mandag den 25. februar 2013

Uge start og madplan


Der er kommet lidt forår ind i lejligheden i form af smukke, lyserøde kirsebærgrene. Elsker når de smukke blomster stille springer ud, det giver håb om at foråret snart er på vej. For efter weekendens sne i Aalborg, ja så synes foråret altså langt væk.

Weekenden stod på ren "få styr på tilværelsen"- tema. Forrige uge har stået på et ultra travlt skema, planer hver dag og så bliver der ikke meget tid til rengøring, oprydning, handlen og tøjvask.
Så hele lejligheden er blevet rengjort fra top til tå (næsten), Ikea blev besøgt, forældrene ligeså, lektier læst til et par dage, tøjet vasket og madplanen lavet, samt lidt indkøb til ugens madpakker og aftensmad :) 

Mandag kommer til at indeholde skole og arbejde. Så mandag bliver en lang dag, især fordi jeg sad oppe til kl. SENT pga. Oscar - åh hvor gad jeg godt have set det hele!

Men nu til ugens madplan, den er præget af aftaler, arbejde og sene dage. Men min uge ser som regel altid sådan her ud, så jeg må nok bare indfinde mig i, at menuen for tiden ikke er videre sindsoprivende :) 



  • Mandag: Aftenvagt 
  • Tirsdag: Noget med kylling og champignon
  • Onsdag: Spiser ude
  • Torsdag: Salat eller wok
  • Fredag: Aftenvagt
  • Lørdag: Evt. Gisou - kommer lidt an på evt. planer
  • Søndag: Evt Gisou - kommer lidt an på evt. planer





Som I kunne se, så er der endnu et ok-travlt program hjemme hos mig. De dage hvor jeg ikke skal arbejde, har jeg de fleste dage aftaler efter skole. Så den smule tid der er tilovers bliver vist fyldt ud med lektier, køkkenprojekt og lidt afslapning :) Men igen, jeg har det bedst med et travlt skema :) 



torsdag den 21. februar 2013

En mandag blev pludselig til torsdag






Ja pludselig blev mandag til torsdag, det er gået ligeså stærkt som et blik med øjet. Dagene har været fyldt med skole, arbejde og besøg hos mine forældre. Og det var ikke dårligt at være hjemme hos dem. For hos dem ventede min nye computer - oh yes! Jeg har bestilt en ny computer og den dukkede op igår hos mine forældre. En smuk, sort Acer computer med det nye Windows 8 - smutter hen til min bror i aften, hvor han vil starte den ordenlig op. Jeg er nemlig ikke et videre teknisk geni og det er egentlig et hel held, at jeg kan finde ud af bloggens layout ;) hehe..
Og I har måske bemærket at der ikke har været en madplan i denne uge, men det er af den simple grund, at jeg først har siddet ved min bærbar i dag i den her uge - eller den er tændt i skolen, men der får jeg altså ikke lige blogget :)

Men nu får I den i dag - men den er altså langt fra spændende! 

  • Mandag: Aftenvagt 
  • Tirsdag: Aftenvagt
  • Onsdag: Inviterede mig på mad på gården - Moussaka
  • Torsdag: Fik rester med hjem - Moussaka
  • Fredag: Rester - Moussaka
  • Lørdag: Kylling med bønnesalat
  • Søndag: Engelsk bøf med bønnesalat

Ikke en vild uge, men en meget nem uge! Og med alt det arbejde, så har jeg heller ikke tid til at stå og lave mad. De sidste par dage har jeg været i aftenvagt efter skole, så det er en lang dag, når man tager hjemme fra kl 8 og først er hjemme kl 23.30 - men jeg klager ikke, for jeg elsker når der er ræs på. Men så gider jeg hverken at lave mad eller støvsuge, når jeg endelig er hjemme :)

Men mon ikke der bliver tid i weekenden eller i næste uge, til at blogge om nogle opskrifter. Jeg ved, at jeg har sagt det før, men når tiden er knap, så må der prioriteres. Og jeg er sikker på, at bloggen nok kan vente lidt :) 











lørdag den 16. februar 2013

Coziness og en snert af utilfredshed


Jeg har aldrig fået vist så mange billeder af min lejlighed, selvom jeg ofte har tænkt over det. Så i dag skulle være dagen, hvor I måtte få et lille sneak peak på min lille hule. Min lejlighed bliver ofte kaldt hulen af veninderne, men når mørket falder på uden for og der tændes stearinlys i lejligheden, ja så er det virkelig en lille hule. Det er noget af det fine ved at have en 1 værelses - den er utrolig hyggelig! 

