød: Valnøddebrød med appelsin og timian


Og så er det endda koldthævet og fyldt med hjemmedyrket krydderurter :) 


For det kan ikke være en rigtig brunch uden et lækker-smækker brød til..
Og et valnøddebrød, er i min mening, noget af det bedste brød man kan få til en brunch.
Opskriften er fra "Byens bedste brød og kager", hvor jeg har tilføjet til maltsirup i stedet for mørk malt mel. Så I får opskriften som jeg lavede det :)

Valnøddebrød med appelsin og timian - 1 stor eller 2 små brød


  • 1 dl appelsinjuice/saft
  • 2 dl vand
  • 10 g gær
  • 2 tsk sennep
  • 1 1/2 spsk maltsirup (eller 2 tsk mørk malt)
  • 2 tsk groft salt
  • 500 g italiensk hvedemel
  • 50 g rugmel
  • 2 tsk hakket, frisk timian
  • 2 tsk hakket, frisk oregano
  • 100 g grofthakkede valnøddekerner

Rør appelsinjuicen, vand og gær sammen i en skål. Tilsæt sennep, maltsirup og salt. Rør hvedemel, rugmel, krydderurter og nødder i og ælt dejen godt sammen. Gerne i 12 min i en røremaskine. Kom dejen i en skål smurt med lidt olie og dæk denne til. Lad dejen stå natten over i køleskab.

Næste dag hældes dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord. Form dejen til 1-2 brød, forsigtigt uden at slå luften ud. Kom brødene på en bageplade med papir og kom lidt mel på toppen af brødene. Lad nu brødene efterhæve 4 timer et lunt sted.

Forvarm ovnen til 250 grader med en bradepande i bunden. Sæt brødene i ovnen, kom lidt vand (ca. 1 dl) i bradepanden og sluk ovnen i 5 min. Tænd den igen på 200 grader og bag brødene i ca. 25 min, til det er sprødt og mørkt.
Er du i tvivl, så vend brødet om og mærk efter, om det er sprødt og lyder hult i bunden, når du banker let på bunden. 

Lad brødet dampe lidt af og spis det lækre brød til brunch, frokost-sandwich, salat eller til et tapas bord.


Det er bestemt ikke sidste gang dette brød skal laves.
Det er et brød med karakter, smag og kraft og jeg har fået en ny favorit :) 










torsdag den 2. august 2012

Klassiske Amerikanske Pandekager






Til brunchen serverede jeg lækre, luftige amerikanske pandekager, som blev lavet på kærnemælk - de blev så gode :) 
Jeg fik ikke et bedre billede af dem en de to her, men mon ikke også vi alle ved, hvordan amerikanske pandekager ser ud :) 


Amerikanske pandekager - ca 12 stk

  • 2 dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk sukker
  • Lidt salt
  • smør/becel til stegning
Bland alle ingredienserne sammen, undtagen smør/becel, til der ikke er nogle klumper.
Varm en pande op til medium varme og kom ca 1/2 dl dej pr. pandekage.
De skal have ca 1-2 min på hver side. Der bliver dannet små bobler på den ubagte side, når de er klar til og blive vendt. 

Spis dem som de er eller med lækkert tilbehør. Fx:
  • Ahornsirup
  • Bær
  • Hakket mandler
  • Jordbær sirup, vanille sirup
  • Chokoladesovs
  • Passionsfrugt, mango
  • Eller den helt traditionelle amerikanske måde; Smør, stegt bacon og ahornsirup.

mandag den 30. juli 2012

Dansk sommermad når det er bedst



Den anden dag hvor solen skinnede på sit højeste, slog jeg et smut hjem til mine forældre. De har den mest fantastiske hængekøje, som råbte mig navn :)
Så et par timer i den i skinnende sol, var godt både for min søvn og for min hvide kulør - det er ikke meget sol man får af og arbejde så meget ;) 

Endnu mere WIN var da min mor ringte og spurgte, om de skulle købe en rødspætte til mig, så jeg kunne spise med.. Jamen det siger man da ikke nej tak til :)


Hel stegt rødspætte med nye danske kartofler, persillesovs og mormorsalat - YUM! :)



Afslapning i 28 graders varme - det kan bruges! :) 



søndag den 29. juli 2012

Dagens bagning - cookies med hvid chokolade & macadamia nødder



Synes ikke I skulle snydes for og se, hvad jeg har fået kreeret på min fridag.. :)
Mine kollegaer skal forkæles i morgen - der er bagt en svampet chokolade kage til dem og en af de kommende dage, skal de nok også have sådan en cookie her :)

