søndag den 26. maj 2013

Pulled Pork lavet i ovn




Jeg kan godt sige jer. Bare ved at kigge på det her billede, ja så bliver jeg sulten igen!
I mandags var de 2 dejlige veninder forbi lejligheden til sleep-over og lækker mad. Nomnoommm, siger jeg bare! :) Vi havde nemlig set, at Café Ministeriet i Aalborg har fået pulled pork på menukortet, men 130 kr synes vi var lige i overkanten. Så jeg tilbød at lave svinet samt en lækker rabarber dessert(mere om den i et andet indlæg). 


Jeg har fundet inspiration hos bl.a Gastromand og hos Rigeligtsmør, dog valgte jeg at følge Martin's opskrift, da den simpelthen lød for lækker.

I får opskriften herinde, selvom jeg næsten fulgte Martin's opskrift, men lavede få ændringer. Men igen,  selve tilberedningen af grisen er den samme hos næsten alle der laver pulled pork i ovn. Så kast dig bare ud i din egen marinade/rub, det kan kun blive godt! :)
Jeg skal i hvert fald lave en marinade/rub med lakrids næste gang :)






Pulled Pork i ovn


Du skal bruge: 

1 nakkesteg (min var ca 2 kg)
2 L vand
130 g salt
3 laurbærblade

Til Rub:

50 g brun farin
50 g paprika
2 spsk. friskkværnet peber
2 spsk. havsalt i flager
2 tsk. løgpulver
2 tsk røget paprika


Til vinegarsauce:

1 dl æblecidereddike (eller anden lys eddike)
1 dl ufiltreret æblemost
0,25 dl ketchup
25 g brun farin
Ca. 2 tsk. havsalt 
Ca. 1 tsk. friskkværnet peber 


Sæt 2 dage af når du skal lave pulled pork. 1 dag til forberedelse af kødet og 1 dag til tilberedningen + spisning ;) 

Dag 1: 
Start tidligt - gerne om morgen.
På dag 1 skal nakkestegen lægges i saltlage. Dette er med til at salte kødet, så når din pulled pork er færdig tilberedt, så er kødet ikke alt for fersk. Derud over så har saltlagen også en lille effekt i mørheden.
Kom 2 L vand i en gryde sammen med 130 g salt og dine laurbærblade. Giv vandet et lille opkog til saltet er opløst. Lad vandet køle helt af!
Imens vandet køler ned, så kan du pudse din nakkefilet. Skær det mest synlige fedt + sener af, så du får en pæn steg.
Når vandet er afkølet kommes stegen ned i vandet. Læg en tallerken oven på stegen for at holde den nede i vandet. Stil gryden i køleskabet i 8-10 timer. 


Dag 1: 
Efter de 8-10 timers trækken i saltlage, så skal stegen knides ind i rubben.
Alle ingredienserne til rubben blander du godt sammen i en skål.
Tag stegen op af saltlagen og dyp den helt tør for vand!
Når stegen er tør, så er det lettest og gøre husholdningsfilm klar på køkkenbordet.
Når stegen skal gnides ind, så er det smartest at bruge et par engangshandsker, da paprikaen farver meget! ;) Kom alt det rub på som overhovedet muligt, ind i alle kroge og revner. Herefter pakkes stegen godt ind i husholdningsfilm. Heller lidt ekstra film end for lidt :)
Kom stegen på køl aften + natten over.

Dag 2: 

Dag 2 er tilberedningsdagen + spisning. Og nu sker det sjove :) 
Start med at stå tidligt op. Du skal beregne ca 12-14 timer fra start til slut i ovnen. Min steg var færdig efter 12 timer, men dette er forskelligt fra ovn-ovn og fra kødets fibre.
Min steg kom ind kl 5.30.
Men du skal:
Stille stegen ind i en KOLD ovn og stil grader på 110 grader (IKKE varmluft - brug almindelig. Hvis du kun har varmluft vil jeg anbefale 100-105 grader)

Nu kan du roligt gå i seng igen, for nu skal stegen hygge sig i ovnen i +12 timer. Hvis du er nysgerrig, så kan du måle temperaturen engang i mellem :)
Når kernetemperaturen er på 94-96 grader, så er stegen færdig. 


Træk kødet fra hinanden med 2 gafler i det fad du vil servere kødet i. Bland kødet godt rundt, så den hårde skorp med rubben kommer rundt i hele fadet.
Hæld nu ca halvdelen af vinegarsaucen over kødet (gem resten og server det sammen med kødet, så kan de spisende selv komme mere på, hvis det lyster)


Server kødet sammen med lækre, hjemmelavede burgerboller, coleslaw, barbequesauce, vinegarsauce og en iskold budweiser :)
Der vil i et senere indlæg komme opskrifter på: coleslaw, barbequesauce og burgerboller. Men jeg kan anbefale og tjekke Martin's og gastromand opskrift ud, da det er derfra jeg har fundet inspiration på barbequesauce og coleslaw.