Lige nu nyder jeg stilheden, mens kaffen damper, lysene brænder og Go' Morgen Danmark kører i baggrunden. I dag er virkelig coziness på bedste vis. Der er ingen planer og  hvor er det skønt. Og snart bevæger jeg mig ud i køkkenet og bikser lidt weekendmorgen sammen. Hvis man overhovedet kan kalde det morgenmad, når klokken er over 11 :) 




Igår var en dejlig dag, Helene kom forbi hele vejen fra Randers og kunne finde tid i hendes travle skema. Vi havde planer om en fantastisk hyggelig aften inde hos Ulla Terkelsen London i Vestbyen, Aalborg, men nej! Vildt dårlig service, aldrig har jeg været så skuffet.
Jeg har ofte været hos Ulla T og har altid været begejsteret for den løse stemning og de vilde farver.  Men jeg har altid været forbi til brunch, aldrig om aftenen. Nu når Helene endelig var i nordjylland, ville vi også være sikre på, at vi kunne få et bord. Så helene ringede forgæves og prøvede på at booke et bord til os, det måtte hun ikke! Vi skulle bare dukke op, vi kunne sagtens få et bord - lød det fra den anden ende i telefonen. Så kl. 18.00 stod vi i et propfyldt Ulla T og kunne ikke få et bord, MEN vi så mange borde (også til 2 pers.) som var reserveret. Jeg var HARM! Så her var vi dukket op forgæves til svaret: I må bare kigge efter et bord efterhånden som folk går.
Undskyld mig mit galde, men det kan jeg ikke bruge til en skid! 

Ulla T - det er virkelig en ommer!

Så thank good for  Jin Shing, sushi, nudler + tigerrejer, hjemmelavet godter og sjove film i hulen!

Og vi havde den hyggeligste aften og vi gik efter citatet: "der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget".

fredag den 15. februar 2013

Fredag, madpakke og planer


Så er det endelig blevet fredag og den er noget så velkommen hos mig. Dagen har startet ret dårligt, havde en af de morgener, hvor man bare skulle blive under dynen. Men afsted med mig mod skolen. Eftermiddagen er gået med et lille møde med 4 andre sundhedsstuderende, hvad vores lille møde var om, får I snart af vide, men jeg kan afløre, at jeg skal en tur til Finland! :D
Næste uge kommer også til at indeholde et møde omkring et lille ophold i Tanzania, som jeg meget gerne vil have små detaljer på snarest! :) Så der er et par rejseplaner i mine ærmer og det bliver fedt!!



Lige nu er min veninde kommet ind af døren, vi vil fejre weekendens start med en tur på Ulla T, can't wait! :)
Men inden vi lister ud af døren, vil jeg lige vise hvordan min frokost i skolen har set ud de sidste 2 uger. Denne frokost blev spist hos en veninde i Hjørring, da vi fik før fri, derfor det er "anrette" aka - klasket på en tallerken.
Men min frokost har primært bestået af:

  • Blandet salat - fiesta mix fra føtex
  • Feldsalat - Ynglings salat!
  • Ærter
  • Olivenolie 
og så en form for protein, her har variationerne været:
  • Skinke, hytteost og salt
  • Skinke, hytteost m. grillet peberfrugt
  • Rejer m. citron, creme fraiche og salt
  • Prosciutto + hytteost
  • Dåsetun m. creme faiche, citron og salt
Og så har jeg købt 2 stk knækbrød i kantinen - af den simple doven grund, at jeg ikke har fået bagt mine egne. Men det bliver gjort i weekenden, for de sidste 2 dage har kantinen ikke saltet deres knækbrød og så smager det kun af rugmel - lidt en kedelig fornøjelse... 





