søndag den 30. oktober 2011

Drømmer tanker..

Jeg drømmer om at rejse væk til Mauritius, mens jeg sidder her proppet op med bøger, eksamens uro, rengøring af huset jeg har passet (familien kommer hjem i nat, YAII, hjem til egen seng og ingen kat, som jeg åbenbart ikke kan tåle).. 


Her ville jeg virkelig gerne nyde min honeymoon!



Hvor drømmer I jer væk til?

torsdag den 27. oktober 2011

At this moment..

Prøver jeg at tage mig sammen og læse til eksamen, men ork hvor er det svært at begynde.. Men det hjælper lidt med Cherry coca cola, nøj den er altså god! Både min bror og jeg har svaghed for den..  Det her er lidt af en tester, da jeg endelig har fået hentet Blogger til min mobil - ja jeg er langsom :-) 

Nu håber jeg det virker :)


Torsdag morgen..



Godmorgen søde læsere :)
I får lige denne skønne sang med Bruno Mars til at starte dagen på.. 

Det er ikke meget, jeg får blogget de her dage bort set fra opskrifter, men jeg er booket op til randen. Men jeg kommer stærkt tilbage, jeg skal bare lige være færdig med at passe hus, læse op til eksamen, holde fødselsdag og til eksamen.. Puh synes det hober sig op - men det er nok glæden ved studieliv :) 


Rigtig god dag derude :)

tirsdag den 25. oktober 2011

Drej... Slik .. Dyp.. Cupcakes..

Oreo, oreo, oreoooooo... 
Nu er det ikke fordi, jeg er fan af Oreo-reklamen, nej derimod hader jeg den en smule, men det kan jeg ikke sige, om de små fantastiske kiks!
Og da min veninde holdte fødselsdag, jeg er flyttet, jeg er flyttet sammen med min kæreste - fest, ja så havde jeg tilbudt at lave desserten og hun elsker også Oreo, så Oreo Cupcakes blev det til :)

Jeg har surfet rundt på nettet og har blandet en masse opskrifter sammen. Så jeg skriver opskriften, som jeg lavede..

Oreo Cupcakes ca 14-18 stk.
  • 75 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 2 æg
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 160 g mel
  • 1 1/2 dl A38
  • 2 pakker Oreo
Gør muffinsformene klar og put 1/2 Oreo i hver. Du drejer den ene kiks fra, så der på den anden sidder kiks+creme og den puttes i en muffinsform med creme siden opad. (se billede)
Smør, sukker og farin piskes sammen i et par min, hvorefter æggene bliver tilføjet ét af gangen. Derefter tilføjes mel, bagepulver og vanillesukker, som er blevet siet. Derefter tilføjet A38 og piskes kort igennem. 
Hak de resterne Oreo (ca 6-8 hele) og en del af de kiks, der er tilovers fra dem, som ligger i muffinsformene. Du kan selv vurdere hvor mange kiks du vil ha' i din portion. 
Disse herligheder skal bages i en forvarmet ovn på 150 grader i ca 20-25 min.
Pynt dem med din ynglingsfrosting. Jeg har valgt en hvidchokoladecreme, men en syrlig creamcheese frosting vil også spille rigtig godt..

Velbekomme :)







lørdag den 22. oktober 2011

kokoscupcakes m. ananas


En af de slags cupcakes jeg lavede til min dejlige mors jubilæum..
Valget faldt på en opskrift fra Hummingbird kagebog - og de skulle efter rygtet have været gode, jeg fik desværre ikke smagt dem.. Så det må jo betyde, at jeg må lave dem igen ;)


kokoscupcakes med ananas
ca 12 stk
  • 120 g hvedemel
  • 140 g melis
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • et nip salt
  • 40 usaltet smør, stuetemperatur
  • 1 1/4 dl kokosmælk - ikke light
  • 1/2 tsk vanilleekstrakt eller 1 tsk vanille essens
  • 1 æg
  • 9 ananasringe skåret i stykker eller 1/2 dåse ananas i tern
  • kokosmel til pynt
 Sukker og smør piskes luftigt sammen inden ægget bliver tilføjet. Derefter tilføjes kokosmælken samt vanille essens - og det piskes godt, men kort sammen. Derefter tilsættes de tørre ingredienser, som er blevet siet. Til sidst tilføjet ananas i dejen eller i formene(her hældes dejen oveni). Bages i en forvarm ovn på 170-150 grader i 20-25 min.. 

