mandag den 14. november 2011

Italiensk kyllinge- og pastasalat..

Her kommer opskriften på den lækre kyllingesalat som blev lavet til fødselsdagsfesten med sygeplejerskerne, men den blev også lavet til høstfestens buffét..

Og husk nu min GIVE AWAY! :)

Ingredienser:
  • 500 g kyllingebryst
  • 5 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g parmaskinke
  • 1 stk agurk
  • 2 spsk citronpeber
  • 150 g grove pastaskruer
  • 80 g soltørrede tomater
  • 75 g oliven
  • 125 g artiskokhjerter
  • 75 g parmesan af god kvalitet.
Dressing:
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 3 tsk majsmel
  • 2 dl piskefløde (eller for den mager version, milda 4%)
  • 1/2 pose frisk basilikum
  • peber
Bank kyllingefiletterne lidt flade med en kødhammer eller ligende, hvorefter det blandes med citronsaft og presset hvidløg i en skål. Dæk til med folie og stil koldt i mindst 3 timer og gerne natten over. Vend gerne kødet af og til.

Når kyllingekødet er færdig marineret skæres parmaskinke i tynde skiver. 
Pastaen koges efter anvisning på pakken. 
Agurken skæres igennem på langs og i skiver derefter. 
Kyllingen dryppes af hvorefter det vendes i citronpeber og steges til gennemstegt. Jeg har valgt at skære kyllingefiletterne i små stykker. 

Dressingen tilberedes ved at blande olie, hvidvinseddike, peber og sennep i en gryde. Bland majsmel med 1 dl vand og kom det i gryden og pisk ved mellemvarme til saucen er tyk og cremet. Tilsæt fløde, basilikum og salt, mens der piskes let. Rør til saucen er varm. 

Bland pasta, kylling, agurker, parmaskinke, soltørrende tomater, oliven og artiskokhjerter i en stor serveringsskål. Hæld derefter den varme sauce ud over salaten. 
Salaten kan serveres varm eller kold (jeg foretrækker varm) og der drysses parmesan over salaten eller serveres ved siden af. 

Velbekomme :) 


3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ej, den lyder god, den skal jeg altså prøve :-)

Mange hilsner
Birthe

Maj sagde ...

Øj den skal helt sikkert prøves, lyder og serr jo mega lækker ud :D

- Maj :)

Anne sagde ...

Jeg synes helt klart I skal prøve den.. Den er absolut en favorit her i huset :) Og så er den meget simpel :)