onsdag den 31. august 2011

Ryste pose - eller rettere ryste køleskabet ..

Aftensmaden igår blev lidt tøm køleskab agtig, da jeg pludselig skulle lave aftensmad alene - hvilket jeg nu synes er ret hyggeligt, da jeg så kan lege lidt kreativ nogle gange :)


Jeg havde noget bacon tilbage, da jeg ikke brugte det hele til min paella.. Og så lidt champignon, tomat, kylling, løg og lidt frisk pasta - og voila .. 
Jeg fik en lækker pastaret ud af det :) 


I får lige processen i billeder :) 



Kylling og bacon steges gyldent.. Herefter tages det af panden.. 

Løg, hvidløg og champignon svites på panden.. 

Hvorefter tomaterne bliver tilføjet.. 

Kylling og bacon tilføjes, samt kogt frisk pasta.. Jeg lavede lidt sovs ud af 1 dl minimælk og 2 tsk cremefraiche.. 


Retten tog ingen tid og lave og det smagte lækkert.. Det er sådan en typisk "køleskab skal tømmes ret", men de smager jo også godt :) 




I dag har jeg studiedag, så jeg bruger formiddagen på at læse de sidste lektier til torsdag + fredag og så har jeg noget vasketøj der kan hygge sig imens..
Og mon ikke jeg skal op og træne også, for igår aftes røg der et lille bæger Ben&Jerry's Chunky Monkey ned - og jeg kunne faktisk godt li den, trods valnødderne :)
Over middag tager jeg hen til en veninde, hvor vi skal hygge.. Men hvad vi skal lave, det ved ingen af os.. :) Men mon ikke den står på lidt snak, film, te og evt lidt bagning.. Har en lille ide i tankerne i hvert fald :)


tirsdag den 30. august 2011

Uheldig..

I dag følte jeg for at tage et "dagens"... Men det skulle jeg aldrig have gjort.. Det resulterede i at mit kamera faldt ned fra mit tv og er nu i stykker! Ork.. Heldigvis har mine forældre et jeg kan låne, men alligevel hvor er det træls.. Så nu er jeg lidt tættere på tanker til handling ang. at købe et bedre kamera.. Men jeg venter lige til jeg har haft fødselsdag i november.. Er lidt fattig, for ikke at sige meget fattig, for tiden.. 


Nå, men ødelagt kamera eller ej, så skal I da ikke snydes for dagens outfit :)



Min mor havde de her smukke, pang-røde sko, som hun aldrig brugte.. Så wupti, så blev jeg et par røde sko rigere :) Hurra for samme sko str! :)
Ville prøve at skabe et lidt slidt billede.. Synes selv det er blevet ret fint :)




Men regnen har pisket ned her i det nordjyske i ret lang tid, men heldigvis klare det op nu. Men min far og jeg blev enig om at spille tennis en anden dag.. Grusset er lidt for vådt lige nu..
Så jeg smuttede i Fitness i stedet for.. Og det kan min mave mærke.. Men hey, har tabte endnu 3,5 cm omkring maven på 2 mdr.. Yaaai :D 



Aftensmaden i dag står bare på "hvad køleskabet har".. Så jeg bikser vist lidt frisk pasta m. flødeost, tomat, bacon og muligvis lidt kylling sammen.. Men synes nu også det lyder godt i mine øre :)


I morgen har jeg studiedag, så skal have lavet lektier til torsdag+fredag, da jeg ikke er hjemme hele torsdagen.. Så jeg får nok at lave i morgen.. Og skal se om jeg lige kan klemme lidt venindetid ind også, I hope so :) 



Netto fund..

Jeg er en "gammel" nettopige.. Altså nu ikke fordi jeg er så gammel endnu, men da jeg gik i gymnasiet, arbejdede jeg ved siden af i Netto, indtil jeg fik et arbejde i hjemmeplejen.. Men ja, jeg er altså en Netto pige, blandt al skramlet kan man finde guld, hvis man graver dybt nok ;)


Jeg synes selv jeg kom hjem med lidt guld :)
 Jeg har længe kigget efter politikkens dessert bog, og da den i den her uge står til 69 kr i Netto, ja så skulle den altså med hjem.. 
Og så har jeg et par opskrifter i tankerne med peanutbutter og et par cupcakes m. skumfiduser.. Og Rocky Mountain Marshmallows er bare de bedste!! Mmh de er gode. Og man kan dufte dem igennem posen :)
Desværre havde min netto kun 2 slags Ben&Jerry's tilbage, og da jeg ikke kan li valnødder, så er jeg lidt mistænkelig om jeg kan li Chunky Monkey, men jeg giver den et forsøg ;) 8 kr pr lille bøtte.. Det er billigt i fohold til de 22 kr før tilbud.