Kokosfrosting
  • 250 g flormelis
  • 75 g usaltet smør, stuetemperatur
  • 2-3 spsk kokosmælk
Alle ingredienserne piskes godt sammen til en glat og ens artet frosting.. Pynt cupcakes'ene med frosting og kokosmel :)


Igen undskyld for de dårlige billeder, men kameraet var ikke i huset, så mobilen måtte slå til..

fredag den 21. oktober 2011

Gulerodscupcakes m. mascarpone/lime frosting.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er hel vild med Jamie Oliver, og disse lækre cupcakes er også en af hans opskrifter. Opskriften er dog baseret til en stor kage, men den er rigtig god til cupcakes også.. 



Gulerodscupcakes m. mascarpone frosting
  • ca 30 cupcakes
  • 285 g usaltet smør, stuetemperatur
  • 285 g lyst muscovadosukker eller lys rørsukker
  • 5 store æg
  • salt og revet skal fra 1 usprøjtet appelsin
  • 170 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 115 g malede mandler
  • 115 g hakkede valnødder
  • 1 stor tsk stødt kanel
  • 1 nip stødt nelliker
  • 1 nip stødt muskatnød
  • 1/2 tsk stødt ingefær285 g skrællede, groftrevne gulerødder
frosting:
  • 115 g mascarpone
  • 225 g flødeost naturel
  • 85 g flormelis
  • saft og revet skal af 2 usprøjtet limefrugter.

Gulerødderne skrælles og rives groft. Mandlerne hakkes fint. Valnødderne hakkes groft. 
Derefter gøres alle de tørre ingredienser klar, og melet må meget gerne blive siet. 
Del æggene op i hvider og blommer. Pisk derefter hviderne stive, så må man vende skålen på hovedet, uden at de falder ud ;) 
Pisk sukker og smør til en lys, luftig masse, og tilsæt æggeblommerne én efter én. Tilsæt appelsin saft og skrællen. 
Tilføj derefter gulerødderne og de tørre ingredienser, samt nødderne. 
Fordel deres dejen i muffinsforme. 
Bages i ca 20-25 min (til der ikke sidder dej på en kødnål, når man stikker den i midten) i en forvarmet ovn på 180-150 grader, kommer an på din ovn.
Køles helt af inden du kommer frostingen på..

Frosting:
Pisk alle ingredienserne sammen til massen er glat. Frostingen er klar til brug med det samme, men kan sagtens opbevares i køleskabet, hvis den er for blød at arbejde med. 


Opskriften er fra Jamie Oliver og er oprindeligt til en hel kage. Hvis du laver den i en hel kage, så skal den bages i 50 min ca. 
Den smager så tæske godt! Den bedste gulerodskage jeg nogensinde har smagt. Og min veninde som ikke kan li nødder, spiser den med bedste velbehag, trods 2 slags nødder i den.


Jeg havde desværre ikke mit kamera ved hånden, så det er lige blevet billeder fra mobilen I får. 

torsdag den 20. oktober 2011

A little black dress and a warm knit..




Undskyld de slørede billeder, men mit kamera ville bare ikke som jeg ville og tiden var knap.
Outfittet er hvad jeg havde på til eventet hos Sydbank og er også nyt i skabet..
Den sorte kjole er fra Vero Moda og er utrolig behagelig og have på, jeg kunne leve i den kjole..
Og for ikke at snakke om min nye strik. Den er også fra Vero Moda, var lidt pebret, men den er handmade og SÅ ualmindelig lækker. Jeg måtte give 400 kr for strikken, men jeg tror, at det bliver vinterens bedste køb.
Begge dele har jeg fundet i Hjørring og der var ikke mange tilbage af strikken, så prøv og tjek om jeres lokale Vero har den, for jeg siger jer - hvis I først har prøvet den, så vil I ikke tage den af :) 

onsdag den 19. oktober 2011

Invasion - teaterstykke i Aalborg..



Who's afraid of the big bad muslim?


