søndag den 29. juli 2012

Blondies med rabarber og marcipan


En feminin og smagfuld sommerkage, som kom på Brunch bordet. Opskriften fandt jeg hos Cute Carbs, men jeg ændrede lidt i den, så I får opskriften som jeg lavede den :) 


Blondies med rabarber og marcipan




  • 180 g smør
  • 180 g hvid chokolade
  • 180 g lys rørsukker
  • 3 æg
  • Korn fra en halv vaniljestang
  • 120 g mel
  • en knivspids salt
  • 100 g rabarber
  • 100 g revet marcipan


Smelt smørret i en gryde. Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i microovnen.
Pisk æg, sukker, vaniljekorn, salt og mel sammen til en let masse, det tager ca 5 minutter.
Kom herefter det revne marcipan i, pisk i ca 3-5 min. 

Hæld det smeltet smør i dejen og pisk det ind i dejen. 
Hæld derefter den hvide chokolade i dejen. Pisk. 
Vend til sidst rabarberstykkerne i dejen. Rabarberne skal være skåret i mundrette bidder. 

Bag den kagen ved ca 175-190 grader i ca 30 min.
Køl kagen helt af og drys den med flormelis inden servering.











En lækker kage med små strejf af farven pink :)
Næste gang vil jeg tilføje hakket hvid chokolade også :) 

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Rigtig god opskrift. Jeg har også selv rabarber i haven og de kan bruges til så mange deserter. Dog er min favorit desert banankage, og det her er den bedste opskrift: http://www.madopskrifter.info/banankage-en-sikker-vinder/

Anne sagde ...

Rabarber er bare så lækre til mange ting :)
Den opskrift ser også rigtig lækker ud, en god banankage går man aldrig galt i byen med :)