God weekend til jer! :) 

torsdag den 14. februar 2013

Lakrids-marcipan kugler med hvid chokolade



Følger I mig på Instagram? (Annforfann) For hvis I gør, så har I helt sikkert set det her billede for et stykke tid siden. Jeg er ret aktiv på Instagram og synes det er noget så hyggeligt at følge spændende mennesker derinde :)
Dog kan man altid diskutere om man udleverer for meget af sig selv som privat person.
Men nu var det slet ikke Instagram det her skal handle om, men derimod en lille skøn portion lakridskugler, perfekt til ugens aften treat eller som en sød lille overraskelse til en sød veninde, mor eller kæreste.
Opskriften kan varriere alt efter hvor kraftig lakrids smag du vil have, så smag dig frem :) 
Jeg lavede en meget lille portion, men jeg advarer dig! De er ufattelig gode! ;)

Lakrids-marcipan kugler med hvid chokolade

ca 12 - 14 stk



  • 100 g odense marcipan
  • Ca 50-70 g flormelis
  • 1 stor spsk sød lakridssirup - Johan Bülow
  • 2-3 tsk rå lakridspulver, samt lidt til at drysse på toppen - Johan Bülow
  • 100 g hvidchokolade

Hæld flormelis ud på bordet, ælt marcipan, sirup og pulver godt sammen. Hvis marcipanen er for klisteret, så tilsæt lidt mere flormelis.
Marcipanen skal være blød, men ikke klistreret at røre ved.
Smelt den hvide chokolade over vandbad.
Skær marcipanen ud i 12-14 små stykker, tril dem til kugler og vend dem i det smeltede, hvide chokolade. Drys lidt rålakrids pulver på toppen inden de tørre!
Lad dem tørre helt inden de stilles i køleskab - de behøves ikke komme på køl, men personligt kan jeg bedst li' dem kolde :) 

Det tager 10-15 min at lave dem og de er så gode. Og så passer den her portion perfekt til 2-3 personer til lidt aftenhygge :) 

















Lysten til at blogge er stille og rolig ved at vende tilbage. Jeg har så mange planer for tiden og så er der hele 2 (måske 3) udlandsophold som skal planlægges samt et væddemål med min kusine, som bare skal lykkes! :)
Men opskrifter fra fødselsdagen kommer snart samt 2 opskrifter på aftenmad, til at bryde alt det kage! ;) 





mandag den 11. februar 2013

Madplan uge 7

Tiden flyver afsted og inden jeg har set mig om, så er der gået 1 uge, hvor jeg simpelthen ikke har haft overskudet til at blogge. En skam for jeg har så mange opskrifter og billeder, som bare venter på at blive vist! Men jeg håber at lysten kommer snart, for jeg vil jo så gerne have jer alle ud i køkkenet og eksperimentere! ;) 

Men i løbet af denne uge er der sket utrolig mange ting, på både godt og ondt. Heldigvis hovedsagelig godt, trods alt. Sidste uge stod på hygge med Maria, en lille klassefest, hvor jeg desværre led under en grusom hovedpine! Fødselsdag hos den aller dejligste Charlotte, besøgt mine forældre, blevet inviteret til noget VILDT af skolen - I får selvfølgelig en opdatering, kan sige så meget, at jeg skal til et møde i morgen, hvor der skal snakkes program og rejseplan! :)
De sidste par uger har også stået på lidt arbejde på mit ynglingssted og det er bestemt ikke dårligt. Skønt at komme ud og få "fingeren på pulsen" :) 

Men nu til madplanen som dette indlæg i bund og grund skulle handle om :) 