Jeg var som sagt til et event i min Bank, Sydbank, igår. Eventet bød på et lille foredrag om hvad Sydbank kan gøre for en, især med fokus på unge, og jeg må sige, at jeg er ualmindelig glad for min bank! De er så minded på at man er ung, studerende og accepterer hvordan økonomien nu engang desværre kan være for en studerende..
Efter det lille foredrag fik vi super, lækre sandwich's fra Fandanko. De var så lækre og der var mange slags. Jeg fik en med oksekød (min ynglings!) og en med kylling-pesto, mums..
Derefter gik vi over vejen til Transformator hvor vi skulle se stykket Invasion. Jeg havde ikke læst om stykket inden, så jeg tog derinde uvidende om, hvad der skulle foregå. Og hvor er jeg glad for det! Jeg blev så positiv overrasket og jeg er stadig høj på oplevelsen. Stykket er fyldt med impro og skuespillerne giver den maks gas og bruger publikum. 
Stykket handler om frygt. Frygten for det fremmede, for forandringer og for fremtiden.
Forestillingen koster 60 kr og desværre har de sidste forestilling fredag kl 19.30. Så hvis I ikke har planer for fredag, så synes jeg virkelig I skal give jer selv en kæmpe oplevelse og se stykket. I vil ikke fortryde det! 


Jeg havde desværre glemt mit kamera, så der er ingen billeder af den lækre mad, stemningen eller af Transformator - som ellers er noget af et syn. Stedet er fyldt med genbrug og siddepladserne er gamle stole og sofaer - jeg er solgt! :)

Pasta Carbonara m. champignon.



Igår fik jeg en improviseret pasta carbonara, men jeg tilføjede lidt champignon for at få lidt grønt ind og løfte den lidt tunge pasta ret.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede lidt på slump, så mængden er kun en guide..

Pasta carbonara m. champignon 2 pers.
  • 1/2 pakke frisk pasta
  • 5-6 strimler bacon skæres i små stykker
  • 2 håndfulde hele champignon, skæres i skiver
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 1/2 håndfuld reven mozzarella ( jeg havde ikke parmesan, ellers så er det langt at foretrække)
  • salt + peber
Pastaen koges efter anvisning på pakken..
Champignon og bacon steges på en varm pande til de er godt tilberedt. 
Æg, mælk, fløde, ost og salt+peber blandes. 
Når pastaen er kogt hældes vandet fra, bacon og champignon tilføjede og gryden sættes over på svag blus igen. Æggemassen tilføjes og røres godt til sovsen bliver tykkere. Det er vigtigt at der ikke er for meget varme på gryden, da sovsen ellers kan blive til lidt ala scramble eggs :)

Nemt og lækkert .. 


Der er et indlæg på vej om et event jeg var til igår med min bank. Vi var blevet inviteret ind i Transformator for og se Invasion. Har I set den? Hvis ikke så skynd jer ind og se den. Den spiller i aften og i morgen og min "anmeldelse" kommer senere! :)

Brandalarmen blev testet!


Ja det er altså ikke meningen, at det er sådan jeg vil have mit morgenbrød!
Ork så uheldig.. Brødristeren de har i det hus jeg passer, har ikke en start/stop knap, men den rister så snart kontakten er blevet sat i.. Så jeg troede at jeg lige kunne nå og lægge mascara og børste tænder.
Men nej.. Mit i mascara-lægningen går røgalarmen igang og der er røg i køkkenet! Shit, mig ud og se til brødet som ryger hel vildt.. Godt at røgalarmen virkede..

Og behøver jeg at sige, at jeg blev ualmindelig vågen da alarmen gik igang!?

Håber I har haft en mere stille start på morgen :)

søndag den 16. oktober 2011

115 cupcakes..

har jeg bagt i dag. Nøj jeg har da fået stillet mit bage-ego i dag :)

Min søde mor havde 25 års jubilæum på arbejdet i sidste uge, og hun spurgte pænt om jeg ville lave lidt forskellige cupcakes - og det vil jeg da :)
Det blev til:
Chokolade cupcakes m. nutella frosting
Gulerodscupcake ala Jamie m. cream cheese/lime frosting
Ananas-kokos cupcake m. kokos frosting

Jeg havde glemt mit kamera, da jeg passer hus for en kollega de næste 2 uger, men jeg fik taget billeder med min mobil, så dem kan I se i morgen :)

Så nu står resten af aften på nem aftensmad ala Santa Maria Kylling satay, pepsi max, hunde-nusning (det er bare den sødeste hund jeg skal passe i 2 uger) og så har jeg fundet min elskede serie frem :)



Alle billederne er fundet HER
Jeg er en af de uheldige, som ikke kan se Kanal 4, så jeg har ikke set de nye afsnit endnu, dammit!
Men så er det godt, at jeg kan savle lidt over Dr. Mcdreamy, Dr. Mcsteamy og Dr. Karev - mmmh :) hehe.. 


