mandag den 6. maj 2013

Banana bread w. walnuts & dark chocolat




Sikke en dag jeg har haft. Det er utrolig som mandag virkelig skal gøre sig bemærket hos mig. Først så vælger jeg at sove over med 1,5 time, hvilket resulteter i, at jeg vågner 15 før toget kører - det kunne jeg så næppe nå. Heldigvis trådte den altid trofaste Astrid til! (Astrid er min skønne bil)
Så stod den på gruppe arbejde med skønne piger, efter fulgt af et lille smut ned i 3 butikken, da mit gamle nummer ikke vil følge med den nye mobil. Så jeg går pt. rundt med 2 mobiler, ja ja - man skal jo være vældig moderne! ;) 
Eftermiddagen blev afrundet med en lækker Smootea med jordbær/rabarber fra Baresso og et møde på Ucn-Aalborg, hvor jeg skulle mødes med de søde mennesker, som var med til Finland fra Aalborg skolen af. Hyggeligt møde! :)
Og så har jeg haft et spændende telefonopkald i dag også - men mere om det på et andet tidspunkt :) 
Så lige nu kunne der blive tid til et hurtigt blog indlæg - simpelthen fordi det er så meget sjovere end lægemiddelregning (har test i morgen, dammit!).


Det kan godt være at billederne ikke er af bedste kvalitet og de er meget mørke, men derfor skal I ikke snydes for denne opskrift. Den er nemlig ret så god :)

Det her banana bread er lidt en blanding mellem brød og kage - mest til kagesiden, men ikke så sød som alm. banankage. 
Inspirationen er fra forskellige opskrifter, så jeg fik sjusset mig sammen til den her opskrift.. 

Banana bread with walnuts & dark chocolat


  • 250 g mel
  • 150 g sukker
  • 70 g hakkede valnødder
  • 70 g hakkede mørk chokolade (70 %)
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 3-4 modne bananer, halvmoste, der må gerne være store stykker banan tilbage.
  • 2 æg, letpisket
  • 50 g smeltet smør
  • 1 tsk vanijle ekstrat/essens
  • 1 ½ dl kærnemælk






Start med at tænde ovnen på 170 grader. 
Bland alle de tørre ingredienser + chokolde & valnødder sammen i en skål. 


I en anden skål tilsættes de hoste/hakket banan sammen med alle de våde ingredienser. 
De våde ingredienser skal nu vendes forsigtigt ind i de tørre. Kun sådan at alt melet lige er vendt godt ind i de våde ingredienser.

Kom dejen i en smurt rugbrødsform og bag brødet i ca 40-50 min ved 170 grader varmluft. 
Da jeg har 2 små rugbrødsforme, så havde jeg nok dej til 2 små brød. Så hvis du har en stor rugbrødsform, som kan have al dejen, så giv dit brød ca 60 min, evt. lidt mere. Tjek det med en kødnål, som du stikker ned i brødet og så skal der ikke sidde dej fast, når du tager den op igen. Hvis der sidder dej på kødnålen, så giv dit brød 5 min mere :)











5 kommentarer:

Toppenfin sagde ...

Novra hvor ser det lækkert ud. Det MÅ og skal jeg prøve at lave en dag. Det minder lidt om et bananbrød jeg har lavet som ligger inde på min blog også :-) Ganske sjovt.

www.toppenfin.blogspot.com

Fortsat god aften.

Anne sagde ...

Tak Toppenfin :)
Det er virkelig godt sådan et bananbrød :)
Og jeg var lige inde og se dit bananbrød, er det dét med espresso du tænker på? :) Det ser i hvert fald meget lækkert ud på din blog! :)
Rigtig god aften :)

A + K = ♥ sagde ...

Hvor ser det dog lækkert ud - elsker banankage/brød, og især med massere af nødder. Det er min favorit kage, netop fordi den er sød pga. af frugt og ikke så sædvaneligt kage-sød :D

- Anne

Anne sagde ...

Tak Anne :)
Bananbrød/kage er bare godt :)
Men jeg har faktisk aldrig været speciel fan af banankage, men den her kan jeg rigtig godt li :)

Toppenfin sagde ...

Det var lige præcis det med espresso ja :)