lørdag den 30. juni 2012

Nyt familiemedlem - Taita

Her er han så..
Søde, lille Taita, som er familiens nye medlem - han er en hjertesmelter! :)
For 1 mdr siden sagde vi et kærligt farvel til Gamle Rikke og nu har mine forældre
fået en ny dejlig hund.
Taita er en Flatcoated Retriver og en værre lømmel! Men han
er da bare ikke til og stå for :)


Så efter min eksamen har jeg ofte været hjemme, for at nusse med denne charmetrold :)
Og skal passe ham i morgen efter arbejde.
Når man er 8 uger, så er det altså ikke nemt og være alene hjemme!

Og min eksamen gik forresten rigtig godt! Er gået på sommerferie med et 10 tal, så er ovenud lykkelig, for var ikke ligeså godt forberedt, som jeg plejer at være.
Så i dag er jeg startet på fuldtidsarbejde på sygehuset. Holder heldigvis ferie i uge 33+34, så det ikke kun er arbejde det står på :)

Det kan godt være, at der går et par dage før I får nogle nye opskrifter, selvom jeg har massere til jer. Men jeg er bare helt bombet de her dage efter eksamen + arbejde. Og så trænger lejligheden til en ordenlig rengøring. Så jeg vender tilbage til bloggen, når overskudet melder sig.. :)
onsdag den 27. juni 2012

Hver 10. uge gennen går jeg dette...Her er stille og det er med god grund.
De sidste dage har jeg haft teoretikere op til begge øre, jeg har haft farmakologi til, at stå ud af munden på mig og så har jeg læst så meget om kommunikation, at jeg lige pt. ikke er i stand til at kommunikere. 

Åh ja, den søde eksamenstid. At jeg er så "heldig", at jeg har valgt en uddannelse, hvor vi er til eksamen hver 10. uge, det kan så diskuteres.
Jeg får samme reaktion hver gang. Nervøs, kvalme, lettere neurotisk (jeg skal have et bestemt armbånd på, jeg punktere sikkert på vejen ect) - men alt dette er væk kl 13..

For kl 13.00 har jeg sommerferie og så vil jeg ikke længere kunne mærke den nervøsitet. Så vil jeg blot smile og ånde lettet op over, at jeg har fået den overstået..  Og nyde den med et nyt og dejligt familiemedlem - I hører selvfølgelig nærmere :)

søndag den 24. juni 2012

Ugens Brød: Tranebærbolle med hvid chokolade


Ugens brød er denne gang et "Jeg-læser-til-eksamen-brød-og-jeg-har-brug-for-lidt-lækkert" ;) 
Da I jo nok ved, så sidder jeg og koger i eksamens hede og så skal hjernen altså fodres :)
Og her gør disse tranebasser deres job! Mmmh for en lækker bolle.

Den er god til den lille sult eller som en slags energi-bolle, istedet for en energibar :)

Opskriften er fra Rikke Gryberg - byens bedste brød og kager, men I får selvfølgelig opskriften her også... 

Tranebærbolle med hvid chokolade - 10-12 stk

5 dl vand
25 g gær
1 stor tsk salt
250 g durummel
350 g fint speltmel
100 g tørrede tranebær
100 g hakket hvid chokolade
durummel til drys

rør vand og gær sammen i en skål, tilsæt saltet. Rør durummel og speltmel i lidt ad gangen, tilsæt tranebær og hakket chokolade og ælt dejen godt sammen. Brug evt. en røremaskine og ælt i ca 12 min. Lad dejen hvile tildækket i 30 min. 
Del dejen i 10-12 stykker og tril dem evt til boller, eller gør som jeg, skær dem ud i trekanter. Pensl med vand og drys med durummel.
Stil bollerne til hævning i ca. 2 timer.
Forvarm ovnen til 250 grader med en bradepande i bunden. Sæt bollerne midt i ovnen og hæld 1 dl vand i bradepanden, skru ned til 210 grader.
Bag bollerne i 14-16 min.
Lad dem køle af på en rist og nyd dem gerne lune, så smager de helt fantastisk, og de får også en lækker sprød skrop :)
Er ret glad for, at jeg har flere boller tilbage til de næste par læsedage :)

Håber I har haft en god søndag - nu vil jeg vende næsen ud i køkkenet og bikse en salat sammen - og så kaster jeg mig over læsestof, igen igen - misundelig?? ;)fredag den 22. juni 2012

Et plaster på såret ..Jeg har fået taget hul på "bylden" og sidder og skriver/læser derud af - pensum er stort denne gang og det er nogle store teoretiker der er med. Lige nu sidder jeg med medicin delen og jeg er fortrøstningsfuld - men man kan virkelig mærke, at man har været på 2 teorifyldte moduler nu.

