fredag den 11. november 2011

Red Velvet drøm ..

Til min fødselsdag med familien havde jeg bagt en lækker Red Velvet kage samt cupcakes til studiegruppen, og synes at opskriften var så vellykket denne gang, at den fortjener et indlæg for sig selv :)
Jeg har lavet kagen før, hvor jeg ikke synes, at den var helt så vellykket.. Men denne her opskrift er rigtig god..
Opskriften er fra "The Hummingbird Bakery - kagebog"

Opskrift til 12-18 cupcakes.. 

  • 60 usaltet blød smør
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 10 g kakaopulver
  • 20 ml rød frugtfarve
  • 1/2 tsk vanilleekstrat
  • 1 1/4 dl kærnemælk
  • 150 g mel
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk natron
  • 1 1/2 tsk hvidvinseddike - jeg brugte hyldeblomst eddike fra Meyers.

Pisk smør og sukker let og luftigt, hvorefter ægget tilføjes og der piskes til det er blandet godt.
Rør kakao, rød frugtfarve og vanilleekstrat sammen til en tyk pasta. Kom det i smørblandingen og bland det grundigt sammen, så massen er ens farvet. Derefter piskes kærnemælk og mel skiftevis i blandingen og dejen skal piskes jævn og glat. 
Bland salt, natron og eddike i en lille skål, røres hurtigt sammen og tilsæt dette til dejen. Det vil bruse en del, så røre det sammen over dejen, så spilder man ikke noget :) 
Pisk dejen et par minutter efter eddiken er tilføjet. 

Hvis man laver cupcakes så skal de bages i en forvarmet ovn på ca 170-150 grader i 20-25 min.
Jeg bagte min kage i en springform (målene har jeg ikke lige) og jeg gav den ca 50 min. Men mærk efter med en kødnål og fingerne. Kagen kan nemt blive meget klæg, hvis den får for lidt, så hellere et minut for meget med denne her kage. 

Pynt kagen med flødeoste frosting og gerne med hele vanillekorn, som passer rigtig godt til denne kage.

Jeg lavede en dobbelt portion af opskriften til 6 cupcakes og en stor kage.. 







Denne kage kommer i top 3 af mine mest roste kager jeg har lavet - så søde læser: Lav den! :)

12 kommentarer:

Freya sagde ...

Den ser jo helt fantastisk ud.. Jeg vil bestemt prøve den snarest :)

Maj sagde ...

Den er SÅ fantastisk den kage, jeg elsker simpelthen min Hummingbird Bakery bog, den burde stå i alle kageelskeres hjem :D

Nu får jeg helt lyst til at bage... Ihhh Anne altså!

- Maj :D

Diana Ngo ♥ sagde ...

Hmm.. Det ser VILDT lækkert ud, og du har en skøn blog :D

Håber du gider at komme forbi min blog og evt. også fast læse, har lige gjort det ved din.

http://dianaphuongtramngo.blogspot.com/

Anne sagde ...

I skal virkelig prøve den piger, den er super lækker :)
Og Maj, jeg er fuldstændig enig, alle kageelsker burde have den bog i køkkenet. Den frister alt for meget! :)

Tusind tak Diana :) Du kan tro, at jeg vil kigge tilbage :)

Anonym sagde ...

Skal man bage hele portionen i springformen og skære den ud ligesom lagkage bunde eller skal man bage en bund af gangen ? :-) P.s vil du sende mig den der cream cheese frosting ? HIHIHI :-)den ser lækker ud

Anne sagde ...

Jeg har bagt hele portionen i en springform, og så har jeg skåret den ud, når den var helt kølet af :)
Jeg skulle gerne have opskriften på frostingen på bloggen.
Du kan finde den her: http://anneshyggested.blogspot.dk/2011/08/svampende-chokolade-cupcakes-m-cream.html Og så kan du selv tilføje hele vanillekorn :)

Anonym sagde ...

tak for det :-) god sommer

Anonym sagde ...

Hej Anne , jeg er i gang med at lave din kage , men den er ikke så stor portionen nu er kagen i ovnen i en spring form ca. lige så stor som din kage .er det menginen ? er lidt nervøs da den skal laves til min sommer fest til familien :)
KH Asta

Anne sagde ...

Hej Freja :)

Jeg tror ikke den bliver ligeså stor som den kage jeg har lavet, da jeg lavede dobbelt portion til 6 cupcakes + en kage.. Det står også i bunden :)

Men derfor skal den nok blive god! :) Du kan vælge kun og flække kagen i 2, hvis du synes det bliver svært og få skåret 3 ud :)

Anne sagde ...

Den overstående besked var selvfølgelig til Asta :)

Tina sagde ...

Kære Anne

Den kage skal altså prøves men den slår nok ikke din lagkage med toberone creme :-)
Har du brugt dobbelt creme til lagkagen da der jo skal være til top samt mellem bundene?

Kg Tina

Anne sagde ...

Hej Tina :)

Det er helt korrekt, jeg har brugt dobbelt portion af cremen :)
Den slår nok ikke helt fødselsdagskagen, men den her er mindre bastant :)