Mmh får helt lyst til at grille og lave S'mores :D 




I dag har jeg fri kl 11.40, da vi har fået nogle timer aflyst.. Men det passer mig helt fint, for så kan jeg få trænet og være hjemme i god tid.. Er på en alm. skoledag + træning først hjemme ca 17.00-17.30 og så er der altså ikke meget dag tilbage, når man også skal lave lektier.. 


Hvis vejret arter sig til eftermiddag/aften, så tror jeg, at jeg vil lokke min far med ud og spille tennis.. Vi har nemlig en tennisbane ved siden af vores have (der er træer mellem haven og tennisbanen, så man heldigvis ikke kan se den fra haven af, den pynter altså ikke så meget).. Vi skal jo få spillet inden vinteren kommer :) Så nu må vi se .. 



Hvad har I ellers af planer i dag?? :)

mandag den 29. august 2011

Paella ala Anne & Jamie Oliver ..

Igår tilbød jeg at lave aftensmad, da jeg havde min sidste feriedag inden skolestart og så var jeg fyldt med overskud :)
Så jeg bestemte mig for paella fra Jamie "Alle kan lære at lave mad" - hvor der er mange lækre og nemme retter i.. Og det bedste er at de ikke tager ret lang tid at lave.. Win! Især nu når skolen er sat i gang, for lektier - ja dem mangler man ikke nogen af.. 


Jeg skriver opskriften som jeg lavede den:

  • 4 kylling inderfilet
  • 1 god håndfuld pillede tigerrejer
  • 100 g små rejer
  • 5 skiver bacon
  • 1 bundt persille - hakket
  • 1 løg hakket groft
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor tsk hønsebouillon i pulverform
  • 1 liter kogende vand
  • olivenolie
  • 1 nip safran
  • 225 g risotto-ris
  • 2 håndfulde ærter
  • citronsaft
  • salt & peber

"Guld trådene" :)

Rettens ingredienser.. 

Kylling, bacon og persille steges af i lidt olivenolie i en tyk bundet pande.. 

Løg og hvidløg tilføjes og steges med i 5 min.. 

Safran og risene tilsættes.. 

Røres rundt i .. Og så tilsættes bouillionen.. Så skal retten simre 10-12 min under låg.. 

Derefter tilsættes tigerrejer og ærter.. et par min. efter tilsættes de små rejer..

Retten er færdig når tigerrejerne er gennemstegte.. 

Aftenens tallerken.. 

Mmmh den her paella er lækker, lækker, lækker!
Jeg ville gerne have haft lidt chorizo pølse i også, men det er der nogle i huset, der ikke kan lide.. Så det må jeg prøve en anden dag.. 

Men ham Jamie, han kan altså godt svinge nogle lækre sager ud af ærmet :)

søndag den 28. august 2011

Gårdagens middag..

Igår fik vi gæster til middag, så jeg så mit snit til at bage lækre Hvidløgssnegle, som jeg har set hos Birthe.. Og opskriften har jeg fulgt efter hende, men da jeg ikke brugte en bagemaskine, så lod jeg dejen hæve 1 gang i 30 min, hvorefter jeg slog dejen ned og fik den rullet ud, fyldt, rullet sammen og samlet igen :)


Til middag fik vi Italiensk-inspireret svinekoteletter m. fyld af porrer, tomat, lufttørret skinke og bøffel mozzarella.. Mums siger jeg :) 




De blev rigtig luftige og lækre.. Ikke sidste gang jeg serverer dem :)




Gårdagens tallerken




I dag har jeg haft sidste arbejdsdag, bliver helt skønt at starte på studie igen.. 3 år tilbage, men det kommer til at gå stærkt, sådan er det altid :)


Og i dag har jeg nået et stort mål for mig selv! :D
Jeg har for første gang nogensinde løbet over 5 km! Løb i dag 5,6 km og fik også cyklet 10 km.. 
Jeg er ret stolt :) hehe.. 


Og i dag stod aftensmaden på Paella, den får I opskriften på i morgen. Den bliver smækker skøn!


Nu vil jeg nyde en kop Strawberry&lemongrass te, den er altså mums.. Og så må jeg hellere få lavet lektier til i morgen.. På den igen.. :)




Håber I har nydt dagen :)

fredag den 26. august 2011

Foccacia brød ..

Jeg elsker et nybagt Foccacia brød m. grov havsalt og rosmarin.. Det er så lækkert og fløjsblødt, at det næsten smelter på tungen.. Og så dufter det bare så skønt.. 
Så med min kærlighed til dette brød, så skulle det da på bordet, da jeg havde sygeplejerskerne til middag..