Men med disse lækre, danske kirsebær, så redder de mig igennem eksamenslæsningen i dag. Skulle gerne nå ret meget, så jeg kan tage på arbejde i weekenden, uden og stresse over alt det jeg skal læse...
Men nu - tilbage til kirsebær og læsning! :)


Og så fik jeg lige nuppet mig en overspringshandling ;) 

Pasta ai gamberi - Pasta med krebsehaler


Endnu en pastaret - surprise! ;) 


Her kommer en ud af to pastaretter, som jeg har lavet i løbet af ugen, og begge har været med friske asparges. Jeg har ikke rigtig fået lavet noget med asparges i denne omgang, men så er det heldigt, at de danske stadig er og finde endnu, så jeg kan få spist min kvote også :)


Denne her ret er utrolig nem og gå til og så er der få ingredienser i. De fleste er nogen som man typisk vil have i køleskabet, bortset fra krebsehalerne og asparges. Men asparges kan du skifte ud med fx ærter og forårsløg og krebsehalerne kan du skifte ud med lækre rejer/tigerrejer :)


Opskriften har jeg selv kommet på sådan lidt på slump, så I får den her:


Pasta med krebsehaler 1 pers


 • Frisk pasta -så meget som du kan spise.
 • 1 bøtte friske krebsehaler - drænet vægt er det ca 130 g.
 • 2-3 tomater, udhulet for fyld.
 • 4 grønne asparges
 • 1 dl hvidvin
 • 1/2 tsk stødt chili
 • 1 fed hvidløg
 • Olivenolie
 • Salt & peber
 • 1 dl madlavningsfløde
 • Frisk parmesan
Kog den friske pasta efter anvisning på pakken. Gem evt lidt af pastavandet, hvis du synes sovsen skal fortyndes lidt. 
Hak hvidløget fint og steg dette i lidt olivenolie sammen med det stødte chili. Skær tomaterne i små tern og kom dem på panden. Tilsæt hvidvin. Skær aspargene på skrå i mundrette bidder og tilsæt. Lad dette koge i ca 5 min, så alkoholen fordamper. Tilsæt krebsehalerne, salt&peber og madlavningsfløde. 
Tilsæt den kogte pasta og smag retten til. Spæd evt sovsen op med lidt pastavand.Anrettes på din ynglings tallerken og giv pastaen et godt drys med parmesan.. 
Og mon ikke der er en slat hvidvin tilbage, som kan nydes til pastaen :)


Man må sige, at i dag er en god dag til og læse eksamen i. Øv for et regnvejr! Hvor er jeg glad for, at jeg kom ned og træne i morges. For på vej hjem ved 10 tiden, ja så stod det altså ned i stænger.. Var helt bestemt ikke kommet afsted, hvis jeg først skulle træne nu.. 


Så lige nu sidder jeg med en kold pepsi max, radiatoren tændt (som bare var total lukket igår, hvad sker der for svingende varme! ork) bøgerne klar og parat.. Skulle gerne få repeteret 2-3 emner helt i bund i dag, så kan jeg arbejde med god samvittighed i weekenden samt holde Sankt Hans med min fars familie på lørdag :)


Hvad skal I lave på sådan en regnfyldt fredag?
De fleste af Jer har nok fået sommerferie, hvis I er studerende. Gad altså godt have ferie! ;)

torsdag den 21. juni 2012

Udkørt...