Perfekt til sommerens grillfester! :)
Try it! :)

23 kommentarer:

A + K = ♥ sagde ...

Føj for satans, hvor ser det godt ud!

- Anne

Bianca sagde ...

Nøjs det ser lækkert ud :)

Anne sagde ...

Anne - lige min ord! ;)

Anne sagde ...

Tak Bianca :D
Det smagte simpelthen så godt!

Martin Villumsen sagde ...

Det ser sørme godt ud - pulled pork er bare lækkert! :)

Jeg er glad for, at du kunne bruge min opskrift som inspiration - og tak for linket :)

Anne sagde ...

Hej Martin :)

Det er skam mig som siger tak! :)
Det smager jo intet mindre end perfekt :)
Og selvfølgelig vil jeg linke :)

Christoffer sagde ...

når du har lavet det i ovnen har du så lagt det på en rist med fad til at gribe saftet nedenunder? eller har du lagt det i et fad? Og har du pakket det ind i noget?

Gitte Schaumborg Madsen sagde ...

Hej Anne, jeg kastede mig ud i at lave pulled pork efter din opskrift. Virkelig lækkert, må jeg sige. Min familie var vildt begejstret. Og nu er jeg i gang med at lave det til 11 tøser/kvinder, som kommer til min fødselsdag

Anonym sagde ...

Ser lækkert ud . er især misundelig på dine flotte burgerboller. HAr end ikke haft held med en luftig og lækker burgerbolle opskrift. Kan du nå at støbe en sammen :) Evt bare et udkast til saseline89@hotmail.com Vil gerne lave denne ret på min fødselsdag den 19 :D Den MÅ tage kegler :P

Anonym sagde ...

Ser lækkert ud . er især misundelig på dine flotte burgerboller. HAr end ikke haft held med en luftig og lækker burgerbolle opskrift. Kan du nå at støbe en sammen :) Evt bare et udkast til saseline89@hotmail.com Vil gerne lave denne ret på min fødselsdag den 19 :D Den MÅ tage kegler :P

Anne sagde ...

Hej Christoffer :)
Undskyld det sene svar!
Jeg har lagt det i et fad og så har jeg hældt saften fra i løbet af tilberedningstiden.

Anne sagde ...

Hej Gitte :)
Hvor er jeg glad for at høre det! Jeg synes det smager helt igennem fantastisk og jeg er sikker på at pigerne også var pjattet med det :)

Anne sagde ...

Hej Saseline :)
Jeg har sendt dig en mail :)

Anonym sagde ...

Er der nogen der kender en opskrift UDEN sukker, som er lige så lækker som denne?

Som diabetiker ønsker jeg en ROB uden sukker. Er det muligt?

Gitte sagde ...

Jeg brugte Sukrin Gold i stedet for farin. Det virker godt

Anonym sagde ...

Hej Anne,
tak for en lækker opskrift.

Er det bedst at kødet er i ovnen med eller uden låg på gryden?

Mange hilsner fra Lea

Anonym sagde ...

Kære Anne

Vi lavede din pulled pork igår efter anbefaling fra svigermor. Den var fantastisk. Simpelthen så lækker. Tak!

Jan sagde ...

Hej Anne

En super dejlig opskrift, som vi nu har fulgt 4 gange og hver gang med super resultat.

Vi har de sidste to gange valgt at spise det sammen med kartofler og Bearnaice Sauce. Smager også fantastisk.

Og så skal det krydres med en god flaske vin...

Vi nød det med en http://soegaard-vin.dk/butik/frankrig/cabalie-cotes-catalanes-2012/

Anonym sagde ...

Hej Anne,

Tak for de gode, inspirerende opskrifter! Fileten skal da steges i lukket stegeso eller alternativt stegepose ik'?

Mvh. Kim

JR sagde ...

Det ser sgu godt ud. Jeg fandt også en anden opskrift her: http://www.tulip.dk/da-DK/Forbruger/Tulip-Slow-Cooked/Content-Pages/Lav-din-egen-Pulled-Pork.aspx - jeg prøve dem begge ;-)

Anonym sagde ...

Jeg synes den opskrift lyder super delikat, specielt set udfra jeg ikke kan tåle stærk mad. Der er umiddelbart ikke noget som gør jeg ikke kan spise det.... ��

Torben Rise sagde ...

Det er lynhurtigt blevet min favoritopskrift. nem og vildt lækker. jeg har dog eksperimenteret, og kan anbefale eg fad med lidt vand i bunden, og en halv dåse Dr. Pepper i fadet med kødet under stegning. (Inspiration fra Newyorkerbyheart) Det gør kødet endnu mere saftigt. faktisk har jeg ikke prøvet med kun den ene af væskerne så jeg aner ikke om det er vandet eller sodavanden der gør udslaget.

Grovkøkkenet sagde ...

Ser bare så godt ud. Elsker gris der trevler sådan fra hinanden :) God weekend fra Grovkøkkent.dk