Opskrift på både chokoladekage (uden æg) og cookies kommer snart.. Jeg har jo så mange opskrifter gemt til jer, så må nok hellere til og lave planlagte indlæg, så I kan få en opskrift, mens jeg er på arbejde :) Ellers så kommer jeg da vist helt bagefter - dejligt at jeg har fået tid til og kokkere igen :) 


Hvad aftensmaden stod på kan I se på Instagram - jeg hedder Annforfann :)
Rigtig god aften til jer :) 

Blondies med rabarber og marcipan


En feminin og smagfuld sommerkage, som kom på Brunch bordet. Opskriften fandt jeg hos Cute Carbs, men jeg ændrede lidt i den, så I får opskriften som jeg lavede den :) 


Blondies med rabarber og marcipan




  • 180 g smør
  • 180 g hvid chokolade
  • 180 g lys rørsukker
  • 3 æg
  • Korn fra en halv vaniljestang
  • 120 g mel
  • en knivspids salt
  • 100 g rabarber
  • 100 g revet marcipan


Smelt smørret i en gryde. Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i microovnen.
Pisk æg, sukker, vaniljekorn, salt og mel sammen til en let masse, det tager ca 5 minutter.
Kom herefter det revne marcipan i, pisk i ca 3-5 min. 

Hæld det smeltet smør i dejen og pisk det ind i dejen. 
Hæld derefter den hvide chokolade i dejen. Pisk. 
Vend til sidst rabarberstykkerne i dejen. Rabarberne skal være skåret i mundrette bidder. 

Bag den kagen ved ca 175-190 grader i ca 30 min.
Køl kagen helt af og drys den med flormelis inden servering.











En lækker kage med små strejf af farven pink :)
Næste gang vil jeg tilføje hakket hvid chokolade også :) 

lørdag den 28. juli 2012

Bagt æg med spinat og parmaskinke

I søndags til den store søndags brunch lavede jeg bagte æg med spinat og parmaskinke. Og de var et HIT! :) 

De er nemme og lave, tager ingen tid og så er det en anderledes form for æg, som kan være et frisk pust til den ellers klassiske scramble egg :)


Bagt æg med spinat og parmaskinke: 1 pers.

  • En ramakin
  • 1 skrive parmaskinke
  • 1 æg
  • 2 små frosne kugler spinat, tøet.
  • Parmesan
  • Salt, evt peber.


Pres al saften ud af spinaten. Dette gøres nemt gennem en sigte, hvor du presser spinaten med en gaffel/ske.
Tænd ovnen på 150 grader.
Kom parmaskinke rundt om ramakinens sider, det kan godt drille lidt, men bare sådan at det følger siderne.
Kom den pressede spinat i bunden og drys med lidt salt.
Slå ægget ud over spinaten, drys med parmesan ost og evt lidt peber.
Bag det i ovnen i ca 8 min, hvis blommen skal være flydende. Ellers så giv dem ca 10 min :)






 Den yderste her er kun med hviderne, der har jeg brugt 2 hvider i stedet for 1 helt æg.



YUM! :) 

Æggene bragte glæde over bordet og på lørdag, skal jeg være vært for endnu en brunch, og det er helt sikkert, at de her æg kommer på bordet igen! :) 


Stygge's pasta med tigerrejer



Igår efter arbejde mødtes jeg med 3 piger fra studiet nede på Aalborgs Havnefront til et par øl og hygge. Vejret viste sig stadig fra sin bedste side, da jeg kunne joine dem ved halv fem tiden, og kunne lige nå og få de sidste varme solstråler med mig. 
Da vi blev sultne gik vi ned mod Café Stygge Krumpen, som aldrig slår fejl. Jeg har aldrig fået pasta dernede fra, jeg vælger altid en af deres salater, men igår valgte vi alle 4 pasta.. Og denne her med tigerrejer er altså bare lækker! :) 

I denne weekend har jeg endnu engang fri-weekend, hvilket jeg bestemt ikke klager over! :)
Jeg har indtil videre fået sovet meget længe, dejligt endelig og kunne falde lidt ned og få sovet. Jeg har nemlig døjet med og sove længe, især i eksamenstiden, hvor 5 timer var meget søvn. Så skønt endelig og få 8 timers søvn ;) 

Senere har jeg lovet og være chauffør for mine forældre, de skal til sølvbryllupsfest hvor de bliver 131 gæster! Dét er vildt! Så jeg nupper chancen for at være sammen med denne charmør :) 




God lørdag folkens :)