lørdag den 30. juni 2012

Nyt familiemedlem - Taita





Her er han så..
Søde, lille Taita, som er familiens nye medlem - han er en hjertesmelter! :)
For 1 mdr siden sagde vi et kærligt farvel til Gamle Rikke og nu har mine forældre
fået en ny dejlig hund.
Taita er en Flatcoated Retriver og en værre lømmel! Men han
er da bare ikke til og stå for :)


Så efter min eksamen har jeg ofte været hjemme, for at nusse med denne charmetrold :)
Og skal passe ham i morgen efter arbejde.
Når man er 8 uger, så er det altså ikke nemt og være alene hjemme!

Og min eksamen gik forresten rigtig godt! Er gået på sommerferie med et 10 tal, så er ovenud lykkelig, for var ikke ligeså godt forberedt, som jeg plejer at være.
Så i dag er jeg startet på fuldtidsarbejde på sygehuset. Holder heldigvis ferie i uge 33+34, så det ikke kun er arbejde det står på :)

Det kan godt være, at der går et par dage før I får nogle nye opskrifter, selvom jeg har massere til jer. Men jeg er bare helt bombet de her dage efter eksamen + arbejde. Og så trænger lejligheden til en ordenlig rengøring. Så jeg vender tilbage til bloggen, når overskudet melder sig.. :)




















onsdag den 27. juni 2012

Hver 10. uge gennen går jeg dette...



Her er stille og det er med god grund.
De sidste dage har jeg haft teoretikere op til begge øre, jeg har haft farmakologi til, at stå ud af munden på mig og så har jeg læst så meget om kommunikation, at jeg lige pt. ikke er i stand til at kommunikere. 

Åh ja, den søde eksamenstid. At jeg er så "heldig", at jeg har valgt en uddannelse, hvor vi er til eksamen hver 10. uge, det kan så diskuteres.
Jeg får samme reaktion hver gang. Nervøs, kvalme, lettere neurotisk (jeg skal have et bestemt armbånd på, jeg punktere sikkert på vejen ect) - men alt dette er væk kl 13..

For kl 13.00 har jeg sommerferie og så vil jeg ikke længere kunne mærke den nervøsitet. Så vil jeg blot smile og ånde lettet op over, at jeg har fået den overstået..  Og nyde den med et nyt og dejligt familiemedlem - I hører selvfølgelig nærmere :)

søndag den 24. juni 2012

Ugens Brød: Tranebærbolle med hvid chokolade


Ugens brød er denne gang et "Jeg-læser-til-eksamen-brød-og-jeg-har-brug-for-lidt-lækkert" ;) 
Da I jo nok ved, så sidder jeg og koger i eksamens hede og så skal hjernen altså fodres :)
Og her gør disse tranebasser deres job! Mmmh for en lækker bolle.

Den er god til den lille sult eller som en slags energi-bolle, istedet for en energibar :)

Opskriften er fra Rikke Gryberg - byens bedste brød og kager, men I får selvfølgelig opskriften her også... 

Tranebærbolle med hvid chokolade - 10-12 stk

5 dl vand
25 g gær
1 stor tsk salt
250 g durummel
350 g fint speltmel
100 g tørrede tranebær
100 g hakket hvid chokolade
durummel til drys

rør vand og gær sammen i en skål, tilsæt saltet. Rør durummel og speltmel i lidt ad gangen, tilsæt tranebær og hakket chokolade og ælt dejen godt sammen. Brug evt. en røremaskine og ælt i ca 12 min. Lad dejen hvile tildækket i 30 min. 
Del dejen i 10-12 stykker og tril dem evt til boller, eller gør som jeg, skær dem ud i trekanter. Pensl med vand og drys med durummel.
Stil bollerne til hævning i ca. 2 timer.
Forvarm ovnen til 250 grader med en bradepande i bunden. Sæt bollerne midt i ovnen og hæld 1 dl vand i bradepanden, skru ned til 210 grader.
Bag bollerne i 14-16 min.
Lad dem køle af på en rist og nyd dem gerne lune, så smager de helt fantastisk, og de får også en lækker sprød skrop :)








Er ret glad for, at jeg har flere boller tilbage til de næste par læsedage :)

Håber I har haft en god søndag - nu vil jeg vende næsen ud i køkkenet og bikse en salat sammen - og så kaster jeg mig over læsestof, igen igen - misundelig?? ;)



fredag den 22. juni 2012

Et plaster på såret ..



Jeg har fået taget hul på "bylden" og sidder og skriver/læser derud af - pensum er stort denne gang og det er nogle store teoretiker der er med. Lige nu sidder jeg med medicin delen og jeg er fortrøstningsfuld - men man kan virkelig mærke, at man har været på 2 teorifyldte moduler nu.