Ingredienser:

  • 550 g Pizzamel
  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 2 dl olivenolie
  • 1 tsk fint salt
Pynt:
  • grov havsalt
  • frisk rosmarin

Fremgangsmåde:
Gæren opløses i lunken vand, hvorefter du tilsætter 1 1/2 dl olivenolie, mel og salt og ælt dejen godt sammen.. Lad dejen hæve i 40 min et lunt sted..
Slå derefter dejen ned og kom dejen i en form, der er smurt med rigeligt olivenolie.. Lad brødet efterhæve i ca 30 min et lunt sted..
Prik derefter dybe huller i hele overfalden, pensl med resten af olivenolie og drys med havsalt og fordel rosmarin i hullerne.. 

Bag brødet i ca 20 min i en forvarmet ovn på 200 grader..
Lad brødet køle af i formen..

Dejen kan godt være lidt svær at ælte, da den er meget blød og fløjsagtig, men bare blev ved, så kommer den til at samle sig.. 

Mmmh kan helt dufte det igen :)

Svampede chokolade cupcakes m. cream cheese frosting..

Jeg kan godt sige jer, at det her er de bedste chokolade cupcakes jeg nogensinde har smagt.. Mmmh de er gode!
Vi har alle opskrifter vi følger trofast, men de her er altså værd at lave.. Der er 4 forskellige venne/familiegrupper som har rost dem til skyerne og hvor er det skønt! I er fantastiske :)



Opskriften kommer her:



  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 230 g sukker
  • 50 g kakaopulver 
  • 1 tsk vanillesukker
De tørre ingredienser blandes sammen og kommer igennem en sigte, så der ingen klumper er.. 

  • 1,25 dl mælk
  • 1 dl flydende margarine
  • 2,5 dl A38
  • 1 æg
Pisk de våde ingredienser kort sammen med et piskeris, kun sådan at massen er ens.. 
Fold derefter de tørre ingredienser i de våde, fold forsigtigt! Ellers går luften ud af massen.. Fold kun lige til de tørre ingredienser er fugtet..


Bages i 13-15 min ved 175 grader i en forvarmet ovn.. 


  • Tilsæt lige det hjertet begærer.. 
  • Eller undlad kakao og lav dem til vanillecupcakes m. diverse bær eller chokolade ect...
Cream cheese frosting:
  • 75 g blødt smør
  • 250 g flormelis
  • 150 g flødeost naturel
    • tilsæt evt. vanilleessens, citron/lime skal/saft, blendet bær ect.. 
De tørre og de våde ingredienser.. 

Mini cupcakes som blev ligeså gode som en drøm! 

Store, svampende, smeltende og duftende.. 

De hvide er chokolade cupcakes.. 

Jeg sprinklede dem med Candy Floss fra Dr. Oetker.. 

De smager som en drøm... Der er ikke andet at sige end: Prøv dem - du vil ikke fortryde det! :)

torsdag den 25. august 2011

Pink vanilla cupcakes m. syndig frosting..

Jeg bagte nogle skønne, meget pink cupcakes da pigerne var til middag.. Og jeg bagte også nogle lækre chokolade cupcakes, opskriften på dem kommer i morgen :)


Opskrift til ca 12-14 cupcakes..



  • 1 æg
  • 150 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 8 spsk olie/flydende becel
  • 2 dl A38
  • 2 tsk bagepulver
  • 250 g hvedemel
  • lidt rød farve - jeg brugte Wilton's candy colors..
Æg og sukker pistes luftigt, hvorefter vanillesukker, fedtstof og A38 tilsættes lidt efter lidt.. Kom derefter lidt farve i væsken.. Vend forsigtigt bagepulver og mel i blandingen, det skal kun vendes, så der ikke bliver slået for mange luftbobler ud af blandingen..
Fyld derefter dejen i forme og d
e bages ved 175 grader i ca 20 min.. 

Frostingen har floreret rundt i blogland, men I får den også lige her :)
  • 150 g flødeost naturel
  • 210 g nutella
  • (jeg brugte det hele til 11 store cupcakes og 9 små)


Fandt de sødeste sukkerhjerter i Panduro i Aalborg storcenter..


Kagerne var virkelig lækre! Og pigerne var solgt til stang lakrids..

onsdag den 24. august 2011

Onsdagen der gik..

Nøj, fik I set det nye afsnit af Desperate Housewives? Så er vi i gang igen hva :D Glæder mig allerede til næste onsdag.. 
Lige nu er jeg på vej ned for at skære lidt melon, koge vand til te og så skal der ses Dagens Mand - synes det er så skægt :)


Idag har stået på arbejde, venindebesøg inden min veninde skal til eksamen i morgen (jeg krydser alt hvad jeg kan, smukke!), styrketræning og har leget lidt med bloggen igår + idag.. Ved ikke helt hvad jeg synes om baggrunden endnu.. Hvad synes I ? 