Jeg er helt færdig lige nu, så det bliver lige et lille pip fra mig i dag..
Jeg har ellers 3 opskrifter klar til jer, men lige nu lokker Sex and the City, danske jordbær, kirsebær og kaffe lidt mere, så I får en opskrift i morgen herfra :)

Men et lille billede skal I ikke snydes for, jeg har nemlig forkælet mig selv med smukke blomster, som jeg godt ved hvad hedder, men her i min træthed, ja så kan jeg simpelthen ikke huske dem!
Godt jeg har fået læst lidt til eksamen i dag - men i morgen starter jeg for alvor, det bliver næppe morsomt, men en nødvendighed. Sådan er det jo med mange ting i livet - det skal bare overståes, så jeg kan få ferie! :)
onsdag den 20. juni 2012

Broccolisalat med cheddar
En salat som nok alle kender og som kan varierer i uanede mængder. Den her variation er den klassiske med rødløg, bacon, solsikkekerner og rosiner, men så havde jeg lidt cheddar som skulle bruges, og det smagte rigtig lækkert heri. Ikke sidste gang jeg laver det med cheddar :)
Dressingen er lavet på cremefraiche og Hellmanns mayonnaise, men I får opskriften her..


Broccolisalat med cheddar 2-3 pers


1 stort broccoli eller 2 små
100 g bacon i tern
1 håndfuld solsikkekerner
1 håndfuld rosiner
1- 1 1/2 håndfuld cheddar
1 lille rødløg


Dressing


2 spsk cremefraiche 9 %
1 spsk Hellmann mayonnaise light
2 -3 tsk sukker
1 tsk eddike - jeg brugte hyldeblomsteddike.


Blancher broccolien i 3-4 min, der må stadig gerne være bid i dem.
Steg baconen til den er sprødstegt og læg det over på en tallerken med køkkenrulle, så det kan suge fedtet.

Bland dressingen sammen og smag til, tilføj evt et ekstra krydderi som fx paprika.
Skær løget ud i tynde skiver og bland sammen med broccolien, rosinerne, solsikkekernerner, baconen og cheddaren. Hæld dressingen med og vend det hele sammen.
Drys evt med lidt solsikkerkerner og rosiner på toppen - og server herligheden til lige hvad du har lyst :)   


Igår blev vores eksamensopgave sendt, der var deadline i dag kl 9, så godt den nu er ude af verden! 
Igår aftes stod den på kosmetolog aften hos en veninde, hvor vi blev forkælet og fik lækker mad. Ikke dårligt og slutte en hektisk dag af med :)
I dag står den på forberedelse af eksamen. Jeg skal op d. 27, men der er til gengældt et stort pensum til dette modul, så der skal bare terpes nu! Men lidt overspringshandlinger er det nu også blevet til. Der er i hvert fald sat nogle snach/eftermiddags boller til hævning ;)
mandag den 18. juni 2012

Spaghetti alla PuttanescaEr en italiensk klassiker, som har noget af et vulgært navn! Spaghetti alla Puttanesca betyder på Italiensk "whore's style spaghetti" - så oversat til dansk, så er det noget alla "Luder-spaghetti". Historien bag navnet kender jeg ikke, men retten kom frem i 1960'erne og der er lidt forskellige variationer af den, afhængig hvor i Italien man er. 
Hvis man kigger rundt omkring i blogland, så er der også uanede varianter af denne ret - mange putter tun i, men i følge de Italienske opskrifter, så skal der ikke tun i - men kunne snildt forstille mig, at det vil smage lækkert deri :)

Jeg har søgt lidt på nettet og fandt en som vist skulle være meget tæt på den helt klassiske - jeg havde dog ikke kapers, desværre.

Spaghetti alla Puttanesca 1 pers + rest til madpakke

 • 1/2 rødløg
 • 1 1/2 fed hvidløg eller 2 små fed.
 • 2-3 ansjoser (jeg brugte sardiner, da jeg havde en rest fra denne ret)
 • 1/2 tsk stødt chilipulver eller frisk chili hvis du har
 • 6 friske tomater, skåret i tern.
 • 10-15 kalamata oliven
 • Olivenolie
 • Frisk basilikum  1/2 håndfuld - ca 10-12 blade
 • Salt & peber
 • Fuldkornspasta, ca 100 g.
Kom pastaen over og koge. Når de er kogt, så gem lidt af pasta vandet, da du kan bruge dette til og spæde sovsen til, hvis der ikke er noget væde.
Svits rødløg, hvidløg, chilipulver og ansjoser/sardiner i lidt olivenolie. Løgene skal blive gyldne og ansjoserne/sardinerne skal "smelte", så det hele er blandet til en ensartet masse.
Kom de friske tomater og oliven ned til løgene, tilsæt den kogte pasta og tilsæt evt. lidt pastavand.
Kom den friske basilikum ved og smag retten til med salt og peber.