Men med disse lækre, danske kirsebær, så redder de mig igennem eksamenslæsningen i dag. Skulle gerne nå ret meget, så jeg kan tage på arbejde i weekenden, uden og stresse over alt det jeg skal læse...
Men nu - tilbage til kirsebær og læsning! :)






Og så fik jeg lige nuppet mig en overspringshandling ;) 

Pasta ai gamberi - Pasta med krebsehaler


Endnu en pastaret - surprise! ;) 


Her kommer en ud af to pastaretter, som jeg har lavet i løbet af ugen, og begge har været med friske asparges. Jeg har ikke rigtig fået lavet noget med asparges i denne omgang, men så er det heldigt, at de danske stadig er og finde endnu, så jeg kan få spist min kvote også :)


Denne her ret er utrolig nem og gå til og så er der få ingredienser i. De fleste er nogen som man typisk vil have i køleskabet, bortset fra krebsehalerne og asparges. Men asparges kan du skifte ud med fx ærter og forårsløg og krebsehalerne kan du skifte ud med lækre rejer/tigerrejer :)


Opskriften har jeg selv kommet på sådan lidt på slump, så I får den her:


Pasta med krebsehaler 1 pers


  • Frisk pasta -så meget som du kan spise.
  • 1 bøtte friske krebsehaler - drænet vægt er det ca 130 g.
  • 2-3 tomater, udhulet for fyld.
  • 4 grønne asparges
  • 1 dl hvidvin
  • 1/2 tsk stødt chili
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Salt & peber
  • 1 dl madlavningsfløde
  • Frisk parmesan




Kog den friske pasta efter anvisning på pakken. Gem evt lidt af pastavandet, hvis du synes sovsen skal fortyndes lidt. 
Hak hvidløget fint og steg dette i lidt olivenolie sammen med det stødte chili. Skær tomaterne i små tern og kom dem på panden. Tilsæt hvidvin. Skær aspargene på skrå i mundrette bidder og tilsæt. Lad dette koge i ca 5 min, så alkoholen fordamper. Tilsæt krebsehalerne, salt&peber og madlavningsfløde. 
Tilsæt den kogte pasta og smag retten til. Spæd evt sovsen op med lidt pastavand.



Anrettes på din ynglings tallerken og giv pastaen et godt drys med parmesan.. 
Og mon ikke der er en slat hvidvin tilbage, som kan nydes til pastaen :)






Man må sige, at i dag er en god dag til og læse eksamen i. Øv for et regnvejr! Hvor er jeg glad for, at jeg kom ned og træne i morges. For på vej hjem ved 10 tiden, ja så stod det altså ned i stænger.. Var helt bestemt ikke kommet afsted, hvis jeg først skulle træne nu.. 


Så lige nu sidder jeg med en kold pepsi max, radiatoren tændt (som bare var total lukket igår, hvad sker der for svingende varme! ork) bøgerne klar og parat.. Skulle gerne få repeteret 2-3 emner helt i bund i dag, så kan jeg arbejde med god samvittighed i weekenden samt holde Sankt Hans med min fars familie på lørdag :)


Hvad skal I lave på sådan en regnfyldt fredag?
De fleste af Jer har nok fået sommerferie, hvis I er studerende. Gad altså godt have ferie! ;)

torsdag den 21. juni 2012

Udkørt...


Jeg er helt færdig lige nu, så det bliver lige et lille pip fra mig i dag..
Jeg har ellers 3 opskrifter klar til jer, men lige nu lokker Sex and the City, danske jordbær, kirsebær og kaffe lidt mere, så I får en opskrift i morgen herfra :)

Men et lille billede skal I ikke snydes for, jeg har nemlig forkælet mig selv med smukke blomster, som jeg godt ved hvad hedder, men her i min træthed, ja så kan jeg simpelthen ikke huske dem!
Godt jeg har fået læst lidt til eksamen i dag - men i morgen starter jeg for alvor, det bliver næppe morsomt, men en nødvendighed. Sådan er det jo med mange ting i livet - det skal bare overståes, så jeg kan få ferie! :)




onsdag den 20. juni 2012

Broccolisalat med cheddar




En salat som nok alle kender og som kan varierer i uanede mængder. Den her variation er den klassiske med rødløg, bacon, solsikkekerner og rosiner, men så havde jeg lidt cheddar som skulle bruges, og det smagte rigtig lækkert heri. Ikke sidste gang jeg laver det med cheddar :)
Dressingen er lavet på cremefraiche og Hellmanns mayonnaise, men I får opskriften her..


Broccolisalat med cheddar 2-3 pers


1 stort broccoli eller 2 små
100 g bacon i tern
1 håndfuld solsikkekerner
1 håndfuld rosiner
1- 1 1/2 håndfuld cheddar
1 lille rødløg


Dressing


2 spsk cremefraiche 9 %
1 spsk Hellmann mayonnaise light
2 -3 tsk sukker
1 tsk eddike - jeg brugte hyldeblomsteddike.


Blancher broccolien i 3-4 min, der må stadig gerne være bid i dem.
Steg baconen til den er sprødstegt og læg det over på en tallerken med køkkenrulle, så det kan suge fedtet.

Bland dressingen sammen og smag til, tilføj evt et ekstra krydderi som fx paprika.
Skær løget ud i tynde skiver og bland sammen med broccolien, rosinerne, solsikkekernerner, baconen og cheddaren. Hæld dressingen med og vend det hele sammen.
Drys evt med lidt solsikkerkerner og rosiner på toppen - og server herligheden til lige hvad du har lyst :)   














Igår blev vores eksamensopgave sendt, der var deadline i dag kl 9, så godt den nu er ude af verden! 
Igår aftes stod den på kosmetolog aften hos en veninde, hvor vi blev forkælet og fik lækker mad. Ikke dårligt og slutte en hektisk dag af med :)
I dag står den på forberedelse af eksamen. Jeg skal op d. 27, men der er til gengældt et stort pensum til dette modul, så der skal bare terpes nu! Men lidt overspringshandlinger er det nu også blevet til. Der er i hvert fald sat nogle snach/eftermiddags boller til hævning ;)