onsdag den 18. juli 2012

Macarons with coffee and cream
For lang tid siden gav jeg jer dette sneak peak på de her macarons, men så kom eksamen, en lille blogpause, men nu er jeg klar med en opskrift til jer :) 
Jeg har "knækket" min macaron kode, og nu får jeg bare de fineste macarons med en flot fod og en blank overflade. Jeg har altid brugt købt mandelmel, som jeg fandt super billigt i Tyskland sidst jeg var der, men det er ved og være brugt op, så nu må jeg heller få lavet en portion selv.. 

Opskriften har jeg fra bogen Franske Macarons - 30 lækre og spændende opskrifter. 
Rigtig god bog til og åbne op for Macaron-eventyret, men en bog, som jeg ved, jeg bliver nødt til og have fat i. Det er Pierre Hermé's "Macaron", hold da op en bog! :) 

Men nu til opskriften :) 

Macarons med kaffe og "fløde" - ca. 16 samlede macarons


  • 75 g mandelmel
  • 1 tsk instant kaffepulver, fintmalet
  • 115 g flormelis
  • 2 store æggehvider
  • 50 g sukker
  • kandis til pynt


Fyld:

  • 55 g flødeost
  • 25 g usaltet smør
  • 2 tsk stærk kaffe, afkølet
  • 115 g flormelisKom mandelmel, kaffepulver og flormelis i en blender og blend i ca 15 sek. Sigt blandingen ned i en skål, dette tager lidt tid, men er meget vigtigt. Læg bagepapir på 2 bageplader. 
Kom æggehviderne i en stor skål og pisk, til du kan danne bløde toppe. Pisk sukkeret i, lidt ad gangen, så du får en fast, blank marengsmasse. 
Fold mandelblandingen i marengsmassen med en spatel, en tredjedel ad gangen. Når al tørblandingen er grundigt foldet i, fortsætter du med at folde og skære i massen, til du får en blank dej med en tyk, "lang" konsistent.
Hæld dejen i en sprøjtepose med en almindelig tyl på 1 cm. Tryk 32 små cirkler ud på bagepladerne. Bank pladerne ned i bordet, for at fjerne evt. luftbobler. Drys lidt kandis på toppen af macarons'ne. Lad pladerne hvile i 30-40 min ved stuetemperatur. Forvarm ovnen til 150-160 grader. 
Bag macaron-bundene i den forvarmede ovn i 10-15 min. Stil dem til afkøling i 10 min. Tag forsigtigt bundene op fra bagepapiret og lad dem afkøle helt på en bagerist. 

Til fyldet kommer du alle ingredienserne i en skål og pisker dem sammen med en elpisker, til blandingen er jævn. Lav dine macarons ved at komme fyldet imellem to bunde som i en sandwich.


Jeg kunne virkelig godt spise sådan en lille basse nu :) 

4 kommentarer:

Maj sagde ...

Anne, Anne, Anne - det er jo små kunstværker det der, de ser super delikate ud, det er virkelig også længe siden jeg har lavet macarons sidst, det kunne være jeg skulle kaste mig ud i det igen :)

- Maj :D

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Hold op hvor ser de lækre ud Anne :)

Anne sagde ...

Tak Maj :)
De smager skønt, så jeg synes du skal hoppe ud i et nyt macaron projekt :D

Anne sagde ...

Tusind tak, søde Kristine :D