Opskriften er fra Jamie Oliver's kogebog "Jamies kogebog - sådan bliver du en bedre kok", en virkelig god kogebog efter min mening :)
Marengs:
6 æggehvider
300 g sukker
1 nip salt eller lidt citronsaft
og jeg tilsatte citron skal fra 2 citroner.
hviderne piskes stive og sukkeret tilsættes lidt efter lidt samt citronskal. Der skal piskes indtil du kan gnide en lille klat marengs mellem 2 fingre uden at man kan mærke noget sukker, den skal være fuldstændig glat.
Sæt marengsen på en bageplade m. bagepapir, form den evt i små reder, en stor eller små kys.
bages i ca 1 time ved 130-150 grader (kommer an på hvordan ovnen nu er). Marengsen bliver sprød på ydersiden og blød og sej i midten, sådan kan jeg bedst li den.
Til resten af pavlova - skriver som jeg lavede den:
1 stang vanille
4 dl piskefløde
2 spsk flormelis
1 bakke hindbær
1 bakke jordbær
1 bakke blåbær
1 håndfuld mynte
mørk chokolade
fløden piskes med kornen fra vanillien og flormelis til fløden danner bløde toppe. fordeles ud over marengsen og drys bærrene over fløden, riv den mørke chokolade over og pynt til sidst med mynten.
Mums siger jeg bare! :)
inden bagningen, mønsteret er lavet med en ske, hvor jeg gav marengsen et lille "gok", så fik de nogle fine små spidser. |
Har ikke et billed med myntebladene, men den ser nu stadig lækker ud, ikk? |
Mums...Kan man sige mere?
SvarSletDen ser da bare ALT for lækker ud..
Knus Irene
Mmh ja Irene, man kan virkelig kun sige mums :) Helt klart en favorit til sommer kagebordet :)
SvarSletOij altså - havde da glemt alt om pavlova, jeg burde skamme mig! Der er ikke meget der slår en god pavlova med sommerens friske bær!
SvarSletTak for reminderen ;-) God Weekend.
De bedste hilsner
Faster Philip
Faster Pjillip:
SvarSletDet er nemlig bare en sommer-klasiker, den er altid en favotit herhjemme, især når vores egne bær kommer frem :)
God weekend til dig også :)