Server gerne en grøn salat til og nyd den klassiske italienske ret med god samvittighed :)

 En hurtig, billig, sund og lækker ret, som vil gøre det godt for ugens vegetariske indslag :)Sølvbryllupsmenu fra i lørdags


Mine forældre havde sølvbryllup i forrige uge og det skulle fejres i lørdags...
Mine forældre ville ikke have opmærksomhed på selve dagen og ville have et lille flæng til middag - så det blev til min bror, svigerinde og mine 2 bedstemødre + vedhæng. Forretten bestod af kammusling, tigerreje og lækre asparges i en sauce bestående af safran..


Hovedretten var kylling fyldt med spinat og ricotta, nye kartofler + sovs og en perlespeltsalat med masser af krydderurter, rød peber og feta.. 


Og denne lækre dessert var en ananas trifili - yum! :D


I dag står den på eksamensprojekt og vi skal have vejledning her kl 13.
Krydser fingre på at der ikke skal laves det vilde om, så vi kan komme i gang med og læse op på pensum..
Håber Jeres mandag er mere spændende end min er :) 

søndag den 17. juni 2012

Ugens Brød: Surdejsspeltbrød i kurv


Denne ugens brød er det første af slagsen med surdejen Verner og synes det blev ret godt :) 
Selvom jeg godt gad at det var lidt højere, så har det en god, dyb smag og god krumme.. 
Opskriften kommer fra Rikke Gryberg's "Byens bedste brød & kager", som er spækket med lækre opskrifter :)
Jeg fulgte nogenlunde opskriften, jeg brugte dog min egen surdej og så halverede jeg opskriften, så I får den som jeg lavede den..

Surdejsspeltbrød


1 stk
 • 10 g gær
 • 2,5 dl vand
 • 1 dl surdej
 • 1 tsk salt
 • 400 - 450 g speltmel

Rør gæren ud i vandet, tilsæt surdej og salt. Kom speltmelet i og ælt dejen godt sammen, gerne 10-12 minutter, så her vil en røremaskine være ideel.
Lad dejen hvile tildækket i ca 30 minutter.

Form dejen til brød som lægges i en hævekurv/skål smurt med smør, som er dysset med rigeligt mel. Ellers vil dejen hænge fast, når den vendes ud. Lad dejen hæve i ca 3 timer, til den når op til kanten.
Vend brødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Forvarm ovnen til 250 grader med en bradepande i bunden. Sæt brødet ind midt i ovnen og kom 2 dl vand i bradepanden. Sluk ovnen i 5 minutter, tænd den igen på 200 grader og bad brødene i ca 30 minutter til de er sprøde og mørke.
Er du i tvivl, så vend et brød og bank på det - det skal lyde hult. Nyd brødet lunt med lidt smør på - yum :)
Ellers har jeg brugt til det til min morgenmad med et blødkogt æg og en kop kaffe til :)


Håber I har haft en god weekend :)
Min weekend har stået på fejring af mine forældres sølvbryllup, som blev holdt med mine bedster, bror + svigerinde - en hyggelig aften ligesom de gerne vil have det.
I går var jeg til 2x30 års fødselsdag og i dag har jeg bare slappet godt af - lige nu står den på Medium på Zulu, en fyldt peberfrugt med couscous + grønt og så skal der kigges på eksamensprojektet..

fredag den 15. juni 2012

Meet Mr. Verner


Hej med jer på bloggen! :)
Mit navn er Verner og jeg er det nyeste medlem i Miss Anne's køkken.. 
Her er min nye Herre i køkkenet.
Han hedder Verner og er lidt af en sur mand. ;) Men med den rette omsorg, så kommer der en god stemning i det lille køkken :)

Verner er lavet af kærnemælk, hvilket gør ham lidt af en svær herre og styre, og det er lidt af en balance med og sørge for, at han skal bobler syrligt uden at blive syg..
Verner's første opgave kom i hus igår og venter spændt på og smage det senere - I får selvfølgelig en rapport fra Verner og jeg ;)

torsdag den 14. juni 2012

Den klassiske kanelkage fra Amo


Med masser af kærnemælk og en skøn smag af kanel og et godt lag lækkert glasur på toppen - så bliver en kanelkage ikke bedre ;)


I mandags hvor jeg fik bagt Kaffe-Macarons til i morgen, så fik jeg også bikset denne skønne kage sammen til klassen.. 
Opskriften har jeg fundet endnu engang i de gode Amo bøger - denne gang fra Amo 2..