Dagens outfit bestod af cowboybukser, lille bælte, hvid oversize top og leo cardigan. Sorry det trætte ansigt og ingen sko :)







Aftensmaden stod på rugbrød i dag, da mine forældre først skulle spise kl 21 og jeg kunne ikke vente.. Så jeg nuppede rugbrød m. torskerogn + resten af kylling inderfilet fra igår :) mums.. 




Håber I har haft en dejlig dag :)

Anne's Barbeque sauce..


Jeg havde gang i fantasien i søndags, da jeg skulle forberede min barbeque sauce til middagen om mandagen..
Jeg havde kigget en masse blogs og kogebøger igennem for barbeque sauce, men fandt ikke helt en som faldt i min smag, så hvad gør man så?
Så mikser man en masse sammen og VOILA, så kom der en ny opskrift sammen.. 


Løg og hvidløg svitses bløde i lidt olie.. 

Resten af ingredienserne tilføjes og skal koge under låg i 20-30 min.. 

Ingredienser:
2 mellemstore løg
3-4 fed hvidløg
1 dl vand
4 dl ketchup (jeg brugte beauvais, den bedste ketchup i mine øjne)
4 spsk balsamico eddike
4 spsk HP sauce/worcestershire sauce
saft fra 1/2 citron (her kan man sagtens bruge appelsin + skrællen)
4-5 spsk brun farin
3 små kviste af frisk timian
2 tsk nelliker
2 tsk spidskommen
tabasco
salt + peber


Fremgangsmåde:
Løg og hvidløg hakkes fint og svitses i lidt olie.. Krydderierne tilføjes og svitses lidt af.. Derefter tilsættes resten og røres godt.. Kom låget på og lad saucen simre i 20-30 min, jeg gav min 25 min og så 5 min uden låg.. Køles lidt af inden det kommer ind i køleskab, hvor det kan holde sig i en 4 dage, vil jeg skyde på.. 
Jeg marinerede kylling inderfilet i saucen i 14 timer inden grillning, og de bliver mums! :)
Jeg vil helt klart lave den igen til spareribs, eller tilsæt lidt mere tabasco til en omgang hotwings.. Mums.. 





Jeg har desværre ikke noget billede af kyllingen, vi var alt for sultne og jeg havde alt for travlt med at lege værtinde og lave mad, så der er ingen billeder desværre :(

tirsdag den 23. august 2011

The nurses kom til middag på landet ..

Gruppebillede - længe leve selvudløser! :D 

Der blev snakket og hygget i mens ... 

andre gav den gas på tennisbanen .. 

Og der blev tjekket mobil med lukket øjne ;) (sorry girl, men jeg havde ikke mange billeder at vælge imellem) :)

Jeg fik pyntet desserten :)

Og pyntet salaten med spiselig blomster.. Smukt så det ud :)

Og der blev spist og hygget - og hvor er I alle skønne! :)

Og jeg fik serveret lækre cupcakes til dessert... Mmmh... 



Igår havde jeg 8 nurses til middag på landet og jeg synes at aftenen gik meget vellykket :)

Menu'en var således:



  • Bøffer af kalve mørbrad
  • kylling inderfilet marineret i hjemmelavet barbeque sauce
  • Rosmarin kartofler
  • Bearnaise sauce
  • Mango salat
  • Blandet salat m. peanuts
  • Focaccia brød
Og til dessert:
  • Pink vanilla cupcakes m. nutella frosting
  • Chokolade cupcakes m. cream cheese frosting

Pigerne spiste med velbehag, så alle mine anstrengelser var total det hele værd! Jeg får lov til at slippe min indre Foodie ud og jeg nyder det! De af jer som kender mig privat ved, at jeg har det bedst bag et komfur, og jeg har alle dage gerne ville være kok, men arbejdstiderne og presset kommer lidt i vejen for den slags familie jeg gerne vil have + jeg har det skide godt med mennesker :) Så min indre kok bliver sluppet løs engang i mellem :)

De næste par dage kommer der en del opskrifter ud, håber I tager godt imod dem :)
Mine cupcakes blev heldigvis taget godt imod og jeg havde endda så mange tilovers, at min gamle arbejdsplads (netto) fik kage næsten helt uanmeldt i dag, min dejlige veninde, Maria, havde inviteret mig til te = kage, min bror fik en tallerken til ham og hans kæreste, og hans svar var: Tak, de er flotte og vildt gode! :D (sikke en skøn sms og få! :) )  Og så var der også lige et par stykker til mine forældre.. Jeg havde bagt pænt mange :) hehe.. 


Men endnu engang tak for en fantastisk aften, piger.. Jeg ser frem til endnu et halvt år med jer - jeg er sikker på, at vi kommer til at nyde hver en oplevelse af det :) 


Og se lige en skøn buket jeg fik :) Jeg elsker blomster og hvis det stod til mig, så skulle jeg have friske buketter i huset hele tiden :)

 Jeg takker af for en skøn aften! :)
Mwah <3 (kys lyd :) hehe)