Der er fart over feltet, som altid - lærer det aldrig. Så der har ikke været tid til at tjekke ind på bloggen før I dag, men jeg satser på, at I alle har været ude og nyde det gode vejr? :)
Det er altid fantastisk at der endelig er kommet lækkert vejr til os!
Men nu til noget af tilbehøret til pulled pork. Vi starter med burgerbollen først, så kommer coleslaw og barbeque sauce i et indlæg senere.
Jeg har brugt inspiration fra Byens bedste brød og kager, men jeg har lavet 3-4 ændringer i den, så I får den, som jeg lavede dem :)
Jeg lavede portionen mindre, så jeg fik 8 fine boller ud af opskriften.
Burgerboller med ølandshvede
8 stk
- 25 g gær
- 2 ½ dl vand
- 1 stort æg
- 50 g sukker
- 1 tsk salt
- Ca 250 g grahamsmel (hold igen med denne, for ølandshvede suger meget vand - ift. min mening)
- Ca 250 g ølandshvedemel
- 25 g blødt smør
- 1 lille æg til pensling
- Sesamfrø til pynt
Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker og æg
og rør derefter ølandshvede og grahamsmel i lidt af gangen. Dejen må ikke blive
for tør.
Kom det bløde smør i og ælt dejen godt. Gerne ca 10 min.
Kom det bløde smør i og ælt dejen godt. Gerne ca 10 min.
Lad dejen hvile tildækket i ca 30 min. Del den i ca 7 store
boller.
Rul dem til runde boller og læg dem på en bageplade, hvor de trykkes lidt flade.
Rul dem til runde boller og læg dem på en bageplade, hvor de trykkes lidt flade.
Lad bollerne hvile i 10-15 min.
Pensl dem med det let pisket æg og drys med sesamfrø.
Bag dem i en forvarmet ovn på ca 200 grader i 10-15 min (kommer an på størrelse)
Bag dem i en forvarmet ovn på ca 200 grader i 10-15 min (kommer an på størrelse)
Boller nydes lune og kan bruges til så mange lækre sager. Det kan fx være:
- Pulled pork
- Falafel
- Kyllingeburger
- Fiskeburger (rødspættefilet, rejer, salat, agruk + tomat)
- Klassisk skinke/ost sandwich
Ja der er mange muligheder, hvilket gør dem perfekte til madpakke - og så er de fryseegnet :)
2 kommentarer:
Hold nu fast det ser lækkert ud og perfekt til en varm sommeraften med en kold drink til. Mums. Må prøves
Hej Maria :)
Tusind tak! :) Jeg kan stærkt anbefale at lave dem - de blev simpelthen så gode :D
Send en kommentar