Kanelkage - 1 ml. stor bradepande ca. 35x25 cm


400 g hvedemel
125 g smeltet smør/margarine - normalt bruger jeg kun smør, men i bradekager bruger jeg margarine.
400 g sukker
5 dl kærnemælk
4 tsk kanel
2 tsk natron


Rør smeltet smør og sukker grundigt sammen. Rør derefter kærnemælken i. 
Bland mel med natron og kanel og bland dette i dejen. Rør grundigt - dette gjorde jeg i min køkkenmaskine, hvor jeg nok rørte i 5-7 min.
Hæld dejen i en bradepande med bagepapir.
Kagen skal bages i 30-35 min - mærk lige efter med en kødnål, ved 180 grader.
Lad kagen køle helt af inden du kommer den lækre glasur på :)Lækker kakaoglasur:


50 g smør
250 g flormelis
2 tsk vanille
4 spsk stærk kaffe
1 spsk kakao


Rør det hele godt sammen - jeg valgte og give smørren 30 sek i mikroen, så var det dejlig blødt og nemt og arbejde med. Kom herligheden på kagen og så er kage klar til servering :)
Server kagen med en god kop kaffe til - eller til en kage-sulten flok :) 


Og så er der kommet et nyt medlem i mit køkken - han hedder Verner og han bliver snart præsenteret ;) 

onsdag den 13. juni 2012

Ceasar salad with chicken


Med den klassiske dressing og hjemmelavet croutoner - en vaske ægte fransk klassiker, hvis man fjerner kyllingen :) Men da jeg ikke bliver mæt af salatblade, så kom der er lækkert kyllingebryst ovenpå ..  


Inspirationen har jeg fundet hos Martha Stewart som bestemt ikke er dårlig bag et komfur ;) 
Dog har jeg ikke brugt så meget salt samt worcestershire sauce, så I får min version herunder :)

Ceasar salad with chicken - 2 pers.


 • 2 stk. kyllingebryst
 • 1 romainesalat
 • 1-2 håndfulde hjemmelavet croutoner (opskrift kommer)
 • 2-3 stk sardiner (du kan sagtens bruge ansjoser, som det hedder originalt, men dem havde jeg ikke)
 • 1 rå æggeblomme
 • 1/2 tsk dijon senep
 • 1 tsk frisk citronsaft
 • 1/2 -1 dl olivenolie
 • Salt & peber
 • Frisk parmesan


Kyllingebrysterne krydderes med salt og peber, hvorefter steges de på en grillpande eller en alm. pande til det er gennemstegt. 
Til dressingen:

Kom sardinerne i en skål og mos dem med en gaffel. Pres hvidløget og kom det ved, sammen med salt, peber og æggeblommen. Pisk godt med gaffelen. Kom sennep og citronsaften ved. Mens du pisker godt med gaffelen, så hælder du olivenolien i en tynd stråler deri. Hæld olivenolie i til du har den konsistens du ønsker. Jeg kom nok ca 3/4 dl olie i min dressing. Smag til og kom salt og peber i, hvis den mangler lidt.
Hvis du ikke vil bruge en rå æggeblomme, kan du med fordel udskifte denne med 1 spsk mayonnaise.

Romainesalatet deles blad for blad og skylles godt. Salaten vendes i dressingen sammen med croutonerne og frisk parmesan.
Anret dette på en tallerken og kom kyllingebrystet oven på, som er blevet skåret ud i skiver. Riv lidt frisk parmesan over og nyd salaten en varm sommer dag :)tirsdag den 12. juni 2012

Fra moders have2 billeder der kan få smilet frem i mig er disse to.. 

Jeg har nemlig været en tur hjemme (
med vasketøj - ahem, ahem.. Er dog lovlig undskyldt, da jeg ellers skal i vaskeri og ordne vasketøj, så jeg nupper stadig mors vaskemaskine ;) ) men i deres have, blomstrede der de fineste og smukkeste blomster.. 
Jeg kan ikke navnet på dem, men de små lyserøde blomster oser af romantik, hvor blomsterne i min Kähler vase bare gør en glad i låget med deres fine farver :)

Fik jeg sagt at jeg ELSKER friske blomster? :)

Næste gang jeg skal hjem, som er på fredag, så skal jeg have min store krukke med krydderurter med mig - har nemlig købt et fint lille bord + 2 stole til gården og så kan de stå derude og hygge sig sammen :)


Der kommer ikke et indlæg om mad i dag, men det kommer i morgen :)
Skal nemlig lave en fransk klassiker i aften, som bla. indeholder sardiner :)
Kan I mon gætte hvad det er? 