Håber I har haft en dejlig weekend :)

fredag den 14. oktober 2011

Citron-vanille cupcakes m. jordbær frosting..


Mmh ser de ikke lækre ud? ;)



Klassen skulle forkæles tidligere på ugen, da vi havde en skoledag til kl 16.35! At vi så var før færdige og fik fri kl 15.15 var bare fantastisk :D

Jeg valgte at lave nogle jeg ikke har prøvet før. Og det skulle være uden chokolade, da jeg næsten aldrig laver noget, som ikke indeholder chokolade - måske dette kunne være mit "signature" hehe ;) 

Opskriften er at finde i Amo - den store fødselsdags bagebog, men jeg gav den et lille tvist. Jeg skriver opskrifen, som jeg lavede den:


Her er til ca 12 cupcakes:
  • 180 g sukker
  • 100 g blødt margarine
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 1/2 tsk vanille sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • saft og skal af næsten 1 citron
Forvarm ovnen til 175 grader og gør muffins formene klar.
pisk sukker og smør sammen til en lys og luftig masse. Pisk derefter 1 æg i af gangen til massen er glat. Tilføj derefter skiftevis mel, bagepulver, vanillesukker og salt og mælk + citron saft+skal i. 
Fordel dejen i formene og bag dem i ca 20 min. 

  • Note: Næste gang vil jeg skifte mælken ud med A38, ymer, tykmælk ect. Da jeg synes at de var lidt for tunge og lidt til den tørre ende. Men smagen er rigtig lys og fin.. 
Frostingen er fra Dr. Oetker og er med jordbær smag. Det var utrolig nemt, 2 dl mælk og så skal der piskes i ca 4-5 min i alt - super let. Smagen er rigtig fin, ikke syntetisk som man kunne frygte, og så fik jeg nok til hele 31 cupcakes ud af 1 pose! Yai :) Økonomisk og det kan man jo som SU-modtager li' :)
Bestemt ikke sidste gang jeg benytter mig af Dr. Oetker. (jeg har allerede endnu en pose i skabet, denne gang er det med vanille, har nogen af jer prøvet den?)




Jeg er meget tilfreds med deres udseende. Jeg har brugt nogle lyserøde forme m. roser, som jeg har købt i panduro. Frostingen er svag lyserød og pynten har jeg købt i tyskland - fine og feminine :)
Frostingen er sprøjtet ud med en M1 tyller fra Wilton.. 

torsdag den 13. oktober 2011

Manhattan style cheesecake m. blåbær kompot..

Til høstfesten havde jeg glædeligt meldt mig frivilligt til at sørge for lidt af desserterne. Jeg havde set hos Birthe en opskrift på en cheesecake og den har jeg set mig hooked på længe. Meeeen en cheesecake, den bikser man ikke lige op med uden selvskab til at spise den. Så nu blev det :)

Jeg tog udgangspunkt i Birthe's version m. jordbær, men jeg skiftede jordbær kompotten ud med blåbær kompot ..

Opskrift:

  • 200 g digestive kiks, let knuste
  • ca. 75 g hvid chokolade, hakket
  • ca. 75 g mandler med skal
  • 100 g smør, smeltet og afkølet lidt
  • 400 g mascarpone (se note 1)
  • 4½ dl creme fraiche 38%
  • 145 g rørsukker
  • 2 æg
  • 1 stang vanilie af god kvalite 
Blendet digestive kiks blandes m. hakket hvid chokolade og hakket mandler. Mandlerne fin hakkede jeg halvdelen og den anden halvdel blev grov hakket. Det hele blandes med afkølet smeltet smør. Fordel kiksemassen i en springform, jeg brugte en springform på 24 cm. Springformen var let smurt med lidt smør på kanterne.

Mascarpone, 86 g sukker, 2 æg og korn fra 1/2 vanille stang piskes til en glat masse, hvorefter det fordeles over kiksebunden. Kagen bages ved en forvarmet ovn på 175 grader i 20-30 min eller til massen er fast. (dette punkt havde jeg glemt, så min masse var ikke fast, hvilket gjorde trin 2 af ostemassen svær, men resultatet blev heldigvis godt)
Pisk cremefraishe, 60 g sukker og korn af 1/2 vanille stang til en glat masse. Fordeles over kagen, som lige har fået lov til at hvile i 5 min uden for ovnen. Bages igen i ca 10-15 min (her bagte jeg min 30 min, fordi den havde fået for lidt i første bagning, heldigvis begyndte cremefraishen ikke at skælle).
Her vil jeg synes at det er meget individuelt! Mærk og føl efter på kagen, den skal altså ikke være alt for levende, men lidt levende gør ikke noget..