  • Mandag: Kylling m. flødeost og blomkålsblanding
  • Tirsdag: Spisning hos mine forældre - pasta m. tigerrejer
  • Onsdag: Gisou
  • Torsdag: Engelsk bøf med bønnesalat og evt. perlespelt
  • Fredag: Gisou
  • Lørdag: Friske vietnamesisk forårsruller m. and
  • Søndag: Friske vietnamesisk forårsruller m. and
En uge hvor jeg kun er ude at spise 1 gang, indtil videre - synes altid at det ændre sig, så fredag, lørdag og søndag kan jeg lave uden at handle helt vildt ind. Skal bare lige have en mango, så hvis planerne ændre sig, så går der ikke madspild i det :) 


Jeg satser på, at der snart kommer et mere indholdsrigt indlæg til jer :) 

mandag den 4. februar 2013

Madplan uge 6

Min ferie i uge 5 er fløjet afsted, den er gået alt, alt for hurtig, men sådan er det som oftest med ferie :) Min ferie blev fyldt med arbejde, venindehygge, koncert, lækker restaurant besøg, besøg hos mine forældre og fødselsdag for spl. pigerne. Så min ferie har været fyldt med dejlige oplevelser, som gør at jeg nu har fået "batterierne" fyldt op igen.
I fik ingen madplan for uge 5, for jeg har vist kun spist hjemme 2 gange pga. arbejde og så har jeg inviteret mig selv på aftensmad hos min kusine og hos mine forældre - så der var ingen grund til en madplan :)
Denne uges madplan bliver nem idet at jeg får brugt et par rester i fryseren, samt jeg spiser ude et par gange også :) 

Madplan uge 6


  • Mandag: Helleflynder med nødder + grønne bønner EDIT: Feldsalat
  • Tirsdag: Veggie chili  Edit: Coleslaw med grillet kylling.
  • Onsdag: Kylling med blandet grønsager Edit: Inviteret til spisning
  • Torsdag: Kylling med Coleslaw
  • Fredag: Klassefest
  • Lørdag: Fødselsdag hos Charlotte (YAI!)
  • Søndag: Noget nemt (omelet, rugbrød, jordbærsmoothie m. drys eller havregrød)


En meget nem madplan som ikke er særlig inspirerende, men bare vent, det skal nok komme :)
Jeg har i hvert fald fundet 3 salater, som skal afprøves i næste uge igen :)
Og så skal I da vist også snart have opskriften på veggie chili, den er virkelig et forsøg værd!


Der bliver ændret lidt i madplanen her løbende, men jeg ændre det herinde, så I kan følge med :) 

lørdag den 2. februar 2013

Luksus lørdag coming right up!


I dag er en perfekt dag.
Den startede med muligheden for at vågne af sig selv, stå op til Mads og Monopolet, varm latté, blødkogt æg og et afsnit Grey's Anatomi. Efter nok slentreren i nattøj blev det til et smut ned i byen, hvor der rummede lettere kaos pga alle de mennesker, som havde dollars tegn i øjnene - man skal jo fejre, at der har været lønningsdag og vi alle er kortvarig rige ;)
Dog fandt jeg intet, men så er de penge sparet, som skal bruges i aften! :)
I aften står den på ren luksus med bedste veninde. Vi tager på altid lækre Pingvin og bagefter ind på studenterhuset til koncert med Hr. Loveless og mon ikke vi skal have en lille øl eller to bagefter :)

Min ferie er snart slut og jeg har brugt min ferie, som jeg nok aller helst vil - nemlig arbejde på sygehuset. Nogle vil nok mene, at jeg burde holde ferie, men jeg bliver rastløs ved ikke at lave noget som helst i flere dage. Weekendfri er nok for mig og så har jeg fået set nogle dejlige kollegaer igen i Dronninglund :)
Så i dag kommer "work hard - play hard" til udtryk - og I aften det bliver godt! :) 

Jeg håber, I får en brand god weekend! Der kommer ikke lige et madrelateret indlæg i dag, men hold øje med min instagram i dag eller i morgen, mon ikke menuen fra Pingvin dukker op der ;)