God aften derude! :)

mandag den 11. juni 2012

Macaron sneak peakJeg forberede opgave fremlæggelse til i morgen og så ved vi nok alle, at det er i sådanne situationer, hvor man får de bedste overspringshandlinger ;)
Og denne gang var det en af de bedre - mmmmm Macaroooooon :D

Disse yndige kløer er med kaffe smag og skal samles med en lækker creme af vanille og creamcheese - det kan kun blive godt :)

I må vente med og se dem samlet, da jeg først skal bruge dem på fredag, hvor mine forældre holder en lille middag pga. deres sølvbryllup i onsdags <3

I aften smutter jeg en tur i Biffen med en skøn veninde, som har denne her blog - kig forbi den! :) 
Vi skal se "The Lucky One" og håber den er god - hvis ikke, så får vi en hyggelig aften :)

Rigtig god dag, folkens :) Fløjsblød og lækker chokolade ganache


Til og fylde de lækre vanilje macarons lavede jeg en lækker fløjsblød og cremet chokolade ganache, som er den bedste ganache jeg har lavet hidtil.
Opskriften har jeg fundet hos Chocolat - som er en meget lækker blog! :) Kig forbi - du vil ikke fortryde det :)

Chokolade ganache:

120 g lys chokolade - brug en chokolade i ordenlig kvalitet, det betaler sig!
1,5 dl fløde
22 g honning
45 g smør

Hak chokoladen fint og kom det i en skål. 
Bring fløden og honningen i kog i en tykbunde gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen. 
Rør godt til det bliver ens i konsistensen. Når temperaturen falder til 40 grader, kommer du smør i (gerne stuetemperatur).
Hæld ganache på en pose eller sprøjtepose og lad det stå i stuetemperatur, dog maks 20 grader!
Næste dag kan det med fordel komme i køleskabet :)

Du kan tilføje smagsstoffer som du har lyst - næste gang skal jeg i hvert fald have tilsat sydesalt - yum! :)
Brug ganachen til og fylde macarons, på cupcakes, i whoopie pies ect :)
søndag den 10. juni 2012

Ugens Brød: Koldhævede durumstykker


Det er ikke tosset med nybagte durumstykker på en regnvejrs søndag :)

Disse basser er fra den gode Amo - fødselsdagsbog også kaldt Amo bog 1 blandt mange. De er hurtige og ælte sammen aftenen før de skal spises og så skal de bages i ca 15 min næste dag, det er dejlig nemt. Og at have nybagt brød om morgenen er til kaffen og de blødkogte æg, er ikke så ringe endda ;)
Opskriften får I her: 

Durumstykker ca 12 stk15 g gær
3,5-4 dl koldt vand
1 spsk salt
1 spsk sukker
1 dl olivenolie
200 g durum mel
ca 300 g hvedemel


Om aftenen:
Rør gæren ud i det kolde vand, tilsæt olie, salt og sukker.
Tilsæt durummel og hvedemel lidt af gangen. Ælt dejen godt igennem, den skal være blød. 

Stil dejen i køleskabet natten over tildækket med film i skålen.

Om morgenen:

Tænd ovnen på 230 grader.
Læg dejen på en bageplade med et par skeer. Dette er nemmest hvis skeerne er dyppet i vand, så glider dejen så fint af :) 
Drys evt. lidt durummel på toppen af stykkerne.
Bag stykkerne i ca 15 min til skorpen er sprød og gylden og bunden lyder hul, når du banker let på bunden.. 


Nydes lune med smør - eller med lidt pålæg eller ost.
Den kan fint fungere som madpakke bolle også :) 
Rigtig god regnvejrs søndag til jer :)

lørdag den 9. juni 2012

Vanilje macarons


Så lille, så delikat og så yndig - de franske macarons kan være nogle svære lille banditter og have med og gøre, men når de lykkes - så er de det hele værd! :)


Jeg har før lavet macarons, men de blev ikke når så vellykket den gang. Men det var nu også første gang :)
Men anden gang blev de perfekte, er selv ret stolt, men det giver lidt præsentationsangst til næste gang de skal bages ;) 

Disse er en helt almindelig macaron med vanille og så har jeg fyldt dem med en lækker chokolade ganache. 