Sæt kagen på køl i min. 6-8 timer før servering.
Min kage stod i køleskab natten over.

Et par timer før servering lavede jeg blåbær kompot og lagde oven på kagen. 

Blåbær kompot:
400 g frosne blåbær
140-160 g rørsukker/alm. sukker (smag til, heller put for lidt i end for meget)
1-2 spsk vand
citron saft efter smag.

Put det hele i en gryde og bring i kog. Lad massen koge i 5-10 min med bærrene. Tag derefter bærrene op og kog væsken ind til det er som sirup. Tilføje bærrene igen og kom kompotten oven på kagen og sæt kagen i køleskab igen .. 








Lidt billeder af herligheden :) Det er virkelig en af de bedste cheesecakes jeg har smagt! Det er lige før den slår en, som jeg fik i Cape Town, som jeg stadig kan drømme tilbage til :) Ja jeg er et kage-menneske ;) 

Så hvis I er til cheesecake, så er den helt klart værd at lave :)

tirsdag den 11. oktober 2011

Kamii Sushi i Hjørring..

I lørdags var jeg sammen med mine 2 skønne veninder fra gymnasiet. Helene er flyttet til Helsingør, så det er altid en luksus, når hun har tid til Maria og jeg, når hun besøger nordjylland.
Valget af restaurant landte på Kamii Sushi, da vi gik efter et sted i Hjørring og Helene og jeg er vilde med sushi.. Stedet har sushi, men derudover også varme retter med nudler.
Tjeneren var meget forvirret den aften, men det skal jo ikke gå ud over maden. Her ser I lidt af hvad vi bestilte.. 

Friske forårsruller m. indbagte rejer + spicy sauce.

friske forårsruller m. kylling og teriayki sauce.

Mit sushi som bestod af indbagte rejer + tun samt spicy sauce - virkelig lækker sushi! Men dog en dyr fornøjelse 145 kr for 8 stykker!

Lakse stick m. teriayki 

Nudelret m. dybstegte rejer.

Maden er rigtig lækker hos Kamii, men prisen er altså utrolig dyr - især når man tænker på, at den ligger i Hjørring. Men så igen, de har jo ikke rigtig en konkurrent. Jeg vil med glæde besøge restauranten igen, men så bliver det omkring d 1 i en måned, for det er en dyr fornøjelse!


Efter dette lækre måltid tog vi hjem til Maria for at sludre og vende vores dybe tanker :) Og jeg havde bragt cheesecake + cupcakes som var rester fra Høstfesten og kagen blev modtaget med kys hånd.. :)

Høstfestens outfit - gammel kendning.







Kjolen er en gammel kendning.. Den er nemlig min galla kjole i fra 3g. Selvom jeg er 50 kg mindre, så kunne jeg heldigvis stadig bruge kjolen, dog med bælte, ellers så det tosset ud :)
Jeg har heldigvis 2 fastre, som er eminente til at sy, og håber de vil hjælpe med at sy min kjole ind.. 
Jeg har købt kjolen over nettet..
Skoene er fra Deichmann..

mandag den 10. oktober 2011

Høstfestens buffet..

ADVARSEL!
FOOD ALARM.. 


Mango salat

Alm grøn salat, varm kyllingsalat, flødekartofler

Rejetærte, røget lakse salat m. fennikel

Den lækre varme kyllinge salat.

Skinke

Stor oksefilet-steg..

Dessert <3

Manhatten cheesecake m. blåbær kompot

Key Lime Pie

Chokolade muffins m. nutella frosting.

Og lidt sundt skulle der også til :)



Det var en rigtig hyggelig aften, da vi holdte endnu en tradition fra Landbruget.. Hvert år holder man høstfest for alle dem, som har hjulpet med årets høst. Festen skal holdes, når det sidste halm er kommet i hus.. :)

Vi nød aftenen med bowling, hvor jeg præsterede at tæske de 3 mænd, jeg var på hold med, og jeg er altså ret så dårlig til bowling! Så det var ret fedt :)
Ellers stod festen på utrolig LÆKKER mad og god stemning :)

Outfit billede kommer i morgen :)