tirsdag den 23. oktober 2012

Ingefærsmåkager




Der er ikke længe til december og de her småkager kunne godt smage lidt af jul. De smager af masser Ingefær, kanel, honning og nødder - sounds like christmas in my ears! ;)
Men de kan nu sagtens spises uden for julesæson - prøv bare :)

Opskriften giver ca 2 bradeplader


  • 250 g hvedemel (evt mere, jeg brugte nok omkring 320g, men start med 250)
  • 1 tsk natron
  • 85 g rørsukker
  • 2 tsk kanel
  • Saft + skal af 1/2 økologisk citron
  • 115 g flydende honning
  • 75 g blødt smør
  • 30 g frisk ingefær
  • 1 lille æg


Pynt:

  • Hakkede mandler


Bland mel, natron, sukker og kanel i en stor skål. Riv ingefæren fint, kom den i skålen sammen med citron, honning, smør og æg.
Ælt det hele sammen til en fast dej. Rul dejen ud i 2 stænger og pak dem ind i folie. Kom dem i køleskab/fryser i min. 1 time.
Skær tynde skriver af dejstængerne (ca 2-3 mm). Fordel småkagerne på en bageplade med bagepapir. Drys dem med hakkede mandler, tryk dem evt lidt ned i småkagerne.

Bag småkagerne i ovnen ved 190 grader i ca 10 min, til de har fået en gyldenbrun farve.





Tip:
Hvis du ikke er tosset med ingefær, kan du i stedet for komme 15 g lakridspulver og 25 g hakkede hasselnødder eller mandler i.
Det skulle eftersigende blive en lækker småkage med undertoner af lakrids.





2 kommentarer:

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

NUuuui, hvor ser de lækre ud Anne. Og ja - alt julet kan spises lang tid før jul :) helt enig ;) Man må jo gå ud fra, at butikkernes tidlige salg af julepynt og diverse også må kunne ses i køkkenet ;)

Anne sagde ...

Tak Kristine :) Jeg er helt enig, man kan altid bruge lidt julesmag :)
Jeg tror også at alt jule-snolderen i butikkerne har en vis påvirkning :)