Opskriften er fra min nye kogebog; Franske Macarons - 30 lækre og spændende opskrifter.. 


vaniljemacarons ca 16 stk


75 g stødte mandler
115 g flormelis
2 store æggehvider - stuetemperatur! Dette er vigtigt!
50 g sukker
1/2 tsk vanilje ekstrat


Kom stødte mandler og flormelis i en blender og blend i ca 15 sekunder. Sigt blandingen ned i en skål.
Læg bagepapir på 2 bageplader. Gør derefter din sprøjtepose klar med en 1 cm tyller. 

Kom æggehvider i en stor skål og pist, til du kan danne bløde toppe. Pisk sukkeret i lidt af gangen (ca 2 tsk). Du får til sidst en fast, blank marengsmasse. Pisk vanilje ekstakt i til sidst. 
Fold 1/3 mandelblanding i af gangen med en spatel. Når al mandelblandingen er grundigt foldet i, så fortsætter du med og folde stille og roligt, til du får en blank dej med en tyk "lang" konsistens. 
Hæld dejen i din sprøjtepose og tryk 32 små cirkler ud (jeg plejer og trykke let og tælle til 3, så bliver de lige store).
Bank bagepladerne ned i bordkanten eller bank med hånden under pladen - dette hjælper med og fjerne luftbobler og danne pied (den "frynsede" kant i bunden). Lad macaronsene hvile i 30 min. I mens opvarmes ovnen til ca 160 grader (prøv dig frem, der står 160 i bogen, men i min ovn passer det med 145-150 grader).

Bag macaronsene i 10-15 min - men kun 1 plade af gangen, så bliver resultatet bedst. 
Lad dem hvile i 10 min inden du flytter dem over på en riste, hvor de kan afkøle helt.


Fyld dem med dit yndlingsfyld og læg dem sammen to og to :)
De kan holde sig uden fyld i godt og vel 7-10 dage i en lufttæt dåse.
Med fyld kan de holde sig i køleskabet - hvor lang tid kommer helt an på fyldet.. Jeg kan kun anbefale Jer i og kaste Jer ud i macarons eventyret - de smager så fantastisk! Hver bid er en bid af himlen :) fredag den 8. juni 2012

Forlænget weekend - sæt i gang
Selvom jeg har "trukket stikket ud", så har jeg selvfølgelig stadig en masse planer - typisk egentlig! Når man endelig har fri, så har man ikke fri alligevel, men det kender vi vel alle?
Jeg har for første gang i ca. 1-2 måneder sovet nogenlunde længe, når man er vant til og være oppe kl. 5.30, så er kl 8.00 vel længe, ikk? :) 

I dag skal jeg have ordnet lidt af min fars Far's-dags-gave, da de er på ferie for og fejre sølvbryllup, så har vi haft lidt ekstra tid til og forberede det hele :)
Og så skal jeg helst have bagt et lille projekt også og så står den på bowling med klassen i aften - hvilket jeg havde glemt alt om, da jeg pakkede min weekendtaske til og tage med hjem til gården med. Så jeg skal også en smut tilbage til lejligheden, så der bliver en værre masse kørende i dag også.. Men mon ikke jeg når det hele :)

Jeg har lavet lidt om på bloggen igår og fumler lidt med det hele. Vil MEGET gerne have bloggen om på eget domæne, men jeg er virkelig en spade til teknik, så da jeg havde fået købt domæne og det hele, ja så kan jeg ikke finde ud af det - typisk! Så nu laver jeg lidt om herinde og kommer nok også til og slette en del indlæg, vil nemlig gerne have bloggen til primært kun og være mad, så der bliver ikke flere outfits (hvilket I heller ikke har set i lang tid). Håber I stadig følger med - I har vel også kunne fornemme at det er maden, som jeg helst vil blogge om?

Men jeg vil smutte igen, jeg har nok og se til i dag trods alt :)
Håber I får en dejlig weekend, jeg kigger nok først ind i morgen igen :)